Ubuntu Girişimim

Başlatan bozturk, 21 Mart 2015 - 03:59:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bozturk

Merhaba,
Uzun yıllardır windows sisteminde sıradan kullanıcıların kullandığı gibi windows kullanıyorum, iki gündür (usb den kurup kullanma, sabit diskte ikincil işletim sistemi kurma ve sanal işletim sistemi çalıştırıcı programları) denemelerim başarısız oldu derken filmi tekrar başa sarıp yaptığım hatalara odaklanarak ve biraz daha araştırma yaparak en sonunda sanal çalıştırıcı virtualbox üzerinde ubuntuyu kurmayı başardım.

Aslında yapmak istediğim bilgisayarımın sabit diskinde iki işletim sistemi çalıştırmaktı, yaptımda Bios açılırken windows ve ubuntu arasında seçim yaparak sistemi başlatabiliyordum sonra ilk kurulum olduğu için ubuntunun çoğu ayarının internet gereksinimi ve internetten alınacak taze bilgilerle öğrenilebileceğini anladım. Önce biosdan ubuntunun seçenek olmasını sonrada sabit diskten tüm dosyalarını kaldırdım tekrardan virtualbox kurup sanal ortama ubuntuyu kurdum bu şekilde benim gibi acemi birisi için daha yararlı olacağını düşünüyorum.
Linux konusunda kendimi geliştirip ana bilgisayarımın tamamen ubuntu olmasını istiyorum gerçekten özgür yazılım olması ve windows gibi balık tutmayı değil balık yedirmeyi öğreten sistem den balık tutmayı öğreten sisteme geçmek istiyorum.

Son olarak söylemek istediğim sıfır bilgisi olan arkadaşlar diskinizi ikiye bölüp kurma girişimine kalkışmayın sanal sistem üzerinde ısınma turları atmak en mantıklısı ayrıca deneyimime dayanarak söylüyorum sanal programınız vmware değil virtualbox olsun vmware nin 5-6 tane versiyonunu indirip kurmayı denedim dosyaların boyutlarıda öyle böyle değildi ona rağmen vmwarenin çok katı bilgisayar özellik gereksinim şartları var ve kurulum yapmıyor virtualbox sorunsuz indirip kurabilirsiniz.

heartsmagic

Hoş geldin diyelim.

Ortamı görme açısından sanal sistemler uygun olabilir fakat gerçek başarımı görmek için mutlaka gerçek bir sistem tecrübesi şart. Kısacası kısa bir süre ortamı gördükten sonra Windows'un yanına bir başka Linux sistemi kurmak daha yararlı olacaktır diye düşünmekteyim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.