DNS bind makine ismi

Başlatan viensdans, 26 Aralık 2014 - 06:43:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

viensdans

diyelim ki sirket.com diye alan ismi var ve birde yeni.sirket.com diye alt domain var. bilgisarin ismide mi yeni olmasi gerekiyor burada. yoksa bilgisayar isminle alakasi yok mu.
sirket com ve yeni.sirket.com www a kaydini yazarken iki kere mi www eklemem gerekiyor fakli ip lerle ayni dosyada
www              IN      A               192.168.0.1
www              IN      A               192.168.0.2
@ IN SOA yeni.sirket.com. root.sirket.com. (
2000042300 ; Serino
28800 ; Yenileme
14400 ; Tekrar
3600000 ; Süre
86400 ) ; TTL
IN NS yeni.sirket.com.

heartsmagic

BIND ile fazlaca tecrübem yok o nedenle söylediklerimde eksik veya yanlış bir şey olabilir ancak yanlış bilmiyorsam makine ismi veya fqdn şart değil.
www konusuna gelirsek, olay sadece yeni.sirket.com meselesi değil mi? www zaten ayrı bir alt alan adı ki sirket.com'a ait oluyor o. www.yeni.sirket.com gibi bir şey istemediğin sürece www için ikinci bir A kaydı eklemen gerekmeyecektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

viensdans

makine ismi degilmis domain ismiymis
MNAME ("Primary NS") - This entry is the domain name of the name server

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Aralık 2014 - 06:13:54

aciksaci daha karar veremedim ne oldugunu
ns1.domain.com ns2.domain.com diye tanimlama yapsam ns1 subdomain olmuyor ozaman, makine ismide olmuyor tahmine me göre o domaine ait olan name server bu makinede calisiyor demek oluyor herhalde.:)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Aralık 2014 - 06:16:21

aslinda sunucular kismina yazacaktim sunumlar benzedigi icin yanlis yere yazmisim neyse:)

heartsmagic

Ben de görmemişim, ilgili bölüme alalım başlığı :)
Sonra da soralım BIND ile ne amaçlıyorsun?

viensdans

amac
horoz.com diye domain var ve benim.horoz.com alt domaini var
resource records yaratacam SOA, NS bitane domain icin bitane altdomain icin sonra glue kaydi ve A kaydi altdomain name server icin

ilkönce horoz.db diye dosya yaratacam /etc/bind icine ve butun resource recordlari icerecek
sonra soa kayitlarini ekleyecem
sonra ns recordunu ve karsilik gelen glue kaydini
sonra a kaydi iki sanalinterface icin ve briine www.horoz.com u digerine mail.horoz.com u yerlestirecem
sonra cname yaratacam www icin ismi tavuk olacak
sonra bind9 dns sorgularina cevap verecek named.conf ile bunu gerceklestirecem veya ismi named.conf.local
sonra rndc(8) kullanarak conf dosyalarini ve servisi tekrar baslatacam
sonra dig ile dns serveri test edecem farkli resource recordlar ile
sonra zones reverse dosyasi olusturacam 10.2.3.0/24 3.2.10.in-addr.arpa.db gibi
bu dosyaya da SOA NS ve reverse glue ekleyecem
sonra ptr katdi ekleyecem her bir a kaydi icin horoz.db dosyasinda bulunan
sonra bu zon u named.conf a bagliyacam
sonra dig ile kontrol edecem reverse zone calisiyor mu diye
ve her bir adim icin neden böyle oldugunu yazacam :) mesela neden glue ne is yapar gibi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Aralık 2014 - 05:50:43

A record yaratirken parent zone icin yaratilmasina gerek yok mu sadece subdomain icin mi yaratiliyor

heartsmagic

Dediğim gibi BIND ile hiç tecrübem yok, bol bol belgelendirme okuman gerekebilir bu konuda. Biraz da şanslıysan tecrübeli bir arkadaş nokta atışı yardım sağlar sana.