Sunucudaki siteyi değiştim fakat DNS sorunu var.

Başlatan thedark, 23 Şubat 2015 - 17:48:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

thedark

elam herkese

1. SUNUCU'da "a.com" ve "b.com" sitelerim var. ben "b.com" web sitemi 2. SUNUCUYA taşıdım. Normalde çalışan sistemde "a.com" "b.com" sitesine CURL ile bağlanıyordu. Fakat "b.com" sitesini 2. SUNUCUYA taşıyınca sunucusun hafızasından dolayı olamlı "b.com" sitesine bağlanırken 1. SUNUCUDA işlem yaptığını görüyoruz.

1. SUNUCUYU yeniden başlattım fakat sorun çözülmedi. Bu arada "b.com" normal bir şekilde çalışıyor. 3-4 gün geçti. DNS'ler herşey oturdu. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz. 1. SUNUCUYA refresf gibi birşey yapmam lazım. DNS temizlemem veya CACHE temizlemem gerekiyor olabilir. Fikriniz varmıdır?

heartsmagic

Birinci sunucuda şu ne diyor:

nslookup b.com

Gerekli yeri değiştirip denersin haliyle, gelen cevaptaki IP adresi doğru mu? Acil bir olay varsa /etc/hosts dosyasına ikinci sunucuyu ip adresiyle işleyebilirsin. En azından sorunu anlayana kadar durumu kotarmış olursun. Sunucuda yenilenecek bir durum yok, eğer hosts dosyasına elle işlenmiş ve unutlmuşsa onu değiştirebilirsin ancak. Gerisi ns'leri çözme meselesi oluyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

thedark

2 hafta oldu ns'lerin çözülmesi ile alakası yok. birşeylerin temizlenmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

heartsmagic

Çıktı? Yorum yapmamız için bazı şeyleri görmemiz lazım. Normal şartlar altında ek bir şeyler yapılmadıysa temizlenecek bir şeyler olmamalı.
Arada sorayım, b.com için ilk sunucuda bir işlem yapılmış mıydı?
İlk iletide uygulamanın eski sunucuda işlem yapıyor olarak göründüğünden bahsetmişsin. Nasıl bir uygulamadır bu ve ilk sunucuda işlem yapıldığını nasıl görüyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.