Disklere bağlanma sorunu

Başlatan faktash, 03 Nisan 2015 - 11:44:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

faktash

Merhabalar,
Önceden ağlanabildiğim disklerime şu an bağlanamıyorum. Bağlanmaya çalıştığımda şöyle bir hata almaktayım.

Error mounting /dev/sda2 at /media/faktas/58C0CDE8C0CDCC86: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sda2" "/media/faktas/58C0CDE8C0CDCC86"' exited with non-zero exit status 14: Windows is hibernated, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sda2': Operation not permitted
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.

Bir diğer sorun ise aynı şekilde wifi simgesi sağ üstte görünürken şu an görünüyor. Sistemden girip internete bağlanabiliyorum ama simgeyi gösterme seçeneğini bulamadım.
Kullanığım ubuntu 14.04.2
Bilgisayar Lenovo G50-70 i5 4gb ram 500HHD

Şimdiden teşekkürler.
(diğer hdd bağlanma sorunu konularına baktım çözümsüz kaldığım için konnu açma gereğini duydum)
Be Like No Others

cagriemer

Windows ile dual-boot edecek sekilde mi calisiyor sistem? Windows'un kapatilmadigindan, derin uykuya alindigindan bu nedenle diske erisemediginden yakiniyor. Forumda benzer bir konu vardi.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=44684.0
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=42529.0

faktash

Windowsu normal kapattıktan sonra ubuntuyu açtım sorun devam ediyor. Belki sistem kapatamamıştır diye bataryasını çıkardım aynı hata veriyor :)
Be Like No Others

Ketboga

Windows da güç seçenekleri bölümünde hızlı başlatma özelliğini kapatırsanız sorununuz çözülür.
Hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. İnanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. Ve İşte krallar böyle doğar... Ve işte Tanrılar böyle doğar.