Mozilla Firefox aşağı doğru yazı seçme sorunu.

Başlatan mücahit, 11 Nisan 2013 - 15:53:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mücahit

Merhaba arkadaşlar firefox'ta aşağı doğru yazı seçerken sayfa aşağı doğru kaymıyor. Firefox sürümüm günceldir. Bu sorunu sadece bendemi var ve çözümü var mı? Şimdiden teşekkürler.

heartsmagic

Sonradan oluşan bir sorun mu bu yoksa ilk kurulumdan beri mi var?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mücahit

İlk oluşumdan beridir var çünkü direk firefox filan güncelledim. Bir gün yazı seçerken bi baktım aşağı doğru kaymıyor. Chromium da baktım onda sorun yok.

heartsmagic

mücahit

hatas

Şimdi dikkat ettim de ben de imleçle aşağı doğru seçim yaparken sayfa aşağı doğru inmiyor, yukarı doğru seçim yapınca ise sorunsuz çıkıyor.

"Yardım >> Eklentileri devre dışarı bırakarak başlat"  denemek de bir şeyi değiştirmedi.

heartsmagic

Unutmazsam bu olayı ben de bir deneyeyim...
Bir iki geri bildirim daha fena olmazdı :)

matrax_41

Bende seçerken aşağı iniyor. Yalnız yukarı doğru seçerken normal olmasına karşın aşağı doğru seçerken çok yavaş iniyor sayfa. Ve aynı şey Chrome için de geçerli. 12.10 Gnome Remix üzerinde 20.0 sürümünü kullanıyorum.

heartsmagic

Grafik kartı sürücüleri ile alakalı olabilir mi?

Şöyle yapalım, geri bildirim yapanlardan şunları rica edelim.

1. Firefox sürümü
2. Masaüstü ortamı
3. Grafik kartı ve sürücülerinin kurulu olup olmadığı.

Ayrıca sorun yaşayan arkadaşlar Firefox'un güvenli kipini de denesinler lütfen:

firefox -safe-mode

Firefox yardım bölümünden bir yerlerden de yapılabiliyor olabilir. Eğer uçbirim ile yapılacaksa mevcut Firefox kapatılmalı.

matrax_41

Sorunun kaynağını buldum. Sorun firefox ekranı kaplar modda çalışırken oluyor. Firefox penceresini küçültünce sorun yok.

hatas

1. Firefox sürümü: 20.0
2. Masaüstü ortamı: Unity
3. Ekran kartı ile ilgili herhangi bir sürücü yüklemedim, Yazılım Kaynaklarında "Ek sürücüler" sekmesi içinde herhangi bir sürücü de yok. Lspci çıktısı işe yaramı bilmiyorum ama şuraya ekledim: http://codepaste.net/1njiba

Bu benim için önemli bir sorun değil, belki çözüme yardımcı olabilrim diye yazıyorum. Bu arada bende Firefox, ekranı kaplamazken de sorun devam ediyor.

heartsmagic

Durum bende de @matrax_41'deki gibi. F11 ile tam ekran yaparsam sorun oluyor, ancak normal pencere kipinde sorun yok. Tam ekranda da yukarı doğru yavaş da olsa seçim yapıyor. Chrome değil ama Chromium'da sorun yok bu konuda. Chrome kurulu değil ne yazık ki.

Hata kaydı var bizim tarafta: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/firefox/+bug/744580

Ben bir yorum yaptım ve "Hata beni etkiliyor" dedim. Bir yorum yeteri ancak hesabı olanlarla "beni de etkiliyor" seçeneğini kullanabilirler orada. Bir ara yama çıkarılmış fakat bazı sorunlar olmuş sanırım. Tekrar elden geçip yayımlanması lazım fakat bir senedir ses seda çıkmamış ne yazık ki.

if

Her ne kadar hata beni de etkiliyor desem de 20.0.1 sürümünde böyle bir hata yok. Tabi Arch Linux+PekWM üzerinde denedim şimdilik. Yalnız aşağı doğru seçim yapmak yukarı doğru seçim yapmaya kıyasla yavaş.

cokomoko

Aynı sorun bende her firefox sürümünde vardı, yukarı doğru seçince oluyor, aşağı doğru seçince hiç kıpırdamıyor bile.Çözümünü bilen var mı?Şu an hala 35.0.1 sürümünde aynı sorun var.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

heartsmagic

Hata kaydı var ve bekleniyor, böyle senelerdir çözülemeyen sorunları ben de sevmiyorum. Sorun sadece Firefox'a özel de değil, Chrome da falan da aynı durum söz konusu. 

cokomoko

Allah Allah gerçekten can sıkıcı bir durum, bekleyeceğiz artık...
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

heartsmagic

Nasıl bir sorunsa her tarayıcıya musallat olmuş durumda. Şu başlıkta [1] konuştuğumuz Vivaldi'yi deniyorum şu an, onda da aynı sorun mevcut.

[1] https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=46421.0

cokomoko

Sorunun bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum, nasıl olur da çözülmez anlamıyorum.

7hr33l3t73r

Soruna hizli bir cozum getirelim belki bilmeyenler olabilir.
bosluk tusuna basarak yada basili tutarak hizli bir sekilde sayfayi asagi indirebilirsiniz.
yukari cikmak icin ise Shift + bosluk tusunu kullanabilirsiniz.
dc -e '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb207356256404211981204295703670388snlbxq'
https://www.getgnu.org/gnulinux/gnulinux-ipuclari/nasil-akillica-soru-sorulur.html

ata

bende sayfaları kopyalamaya çalıstıgımda aşağıya dogru kaydırma yapmıyor pc çalıştıkdan sonra 25 dakika sonra *fare işlemiyor .orta pet çalışıyor yenıden başlatıyorum duzelıyor . soruna çare bulamadım
Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir.