[Çözüldü] Mageia 4 ve Ubuntu 14.04 Mobil Modem kullanımı karşılaştırması

Başlatan aksuugur76, 17 Aralık 2014 - 19:59:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aksuugur76

Bilgisayarımda 4sistem yüklü.Bunlardan biri Mageia 4 ve bir diğeri Ubuntu 14.04.Mageia 4ü kurulum dvd si ile bilinen tüm masaüstleriyle birlikte(mate,cinnamon,gnome 3,kde,enlightenment dahil) kurdum.Masaüstü ortamları arasında bir kargaşa karmaşıklık yok.Tabi bu masa üstleri arasında Unity yok.

Mesele şu.Mageia da Vodafone Mobil Modem ile internete birkaç tık ile bağlanabiliyorum.Hiçbir komut girmeye ve önceden herhangi bir ayar yapmaya gerek kalmadan.Arada sırada ağ yöneticisi donsa da birkaç tıkla mobil modemden internete girmek çok güzel * bir şey.Mobil modemde Türkcell kartımın olduğunu,data paketimin bulunduğunu belirteyim.Mageia paket yükleme aracında comgt isimli bir paket dikkatimi çekti.Bu paket yüklenmiş bir paket idi ve anladığım kadarıyla mobil ağ ile ilgili bir paket.Bu paketi Ubuntu synaptic paket yöneticisi aracılığıyla yükledim.Fakat ağ arayüzünde hiçbir değişiklik olmadı.

Sorum şu:Mageia 4 te birkaç tıkla yapılan bu işlem Ubuntu da yapılamaz mı?(Bence yapılabilir.)

İsteyen olursa ekran görüntüsü verebilirim Mageia dan.

burk

@aksuugur76 netleştirmek ve toparlamak adına Vodem kullanıyorsun ancak bir arayüz ile bağlanıp içinde Turkcell kullanmak istiyorsun, doğru mudur?
Şu durumda Ubuntu ile bağlantı için hangi yöntemi kullanıyorsun? Ayrıca forumda Vodafone kelimesini aratınca fazlaca çözülmüş konu görüyorum, bunlara baktın mı?

aksuugur76

Alıntı yapılan: burk - 17 Aralık 2014 - 23:35:11
@aksuugur76 netleştirmek ve toparlamak adına Vodem kullanıyorsun ancak bir arayüz ile bağlanıp içinde Turkcell kullanmak istiyorsun, doğru mudur?
Şu durumda Ubuntu ile bağlantı için hangi yöntemi kullanıyorsun? Ayrıca forumda Vodafone kelimesini aratınca fazlaca çözülmüş konu görüyorum, bunlara baktın mı?

Evet Vodem ile Turkcell data hattını kullanıyorum.Vodafone kelimesini arattım.Kendime uygun bir çözüm bulamadım.Herhangi bir komut girmeden bir çözüm bulunabilir mi?Aslında sorunumun çözümüne yönelik değil tartışma amacıyla bir soru sordum.

aksuugur76

Arkadaşlar şu an Ubuntu 14.04 ten vodeme takılmış Turkcell data hattı ile internete bağlanmış bulunuyorum.Hiçbir komut filan girmedim.Vodem cihazı k3770.Bir ekran görüntüsü de vereyim.(Bir hususu izah edeyim.3g cihazım vodafone un vermiş olduğu vodem.İnternetim bağlantım Türkcell data hattı.Yani sadece veri trafiğine açık hat.Ses hizmetine kapalı.)

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aksuugur76

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Aralık 2014 - 13:30:50
Sorun nasıl çözüldü peki?

Şuradakihttp://wiki.pisilinux.org/tr/index.php?title=3G_%C4%B0nternet_ba%C4%9Flant%C4%B1s%C4%B1_kurulmas%C4%B1 bilgiler yardımcı oldu.Turkcell için yaptıklarımı sıralayayım.Data hattı için apn yerine mgb yazılıyor.Kullanıcı adı ve parola kısımları boş bırakılıyor.ıpv4 ayarlarında otomatik olarak dns atanmıştı galiba.Onları silip ek dns adresleri olarak 8.8.8.8 ve 8.8.1.1 yazdım.Ekran görüntüsü vereyim birkaç tane.

ppp sekmesinde kimlik doğrulama yöntemlerinden sadece CHAP i seçtim.Diğerlerinin tikini kaldırdım.Eğer bu yapılanlardan sonra halen 3g modem ağ ayarlarında gözükmüyorsa 3g modem takılı iken sistemi yeniden başlatmanız faydalı olabilir.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Geri bildirim için teşekkürler. Etiketleyelim mi o hâlde başlığı? cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.