Otomatik Sürücü Güncelleyici

Başlatan Natkarat, 16 Mart 2015 - 17:53:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Natkarat

Windows'da olup bunun ubuntu üzerinde kullanabileceğim eş ya da benzer program arıyorum.

İlki driver booster olarak bilinen Iobit'e ait bir yazılım. Bu yazılım ne yapıyor diye soran olursa chipset dahil her şeyin güncel sürücülerini bulup otomatik güncelleyen bir program. Yani tek tıkla eski sürücüleri tespit edip yeni sürücüleri listeliyor. İşaretlediklerinizi güncelliyor. Buna neden ihtiyaç duydun diye soracak olursanız. Wireless sürücümün güncel olmadığını düşünüyorum. Windows'da aldığım verimi alamadığımı düşünüyorum. Ufak bir araştırmayla DriverBoost adında bir program buldum. Bu ihtiyacımı karşılar mı ? Ya da bunu sağlayacak sistemde sorun oluşturmayacak güvenilir program bilenler paylaşırsa sevinirim.

İkincisi ise yine Iobit'e ait olan AdvancedSystemCare. Bu programın özelliği ise sistem kalıntıları, güncelleştirmeler, disk taramaları gibi birçok özelliği var. Tam olarak aynı olmasa da kalıntı temizlemek için BleachBit adlı yazılım merkezinde de yer alan bir program buldum. Henüz denemedim ama kalıntı temizlerken ihtiyacımı karşılar diye düşünüyorum. Fakat bu sadece ASC'nin bir işlevini karşılıyor. Bu program gibi Ubuntu'da yer alan eş ya da benzer program mevcut mu ?

Not=Ubuntu paket sistemi kulllandığı için sürücülerin hepsi güncel olmalı diyebilirsiniz ama 3. part yazılımlardan ötürü sanıyorum olmama ihtimali var. Bu nedenle ilk sorumu yönelttim.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. :)

kötükurt

Ubuntu'da sürücüler çekirdek ile geliyor, çekirdek güncellemeleri ile sürücüler içinde güncelleme gelir. Disk taraması ve birleştirmesi otomatik oluyor, ayrı bir yazılıma ihtiyacın olacağını sanmıyorum. Kaldırılan paketlerin ayar dosyalarını kaldırabilirsin ama sistemi yavaşlatıklarını görmedim: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31519.0
DriverBost için bir şey diyemem. Wirelless kartınız ile ilgili forumlarda arama yaptınız mı? Modeli nedir?
Alıntı yapılan: Natkarat - 16 Mart 2015 - 17:53:23
Not=Ubuntu paket sistemi kulllandığı için sürücülerin hepsi güncel olmalı diyebilirsiniz ama 3. part yazılımlardan ötürü sanıyorum olmama ihtimali var. Bu nedenle ilk sorumu yönelttim.
Bu sonuca nereden vardınız.
"Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir." İlber Ortaylı

Reverser

@Natkarat, üçüncü parti yazılımlardan kastınız PPAlar ise haklısınız güncelliğini kaybetmiş PPAlar mevcut.
@kötükurt, Ubuntu'da ne yazık ki her sürücü çekirdek ile birlikte gelmiyor.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

Natkarat

Evet PPalardan bahsediyorum. Yabancı forumlarda okurken dikkatimi çekmişti.

Alttaki sanırım wireless kartım oluyor ama güncel mi değil mi bilgim yok.

*-network açıklama: Kablosuz arayüz ürün: AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) üretici: Qualcomm Atheros physical id: 0 bus info: pci@0000:02:00.0 mantıksal ad: wlan0 sürüm: 01 serial: d8:5d:4c:9f:51:a5 genişlik: 64 bits saat: 33MHz kapasiteler: bus_master cap_list eternet physical wireless yapılandırma: broadcast=yes driver=ath9k driverversion=3.16.0-31-generic firmware=N/A ip=192.168.1.35 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn kaynaklar: irq:16 bellek:d8100000-d810ffff

kötükurt

Alıntı yapılan: Reverser - 16 Mart 2015 - 19:55:24
@kötükurt, Ubuntu'da ne yazık ki her sürücü çekirdek ile birlikte gelmiyor.
@Natkarat sürücüleri kendi kurduğunu belirtmediği için çekirdek ile gelen sürücüleri kullandığını varsayım.
"Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir." İlber Ortaylı

Natkarat

Ben herhangi bir şey kurmadım bu arada. Normal Ubuntu 14.04 kurulumu yaptım.  Yükleme ekranındaki güncelleştirmeler ile ilgili seçenekleri işaretledim. Ayrıca güncelleştirme ya da yükleme yapılıyorsa o konuda bilgim yok.

Reverser

Alıntı yapılan: Natkarat - 16 Mart 2015 - 20:15:14
Ben herhangi bir şey kurmadım bu arada. Normal Ubuntu 14.04 kurulumu yaptım.  Yükleme ekranındaki güncelleştirmeler ile ilgili seçenekleri işaretledim. Ayrıca güncelleştirme ya da yükleme yapılıyorsa o konuda bilgim yok.

driverversion=3.16.0-31-generic

Wifi kartınızın sürücü versiyonu 3.16 kernel ile birlikte gelmiş. 3.16 kararlı ve yeni sayılabilecek bir kernel olduğu için güncel.

XFCE ROCKS !