Linux - Windows Arası Geçiş

Başlatan ernuynk, 21 Aralık 2014 - 16:05:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ernuynk

Merhaba arkadaşlar, Macbook'lar için bir şey duydum. Macbook'ların içerisine windows yükleyince yani MacOS ve Windows'u birlikte kullanınca tek tuşla sistemler arası geçiş yapılıyormuş. Yani böyle bir şeydi tam olarak hatırlayamıyorum :)
Ama bilgisayarı yeniden başlatmadan yapıldığından eminim.

Acaba macbook dışındaki laptop'lar için bu geçerli midir?

Teşekkürler

neynefes

Çok mümkün değil gibi geldi bana. Çünkü donanımın tamamına hükmeden bir yazılım var ortada. Sistem kapanmadan diğerine geçildiğine göre diğer yazılımda çalışıyor demektir. İki yazılımda donanımın tamamına hükmetmek isteyecektir. Kim neyi ne kadar kullanacak? Söylediklerinizi başka bir yerde okumadım sadece şahsi fikrimi yazıyorum.

mozhan

benimde aklıma iki sistemin de hardiskin aynı bölgesine yüklü oldugu geliyor.
When we ride on our enemies..

https://github.com/mustafaozhan

MaRZoCHi

Uygulamanın adı Boot Camp araştırabilirsiniz.

neynefes

Boot camp, dual boot olarak mac cihazlarda Windows kurulumu sağlıyormuş. Sistem çalışırken diğer işletim sistemine geçiş yapabilen bir özellik okumadım. Gözümden kaçan bir yer mi var?

ekremsenturk

ernuynk

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 21 Aralık 2014 - 22:02:02
Virtulabox ile mümkün.

Aslında anlatmak istediğim özellik VirtualBox tarzı değil. VirtualBox'da sanal makine üzerine istediğimiz işletim sistemini kuruyoruz ve kendi sistemimizde bunu açabiliyoruz. Örneğin ben ubuntu'da VB üzerinden windows 7 kullanıyorum. Fakat macbook'lar için duyduğum özellik biraz daha farklı  :)

ekremsenturk

http://support.apple.com/kb/PH11132

Burada anlatılıyor. Özet olarak, sistemi yeniden başlatmadan önce, hangi sistem ile bilgisayarın yeniden başlatıldığında açılacağı, bootcamp ile önceden seçilmiş oluyor.

mozhan

openSUSE da o özellik zaten vardı en son 13.1 i kullanmıştım onda vardı.
When we ride on our enemies..

https://github.com/mustafaozhan

dj_psk

Bu dediğin bir hint filminde vardı. Dediğim gibi "film". Bunun olması için iki ayrı ama birbirine bağlı sistem(işletim sistemi değil donanımsal olarak) gerekli olur diye düşünüyorum kendi görüşüm böyle.
İnadına değil daha iyi olduğu için Linux!

gokhanyildiz

Alıntı yapılan: ernuynk - 21 Aralık 2014 - 16:05:15
Merhaba arkadaşlar, Macbook'lar için bir şey duydum. Macbook'ların içerisine windows yükleyince yani MacOS ve Windows'u birlikte kullanınca tek tuşla sistemler arası geçiş yapılıyormuş. Yani böyle bir şeydi tam olarak hatırlayamıyorum :)

Teşekkürler

Parallel desktop ile mümkün. Windowsu parallel destop ile kuruyorsunuz. Daha sonra ister windows uygulamalarını bir mac uygulamasıymış gibi çalıştırabiliyorsunuz isterseniz 2. çalışma alanında windowsu gösterebiliyorsunuz. OS X ile Windows arasında da yanılmıyorsam touchpad üzerinde 4 parmağınızı sağa sola kaydırarak geçiş yapabiliyorsunuz. Macbook dışındakilerde yapanı görmedim henüz :)

dj_psk

Alıntı yapılan: gokhanyildiz - 26 Aralık 2014 - 09:50:12

Teşekkürler

Parallel desktop ile mümkün. Windowsu parallel destop ile kuruyorsunuz. Daha sonra ister windows uygulamalarını bir mac uygulamasıymış gibi çalıştırabiliyorsunuz isterseniz 2. çalışma alanında windowsu gösterebiliyorsunuz. OS X ile Windows arasında da yanılmıyorsam touchpad üzerinde 4 parmağınızı sağa sola kaydırarak geçiş yapabiliyorsunuz. Macbook dışındakilerde yapanı görmedim henüz :)

ilginç bir şey daha öğrenmiş olduk. teşekkürler.

ernuynk

Alıntı yapılan: gokhanyildiz - 26 Aralık 2014 - 09:50:12

Teşekkürler

Teşekkürler hocam :)

dj_psk

Şimdi biraz nette baktımda. Virtualboxtan tek farkı biraz daha seri ve pratik olması. Tabi bunların hepsi ücretli. Sanal makina kurma mantığı bu vbox ile aynı mantık aynı düzen yani. Fiyatı 80 amerikan lirası :)

heartsmagic

Sanal makine veya öykünücü (emülatör) olmadan bu iş nasıl olabilir ki zaten? Netice olarak ortada donanım var ve tek, hangi işletim sistemi hükmedek o donanıma? Örneğin işlemci, bellek, vs? Ha, ileride teknoloji o noktaya gelir de görürsek ayrı. Fakat orada da donanımın bir şekilde fiziksel olarak diğer sisteme tahsis edilmesi gerekiyor. Öyle yapılmadığı sürece günümüzdeki sanallaştırma teknolojisinin bir uzantısı olacaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.