Windows'a geçmiyor.

Başlatan TayfunBasoglu, 11 Şubat 2015 - 13:34:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TayfunBasoglu

xubuntu mu  birkaç ay önce silmiştim şimdi usb ile tekrardan kurayım dedim. Bu sefer seçeneklerden windows yanına seçeneğini işaretledim.Bios ekranına ubuntu gelip bana windows mu ubuntu mu diye soruyor ama windows seçtiğimde windows tarafına geçmeyip tekrardan windows mu ubuntu mu diye soruyor. Yani bios işletim sistemi seçme ekranından windows'u seçemiyorum. Dosyalarım ve dizin duruyor ubuntudan görüyorum erişebiliyorum ama windows'a geçemiyorum.

Generating grub configuration file ...
Bulunan linux kalıbı: /boot/vmlinuz-3.13.0-45-generic
Bulunan initrd kalıbı: /boot/initrd.img-3.13.0-45-generic
Bulunan linux kalıbı: /boot/vmlinuz-3.13.0-32-generic
Bulunan initrd kalıbı: /boot/initrd.img-3.13.0-32-generic
Bulunan Microsoft Windows XP Professional, /dev/sda1 üzerinde
Bulunan linux kalıbı: /boot/vmlinuz-3.13.0-45-generic
Bulunan initrd kalıbı: /boot/initrd.img-3.13.0-45-generic
Bulunan linux kalıbı: /boot/vmlinuz-3.13.0-32-generic
Bulunan initrd kalıbı: /boot/initrd.img-3.13.0-32-generic
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.elf
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.bin
My name is Lucifer, please take my hand.

gokhan09

boot repair ve grub customizer isimli 2 adet programla,halledebilirsiniz deneyin.forumda aratin yada bu baglantidaki gibi kurup,programi menuden bulup calistirin.windows u gruba ekler otomatikman.http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=299.msg2319

TayfunBasoglu

Dediğiniz ayarları yapabildiğim kadarıyla yaptım fakat bir sonuç alamadım. Maalesef ben de usb üzerinden direk xubuntu kurdum windowsu kaldırdım. En azından dosyalarımı başka bir yere aktarma imkanı buldum bu yönden mutluyum. İlginiz için teşekkürler. Umarım yeni kullanmaya başlayacak insanların başına böyle şeyler çok gelmez. İnsanı çok daraltıyor cidden.
My name is Lucifer, please take my hand.