Çevrimiçi Ofis Uygulamaları

Başlatan XRumer, 13 Şubat 2011 - 12:26:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

XRumer

Aslında Linux'ta ofis yazılımı sıkıntısının olduğunu söyleyemeyiz. Openoffice ve Libreoffice gibi iki büyük ofis yazılımına sahibiz. Bunu dışında Koffice ve Abiword-Gnumeric de mevcut. Microsoft Office ise Wine ile kurulabiliyor. Fakat herhangi bir nedenden dolayı çevrimiçi ofis uygulamalarına ihtiyaç duyabiliriz. Bu tür uygulamaların web üzerinden çalışarak her yerden erişilebilme, bilgisayarda yer kaplamama gibi avantajları var. Fakat başlamadan önce şunu da belirteyim: Eğer belgelerinizin güvenliği ve gizliliği birinci derecede önem taşıyorsa hiç denemeyin. Sonuçta bu belgeler size bu hizmeti sunan şirketin sunucularında depolanıyor. Ayrıca şifreniz çalınırsa sizin için iyi olmaz. Eğer güvenlikten eminseniz kullanın. Elbette bu hizmeti sunan şirketler hırsız demiyorum ama internet bu. Şimdi bu uygulamaları kısaca tanıyalım.

Microsoft Office Web Apps
Microsoft tarafından sağlanan bu hizmete erişmek için bir Msn hesabınızın olması yeterli. Microsoft Office'in çevrimiçi versiyonu diyebiliriz. Belgeler Office 2007 biçiminde çok rahat çalıştırılabiliyor. Microsoft size zaten ücretsiz 25 GB Skydrive bulut alanı sağlıyor. Daha ayrıntılı bilgi için şu başlığa bakabilirsiniz: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,25379.0.html
Artıları: Microsoft Office ile uyumlu olması, Türkçe desteği, sistemi zorlamayan bir yapısı olması, şerit arayüzü, yüksek depolama alanı ve ücretsiz olması.
Eksileri: Önceden bilgisayardan yüklenen belgeleri açamıyor, özellikleri çok kısıtlı, sadece Office 2007 biçimine destek veriyor.

Google Dökümanlar
Google tarafından sağlanan bu hizmet için bir Google hesabı yetiyor. Sadece ofis ortamı değil aynı zamanda bulut depolama hizmeti. Google her geçen gün geliştiriyor. Google 1 GB alan sağlıyor, bu da belgeler için yeterli. Yine de daha fazlasını isteyenler alan satın alabilirler. Birden fazla kişinin aynı belge üzerinde çalılması ve çalışırken sohbet etmesine olanak tanıyor. http://docs.google.com
Artıları: Anlık kaydetme, pek çok dosya biçimini okuyabilmesi, dönüştürebilmesi. Sade arayüze sahip, Türkçe desteği var. Kolay paylaşım seçenekleri. Birden fazla kişinin aynı anda üzerinde çalışabilmesi. Android uyumlu. Oldukça da hafif. Ücretsiz. Döküman çevirisine imkan tanıyor.
Eksileri: Daha üst düzey özelliklere sahip olabilirdi. Ms Office'e ve Openoffice'e aktarırken ya da oradan belge alırken bozulmalar oluşabilir.

Zoho
Tamamen çevrimiçi çalışanlar için en iyisi diyebilirim. Office Web Apps ve Google Dökümanlardan oldukça iyi. Ubuntu deposundaki prismleri de kurarak sanki kendi bilgisayarınızdaymış gibi kullanabilirsiniz. Kendi üyelik sistemi var ama Google ve Facebook üyeliği de kabul ediyor. http://www.zoho.com
Artıları: Her türden dosya biçimine kaliteli destek sağlıyor. Oldukça hızlı. Türkçe desteği mevcut. Ubuntu için prismleri var. Eklenti desteği de mevcut. Kendi üyeliği dışında başka yerlerden de üyelik kabul ediyor. Ücretsiz. Bloglarda yayımlamaya olanak tanıyor. Gelişmiş çalışma seçenekleri mevcut. Hafif sistem.
Eksileri: Arayüzü daha kaliteli olabilirdi. Henüz Beta aşamasında. (Tabii ben bir sorununu görmedim) Türkçe için yazım denetimi henüz yok.

Live Documents
Herkese 100 mb alan sağlayan şık eğlenceli bir ofis uygulaması. Görünümü gerçekten çok hoş. Gittikçe de gelişiyor. http://apps.live-documents.com
Artıları: Şık görünüm. Pek çok dosya biçimini desteklemesi. Kullanımın basit olması. Ücretsiz. Google Dökümanlar ile entegre.
Eksileri: Türkçe desteği yok. 100 mb yetersiz kalabilir. Flash tabanlı çalışıyor, biraz hantal.

Sliderocket
Sunum konusunda Microsoft Office, Openoffice vs. gibi uygulamalardan bile iyi olduğunu söyleyebilirim. Fakat sadece sunum uygulaması. Kelime işlem ve hesap tablosu yok. Muhteşem özelliklere sahip ve görünümü çok şık. http://www.sliderocket.com
Artıları: Eksiksiz bir sunum uygulaması. Üstün özelliklere sahip olması. Şık bir görünüm.
Eksileri: Flash tabanlı çalışması. Türkçe desteğinin olmaması. Bilgisayara kaydetmek de dahil olmak pek çok önemli özellliğin ücretsiz sürümde bulunmaması, satın alınmak zorunda bırakması.

krwlng

Sliderocket güzelmiş, eline sağlık XRumer bunu öğrendiğim iyi oldu.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

DoGuKaN


XRumer

Benim de favorim Google Dökümanlar. Fakat işi paraya dökmese sunumlar için Sliderocket kullanabilirdim.

XRumer

Size belki abartıyorum gibi gelebilir ama Sliderocket Ms Office Powerpoint, Openoffice.org Sunum, Libreoffice Impress'den bile daha iyi. Fakat asıl sıkıntısı tam özellikler için ücret istemesi değil, isteyen satın alır, istemeyen kısıtlı, ücretsiz basic paketi kullanır. Asıl sıkıntısı Türkçe desteği olmaması, hatta Türkçe karakter bile kullanamayoruz. En azından onu yapsalardı. Yine de şık görünüöü ve iyi özellikleri için bile kullanılır.


hsynblgn

#5
çevrim içi bir ofis uygulaması
bulut depolama sistemleri entegreli,proje yönetimi(Grantt Çizelgesi ile),Müşteri ilişkileri yönetimi,takvim ,email

http://www.onlyoffice.com/tr/
http://sourceforge.net/projects/teamlab/files/ONLYOFFICE%208.1/binaries/

betseg

Google Dokümanlar acayip gelişti.