[Çözüldü] NFS autofs ile kullanici home dizinine ulasmak

Başlatan viensdans, 14 Aralık 2014 - 22:17:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

viensdans

ubuntu server nfs kurdum ve ubuntu desktop tan mount ederek kullanicilarin home dizinlerini göruyorum. her kullanicinin home dizinine girebiliyorum  oyuzden her kullanicinin home dizinine kendisi icin izin verdim o sekilde ubuntu desktoptan engellemis oldum. Benim merak ettigim desktopdan bir kullanici girdigi zaman sadece serverdaki kendi home dizinine girebilmesi diger kullanicilarinin home dizinlerini görememesi olayi autofs ile mi oluyor. autofs i test etmek istedim
kurduktan sonra örnegin serverda user1 var desktopta da user1 var ve oturum acmak istedigim zaman sifre yanlis demiyor ama oturum acmiyor. autofs hem server tarafinda hem client tarafinda mi calismasi gerekiyor ve automaster auto.home gibi ayarlar hem server hem client tarafinda mi yapilmasi gerekiyor. nfs ve autofs her kullanicinin kendi home klasörune girebilmesi icin yeterli mi yoksa baska birseyler daha mi kurmak gerekiyor. ???

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Aralık 2014 - 01:22:34

home dizinine girememe olayini anlamak icin autofs paketini kaldirdim sonuc yine ayniydi ve anladim ki
server tarafinda bulunan kullanicilar eger clientdan mount yapmiyorsam (bu arada fstabdaki mount tanimlamamda dogru oldugu halde calismiyor her nedense, home dizini sifrelide degil) home dizini olusmadigi icin login olmuyorlar. mount yokken clientda tanimli kullanicilar home dizinine giriyorlar. mount yapinca serverdakiler home dizinie giriyor busefer client kullanicilari  user idleri aynida olan da farkli olan da giremiyor. client da baska bir dizine mount ettigimde /mnt/home gibi buseferde yine login olamama sorunu basliyor. ne yapmam gerekiyor?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Aralık 2014 - 03:00:21

samanlikta igne aramaktansa desktopu tekrar kurdum fstab normale dondu /mnt yede mount ettigim halde sorun yok
autofs de gerek olmadigina karar verdim kurmadim tekrar nede olsa fstab ile ayni isi yapiyorlar diye algiladim. passwd dosyasini nasil senkronize ederim kopyala yapistir yapinca user idler eslesiyorda sifreler herkese tekrar sifre mi girmem gerekiyor baska alternatifi var mi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Aralık 2014 - 03:32:22

kopyala yapistir sonrada sifreleri elle ver yada farkli sifre ver problem olmuyor. kullaniciyi sasirtmamak icin ayni vermek gerekir  ;D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Aralık 2014 - 05:05:39

bazi home klasörleri icinebir partition mount etmistim bir  sadece bir gruba ait. simdi nfs araciligi ile cleinttan home klasörlerine baktigimda o klasöru göruyorum ama ici bos olarak. nasil grub yine calisabilir nfs ile?

heartsmagic

@viensdans, nasıl bir sistem tasarladın kafanda ve ne şekilde hayata geçirdin? Hani sen sorunları sen bildiğin için böyle anlatırken anlaşılır görünebilir de, inan bizim tarafta senin ne tasarlayıp, neler yaptığın pek anlaşılmıyor :) Kısacası nasıl bir yapı var ortada, ne şekilde çalışıyor, ne şekilde bağlanıyor karşı taraf, nerede tam olarak ne sıkıntı yaşıyorsun bunu aktarman lazım. Tecrübesi olan da öneri sunmaya çalışır o saatten sonra, öteki türlü önce senin sistemi anlamaya çalışması gerekebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

viensdans

sistem bu olacak
Install NFS on your system and configure it, make sure that each user can access their home-directory and that only users that belong to the cisco group can
access your partition that you created as /dump
yukleme ve home klasörune ulasilmasini kadar olan adimlari halledim serverdaki /dump partitionu cisco grubundaki kullanicilarin hopme dizininde görunmesi gerekiyor
mount yapiyorum ama icini bos gösteriyor kullanicinin home dizinin de /dump geliyor ama ici bos olarak. normalde icinde dosyalar mevcut bu sorunu nasil halledebilirim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Aralık 2014 - 00:17:22

sorunumu hallettim
serverdan home dizinine bind yapilmis partition export yapildiginda client tarafindan bakilinca bos idi.
olayi söyle cözdum
home u ayri export partitionu ayri export yaptim sonrada clienttan ilgili grub kullanici kisilerine bind ile bagladim.
bu arada export yapilmis home icine partitionu export yapamiyorsun , o yuzden ayri birye exportlayip binledim

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.