[Çözüldü] Nvidia GTX 860M Driver Sorunu - Siyah Ekran & Login Döngüsü

Başlatan usahin, 12 Ocak 2015 - 17:26:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

usahin

Ubuntu TR Ailesi merhaba ,

Bir haftadan uzun bir süredir grafik kartım için uygun sürücüleri Ubuntu 14.04, Ubuntu Gnome 14.10, Elementary OS Luna (Ubuntu 12.04) gibi dağıtımlar üzerine kurmaya çalışıyorum.

Bu forumda ve diğer dorumlarda yer alan konuları inceledim çoğunu denedim ancak bir sonuç alamadım. Elementary'de Intel Graphics için hazırlanan sürücüyü kullandığımda işlemci yükü artınca imleç titremeye başlıyor, pencere taşırken titremeler yaşıyorum bu sebeple Nvidia sürücülerini kurma ihtiyacı duyuyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı  ?

Elementary OS için Buradaki adımları izledim (331.79 ve 340 için bahsedilen sürücü kartımı desteklemiyor )ancak sonuç yine siyah ekran oldu (Metin modunda bile açılmadı.) Şuan Ubuntu 14.04 Guest Session üzerindeyim. Forumda yer alan açık kaynaklı sürücüye geçme yöntemini denedim ancak. Sonuç değişmedi .Kendi hesabıma giriş yapamıyorum. Login Loop denilen olayı yaşıyorum.

Sistemim : (Acer V17 Nitro Black Edition)

Intel® Core™ i5-4210H CPU @ 2.90GHz
8 GB DDR3 RAm
2GB Nvidia GTX860m

Şimdiden teşekkür ederim

usahin

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim, Ubuntu 14.04 için taze bir kurulum yaptım söz konusu çıktılar aşağıdadır.  Rehberde geçen adımları bir kaç kez yüklediğim sürücüleri kaldırıp denediğim için uygulamamıştım. Taze kurulum üzerinde tekrar deneyip sonucu rapor ederim.

lspci | egrep "VGA|3D|Display"
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 06)
01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GM107M [GeForce GTX 860M] (rev a2)

glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Haswell Mobile
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_packed_depth_stencil,
    GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp,

lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor DRAM Controller (rev 06)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor PCI Express x16 Controller (rev 06)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 06)
00:03.0 Audio device: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller (rev 06)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB xHCI (rev 05)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #3 (rev d5)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #4 (rev d5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM86 Express LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family 6-port SATA Controller 1 [AHCI mode] (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GM107M [GeForce GTX 860M] (rev a2)
07:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros AR9462 Wireless Network Adapter (rev 01)
08:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetLink BCM57780 Gigabit Ethernet PCIe (rev 01)

xrandr
Screen 0: minimum 320 x 200, current 1920 x 1080, maximum 32767 x 32767
eDP1 connected primary 1920x1080+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 382mm x 215mm
   1920x1080      60.0*+   59.9 
   1680x1050      60.0     59.9 
   1600x1024      60.2 
   1400x1050      60.0 
   1280x1024      60.0 
   1440x900       59.9 
   1280x960       60.0 
   1360x768       59.8     60.0 
   1152x864       60.0 
   1024x768       60.0 
   800x600        60.3     56.2 
   640x480        59.9 
VGA1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
VIRTUAL1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Ocak 2015 - 00:44:09

Kurulumu gerçekleştirdim. bilgisayarı yeniden başlatmadan önce,
nvidia-settings --version
ile versiyon kontrolü yaptım ve
nvidia-settings:  version 331.20  (buildd@roseapple)  Mon Feb  3 15:07:22 UTC
2014
  The NVIDIA X Server Settings tool.

This program is used to configure the NVIDIA Linux graphics driver.
  For more detail, please see the nvidia-settings(1) man page.

Copyright (C) 2004 - 2010 NVIDIA Corporation.

