[Çözüldü] aptitude komutu bulunamadı dıyor

Başlatan ata, 08 Nisan 2015 - 22:24:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ata

gunlerdir yaşadıgım bir sorun deb uzantılı dosya yukleyemıyor txz uzantılıları derleyemıyor . ınstall dosyalarının  komutunu sag tıklayıp program gıbı çalıştır dedıgımmde surekli gedıt dosyası ile açılıyor. olması gereken ise çıft tkladığımda termınalde aç yada çalıştır seçeneği . bunun ben kaynaklı oldugunu düşnerek yani kullanım hatası ... wikiden faydalanmaya çalıştım derleme yaparak yüklemek için kaynağım budur http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kaynak_koddan_yaz%C4%B1l%C4%B1m_derlemek_ve_kurmak burada da cd ~/Masaüstü/klasörün_adı ,,,   ./configure komutları çalışırken ardından . sudo aptitude install build-essential dedıgımde aptitude komutu bulunamadı dıyor .nerede hata yaptığım konusunda yardıma ihtiyacım var . yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkürler

ata@ata-HP-Pavilion-dv6-Notebook-PC:~$ sudo aptitude install build-essential
[sudo] password for ata:
sudo: aptitude: command not found
ata@ata-HP-Pavilion-dv6-Notebook-PC:~$

bu soruna başka bır platformda çozüm buldum aptitute kurulum hatasıymış fakat hala sağ tık ve ınstall dosyalarında bazı kurulumları ızledım youtobede aç  ve birlıkte aç seçenekleri varken bende tek seçenek birlikte aç  bu konuda bilgisi olan yardımcı olur mu
Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir.

alquirel

Aptitude paketi uzun zamandır varsayılan olarak kurulu gelmiyor. Onun yerine apt-get paketini kullanıyoruz. aptitude gördüğün tüm komutları aptitude yerine apt-get yazarak kullanabilirsin.

Dilersen sudo apt-get install aptitude komutuyla aptitude paketini de kurabilirsin. Ama çok da gerek yok.

ata

teşekkürler wikide guncellenmemiş ama yinede aptitude yi hali hazırda kurmuştum. şu anda tek sorunum kaldı . ornektır txz ve benzeri dosyalarda bulunan install dosyalarında sagtıklayıp özelliklerden program gibi çalıştır dediğimde metin olarak açılması ordakı geditle açılmayı ayarlayamadım yada farklı bir sorun . sadece aç seçeneği yerine birşeylerle açmam gerkiyor . ayrıca lginize teşekkürler

alquirel

Muhtemelen bahsettiğin install dosyası sana kurulum adımlarını anlatan metin dosyası. O yüzden sürekli geditle açılıyordur.

Ayrıca uçbirimde dosyaları betik olarak çalıştırmak için şu yöntemi kullanabilirsin:

./dosya_ismi

ata

aynı programı arkadaşım kurdu .ınstalla onda 3 lu seçenek çıktı terminalde aç bırtane daha hatırlamadığım ve çalıştır https://yadi.sk/i/eJpvbyn6frp4r ondaki sonuç .. ve aynı kurulum bende ise farklı acaba o lınux mınt kullanıyor fark burda olabilir mi alakanıza teşekkurler ayrıca bendeki ıise budur  https://yadi.sk/i/Dn0ta7jefrpcD

alquirel

O dosya kurulum adımlarını anlatan düz metin dosyası. Uçbirimde de çalışmaz, hiçbir yerde çalışmaz. O dosyayı açıp içinde yazanlara göre kurulum yapacaksınız. Ki büyük ihtimalle bizim wiki'deki adımları içeriyordur.

ata

#Installing FFmpeg:

1. Type `./configure` to create the configuration. A list of configure
options is printed by running `configure --help`.

`configure` can be launched from a directory different from the FFmpeg
sources to build the objects out of tree. To do this, use an absolute
path when launching `configure`, e.g. `/ffmpegdir/ffmpeg/configure`.

2. Then type `make` to build FFmpeg. GNU Make 3.81 or later is required.

3. Type `make install` to install all binaries and libraries you built.

NOTICE
------

- Non system dependencies (e.g. libx264, libvpx) are disabled by default.

kurulum la ilgili olduğunu sanmıyorum aynısını bugün arkadaşım dediğim şekilde kurdu sağ tıkla ozellıkler program gıbı çalıştır adımı ile sizde içeriğe göz atın isterseniz bende her dosya aynı gedıtle açılıyor . sanırım ben eksik bir ayarlama yaptım yada başka bir sorun var .resimlerdende anlaşılabilir yukledım ust mesajımda

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.