Ubuntu 32 bit'ten 64 bit'e geçiş sorunu!

Başlatan begurkan, 03 Nisan 2015 - 00:22:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

begurkan

Merhaba arkadaşlar,

Asus F3Sg serisi İntel Duo T8300 işlemcili bir laptop sahibiyim. Bilgisayarımda Ubuntu 14.10 (32 bit) yüklü. Daha önce 2 GB RAM olan bilgisayarımı 4GB'a yükselttim ve işletim sistemini de Ubuntu 14.10 (64 bit) e yükseltmek istiyorum. Bunun için Ubuntu(64 bit) kurulum CD'si oluşturdum ve yükleme işlemine başladım. Daha önce yüklemenin çok uzun sürmesi gibi bir problemle karşılaşmıştım. Bu sorunu internete bağlanmadan ve ek paketler olmadan yükleme yaparak aşmıştım. Ancak şu an aynı şekilde yapmama rağmen işlemi tamamlayamıyorum. Bir türlü yükleme işlemi sona ermiyor. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.     

begurkan

Merhaba arkadaşlar,

Asus F3Sg serisi İntel Duo T8300 işlemcili bir laptop sahibiyim. Bilgisayarımda Ubuntu 14.10 (32 bit) yüklü. Daha önce 2 GB RAM olan bilgisayarımı 4GB'a yükselttim ve işletim sistemini de Ubuntu 14.10 (64 bit) e yükseltmek istiyorum. Bunun için Ubuntu(64 bit) kurulum CD'si oluşturdum ve yükleme işlemine başladım. Daha önce yüklemenin çok uzun sürmesi gibi bir problemle karşılaşmıştım. Bu sorunu internete bağlanmadan ve ek paketler olmadan yükleme yaparak aşmıştım. Ancak şu an aynışekilde yapmama rağmen işlemi tamamlayamıyorum. Bir türlü yükleme işlemi sona ermiyor. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.     

cagriemer

Yuklemenin hangi asamada takildigini dusunuyorsunuz? Kurulum yaptiginiz medyanin butunlugunu dogruladiniz mi? Eger bozuksa, alternatif bir medyayla kurulumu denediniz mi?

begurkan

Yükleme aşaması normal bir şekilde başladıktan sonra dil seçimi, internet bağlantısı, klavye tercihi gibi tercihleri yaptıktan sonra normal yükleme aşaması başlıyor. Ubuntu'yu tanıtan slaytların gösterildiği aşamada yükleme işlemi aradan saatler (2-3 saat) geçmesine karşın sonlanmıyordu.

Daha önce bilgisayarıma Ubuntu 14.10 (32 bit) kurarken aynı sorunu yaşamıştım. Bu sorunu internet bağlantısı ve paket güncelleştirmeleri seçeneklerini işaretlemeden Ubuntu'yu kurarak aşmıştım. Ancak bu sefer işe yaramadı ve aynı sorun tekrarlandı. Bu arada kurulumu her zaman mevcut diskin üzerine kuruyorum. Yani başka bir işletim sisteminin yanına kurmuyorum. 

Şu an bilgisayarıma Ubunutu 14.04 LTS (64 bit) kurarak sorunun etrafından dolandım diyebilirim. Bu sorunu başka yaşayanlar olabileceğini düşünerek sizden gelecek çözüm ya da değerlendirmeler varsa belki benzer sorunu yaşayanlar açısından faydalı olabilir. Sonrasında moderatör arkadaşlar uyrmadan konuyu kapatacağım :)

Reverser

Kurulum sırasında hata aldınız mı peki ? Bug olabilir gibi.

XFCE ROCKS !