çıktısını aldım. Yüklenen 331.20 sürücüsü kartımı desteklemiyor.  Destek alabileceğim sürüme(331.79 ve üstü, depoda 331 üstü için paket bulamadım )
sudo apt-get install nvidia-331-updates nvidia-settings-331-updates ile güncelleme deniyorum ancak depoda 319 üstü için nvidia settings update paketi de yok.
sudo apt-get install nvidia-331-updates Komutunu tek başına denedim ancak sonuç değişmedi hala 331.20deyim sürücüyü güncellemem için tavsiye edebileceğiniz bir kaynak var mı ? xorg-edgers ya da doğrudan nvidia sitesi gibi ?

heartsmagic

Bumblebee kuruldu mu? nvidia-settings sürümü önemli değil, senin için önemli olan (kartını o destekliyormuş madem) nvidia-331-updates paketi ile gelen sürücüler. Benim sistemimde de nvidia-331-updates kurulu ama nvidia-settings düşük sürümde.

ii  nvidia-331-updates                                          331.113-0ubuntu0.1                          amd64        NVIDIA binary driver - version 331.113
ii  nvidia-settings                                             331.20-0ubuntu8                             amd64        To

Sistem güzel güzel çalışıyor. Senin de şu durumda Bumblebee kurman lazım. Gerçi bizim rehbere de el atmak lazım gerekiyor, unutmuşum. Zira, orayı kullanıp kurulum yaptığımda klasik Bumblebee hatası almıştım. Düzeltmek için de nvidia-331-updates sürücüsünü kurup, dosyayı ellemiştim. Önce nvidia paketlerini bir kaldır ardından şunları yap:

sudo apt-get install nvidia-331-updates bumblebee bumblebee-nvidia primus linux-headers-generic

Sonra:
sudo -H gedit /etc/bumblebee/bumblebee.conf

Açılan dosyayı aşağıdaki şekilde düzenle. Hatta aynısını bile kullanabilirsin. Sonra sistemi yeniden başlatır, sorun çıkmazsa Bumblebee'yi denersin.
# Configuration file for Bumblebee. Values should **not** be put between quotes

## Server options. Any change made in this section will need a server restart
# to take effect.
[bumblebeed]
# The secondary Xorg server DISPLAY number
VirtualDisplay=:8
# Should the unused Xorg server be kept running? Set this to true if waiting
# for X to be ready is too long and don't need power management at all.
KeepUnusedXServer=false
# The name of the Bumbleblee server group name (GID name)
ServerGroup=bumblebee
# Card power state at exit. Set to false if the card shoud be ON when Bumblebee
# server exits.
TurnCardOffAtExit=false
# The default behavior of '-f' option on optirun. If set to "true", '-f' will
# be ignored.
NoEcoModeOverride=false
# The Driver used by Bumblebee server. If this value is not set (or empty),
# auto-detection is performed. The available drivers are nvidia and nouveau
# (See also the driver-specific sections below)
Driver=nvidia
# Directory with a dummy config file to pass as a -configdir to secondary X
XorgConfDir=/etc/bumblebee/xorg.conf.d

## Client options. Will take effect on the next optirun executed.
[optirun]
# Acceleration/ rendering bridge, possible values are auto, virtualgl and
# primus.
Bridge=auto
# The method used for VirtualGL to transport frames between X servers.
# Possible values are proxy, jpeg, rgb, xv and yuv.
VGLTransport=proxy
# List of paths which are searched for the primus libGL.so.1 when using
# the primus bridge
PrimusLibraryPath=/usr/lib/x86_64-linux-gnu/primus:/usr/lib/i386-linux-gnu/primus
# Should the program run under optirun even if Bumblebee server or nvidia card
# is not available?
AllowFallbackToIGC=false

# Driver-specific settings are grouped under [driver-NAME]. The sections are
# parsed if the Driver setting in [bumblebeed] is set to NAME (or if auto-
# detection resolves to NAME).
# PMMethod: method to use for saving power by disabling the nvidia card, valid
# values are: auto - automatically detect which PM method to use
#         bbswitch - new in BB 3, recommended if available
#       switcheroo - vga_switcheroo method, use at your own risk
#             none - disable PM completely
# https://github.com/Bumblebee-Project/Bumblebee/wiki/Comparison-of-PM-methods

## Section with nvidia driver specific options, only parsed if Driver=nvidia
[driver-nvidia]
# Module name to load, defaults to Driver if empty or unset
KernelDriver=nvidia-331-updates
PMMethod=auto
# colon-separated path to the nvidia libraries
LibraryPath=/usr/lib/nvidia-331-updates:/usr/lib32/nvidia-331-updates
# comma-separated path of the directory containing nvidia_drv.so and the
# default Xorg modules path
XorgModulePath=/usr/lib/nvidia-331-updates/xorg,/usr/lib/xorg/modules
XorgConfFile=/etc/bumblebee/xorg.conf.nvidia

## Section with nouveau driver specific options, only parsed if Driver=nouveau
[driver-nouveau]
KernelDriver=nouveau
PMMethod=auto
XorgConfFile=/etc/bumblebee/xorg.conf.nouveau

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

usahin

Preparing to unpack .../nvidia-opencl-icd-331-updates_331.113-0ubuntu0.0.4_amd64.deb ...
Unpacking nvidia-opencl-icd-331-updates (331.113-0ubuntu0.0.4) ...
dpkg: error processing archive /var/cache/apt/archives/nvidia-opencl-icd-331-updates_331.113-0ubuntu0.0.4_amd64.deb (--unpack):
trying to overwrite '/usr/lib/i386-linux-gnu/libnvidia-opencl.so.331.113', which is also in package nvidia-opencl-icd-331 331.113-0ubuntu0.0.4
dpkg-deb: error: subprocess paste was killed by signal (Broken pipe)
Processing triggers for man-db (2.6.7.1-1ubuntu1) ...
Processing triggers for ureadahead (0.100.0-16) ...
ureadahead will be reprofiled on next reboot
Errors were encountered while processing:
/var/cache/apt/archives/nvidia-opencl-icd-331-updates_331.113-0ubuntu0.0.4_amd64.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Güncellemede şöyle bir sorunla karşılaştım (Bahsettiğiniz bu sanırım bir çok kişi karşılaşmış.) ve https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/nvidia-graphics-drivers-331-updates/+bug/1401355 bu sayfaya yönlendirildim.

Komutu ikinci kez terminale girdiğimde sorunla karşılaşmadım. Herhangi bir paket kaldırmadım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

konunun başında bildirmeyi unutmuşum ancak sistemi boot ederken nouveau unknow chipset diye bir hata alıyordum. Onun da çözümü oldu.

heartsmagic

Evet, o paket kurulan ikinci paketle çakışıyor haliyle. Onu da kaldırmak gerekebilirmiş, demek ki sende ikinci defada kendisi kaldırdı. Şu an Bumblebee sorunsuzca çalışıyor yani?

Konu dışı olarak şunu sormak istiyorum, ikinci üyeliğin varmış ve son iletini onunla yazmışsın. Forumda çift üyeliklere sıcak bakmıyoruz, gerçi normalde onaylamıyoruz da ama demek ki zamanında gözümüzden kaçmış. Hangisiyle devam etmek istiyorsan onu söyle, ikinci üyeliği iptal edelim.

usahin

Evet bumblebee ile olan sorunum çözüldü ancak Ubuntu tabanlı diğer dağıtımlarda (Elementary, Deepin)pencerelerin ve imlecin titreme sorunu devam ediyordu. intel-linux-graphics-installer paketini kurup onunla yükleme yaptıktan sonra o sorunum da çözüldü. Sadece lsb-release dosyasını ubuntu 14.04 olarak düzenlemem gerekti (Intel kontrol ediyor. Bundan önce kurmama izin vermedi.) İlk bootta yine text login ile karşılaştım ancak ikinci bootta ortada bir sorun yoktu. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Önceki kurulumları biraz arap saçına çevirmişim anlaşılan  :))

Hesap konusuna gelince aslında ben de hesabın var olduğunu bilmiyordum. Konuyu açtığım hesabın kalmasını tercih ederim ancak kullanıcı adımı güncelleyebilir miyiz ?

heartsmagic

Üyelikleri birleştirdim. Güncelleme meselesini doğrudan ve her zaman yapmıyoruz ne yazık ki. Ara ara başlık açıyoruz, uzun zamandır yapmadığımız için on gün süreyle istekleri alalım tekrar.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=46344.0