FTP Programı

Başlatan YilmazX, 13 Aralık 2014 - 13:57:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YilmazX

Merhaba,

Php ile web geliştirme yapıyorum. Geçmiş yıllarda linux'a geçmeyi hep istemiştim, ama o zamanlar yoğunlukla Delphi ve benzeri programları kullanmam nedeniyle hep Windows'a bağımlı kalmıştım. bir süre sonra da artık bu niyetimden vazgeçmiştim. Ama sunucularda özellikle linux tercih etmem nedeniyle linuxla bağım hep vardı.

Son zamanlarda hack yöntemlerinin ağırlıkla trojanlara dönüşmesi nedeniyle bir çok müşterim veya onlara destek veren tasarımcıların makinalarının hacklenerek keylogger veya özellikle filezilla gibi bilinen programların şifreleri kayıt ettiği dosyanın çalınarak sitelerinin tamamen silinmesi, şifre dosyalarının çözülerek panellere giriş şifrelerinin çalınması gibi gelen haberlerden sonra oturup tekrar düşündüm. Artık yıllardır Delphi kullanmıyordum. Kullanmam gereken yazılımların linux karşılıkları da artık fazlasıyla vardı. Tamamen Linux'a geçmemin zamanı çoktan gelmişti.

İşim nedeniyle haliyle bir çok FTP şifresini de sık sık kullanmam, farklı panellere girmem gerekiyor. Windows'ta bunu pek ortalıkta çok dolaşmayan ve pek bilinmeyen ama şifre dosyalarını kriptolayan FTP programlarıyla hallediyordum.

Ubuntu üzerinde kullanabileceğim, FTP şifrelerini kaydeden, ama şifre dosyasının alınarak kolayca başka yerde kullanılamayacağı bir program arıyorum. Tercihen istediğim zaman ben bunu bir şekilde yeni kurulum falan yaptığım zaman taşıyabilsem süper olur tabi :)

Belki paranoyaklık olarak görünebilir ama sonuçta Linux'un da hacklenmeyeceği garantisi yok. Hatta hacklenmeyecek işletim sistemi yok. Hepsinde mutlaka bir yöntem bulunabilir, zamanla ortaya çıkabilir :)

Bu konuda bana önerebileceğiniz bir program var mı?

neynefes

Açıkçası bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim ama filezilla üzerinde şöyle bir bağlantı seçeneği vardı diye hatırlıyorum.
FTPES - FTP üzerinden açık TLS/SSL
Bu güvenliği sağlamıyor mu?

YilmazX

Bağlantıda SSL kullanılması gidip gelen veri iletişiminin şifrelenmesi ile alakalı bir durum, ben kendi bilgisayarımdaki şifrelerin güvenliği ile ilgili önlem almak istiyorum.

Örneğin siz Fİlezilla kullanıyorsunuz. Bir şekilde şifrelerin kaydedildiği dosyayı ele geçirdim diyelim.

Kendi bilgisayarıma Filezilla kurup, şifrelerin saklandığı dosyayı sizden gelen dosya ile değiştirdiğimde sizin daha önce kaydettiğiniz bütün sitelere sorunsuz girebilirim.

if

heartsmagic

@YilmazX, Linux kullanıyorsan bu kadar paranoyak olmaya cidden gerek yok :) Hem şunu sorayım, tamam FTP parolalarını şifreli tuttun ya ağ üzerinden gidenleri ne yapacaksın? O konu daha vahim bence. Haliyle eğer o konuya bu kadar takılmıyorsan yerelindeki dosyalar konusuna da pek takılma bence.

Eğer Filezilla istiyorum diyorsan ne yazık ki şu an kendisi şifrelenmemiş olarak tutuyormuş parolaları. İnsanlar Truecrypt gibi uygulamalarla şifreli bölümler yapıp, kullanacakları zaman açıyorlarmış bu bölümleri. Bu yöntemi kullananlar da genellikle Windows kullanıcıları. Ne faydası var? Kendisi kullanılmadığı zaman hack olayı yaşansa bile parolalar alınamıyor. Güzel, peki çalışma anınında? Akıllı saldırgan onu da takip eder, çalışma anında alır dosyaları. Linux üzerindeyse son kullanıcının hack yeme olasılığı, en azından bu kadar kolay yeme olasılığı biraz düşük. Nitelikli bir hedef olman lazım karşı taraf adına.

Bunun yanında FireFTP (tarayıcılar için eklenti) sanırım şifreliyormuş parolaları.

Şu listeye de göz atılabilir: http://www.ubuntugeek.com/list-of-ftp-clients-available-in-ubuntu-linux.html
FireFTP'nin şifreleme yaptığı burada yazmıyor gerçi ama yaptığını biliyorum.

Şimdi, mümkün olsa da FTP'yi tamamen bıraksan derdim ancak tahmin ediyorum ki paylaşımlı barındırıcılarla iş yapıyordur müşterilerin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

YilmazX

Doğrudan hedef olabileceğimi açıkçası çok fazla düşünmüyorum.  Zaten eğer direk hedefsem ve eğer karşımdaki de nitelikli biriyse işler değişiyor. Benim derdim ne yaptığını bilmeyen, rastgele makinalara girip ordan buradan duydukları, okuduklarıyla hack yaptığını düşünenler.

Gerçek hacker zarar vermek için uğraşmaz ki, onun derdi bilgi çalmak ve orada olduğunu saklamak olur genelde :)

İlginiz için teşekkür ederim. Fire FTP'yi inceleyeceğim.

tefoski

- " KDEwallet " Uygulamasından yarlanın...

" KWalletManage r"

https://utils.kde.org/projects/kwalletmanager/

- " bareFTP " ile KDE cuzdanına erişim fonksiyonu " ayarlanabilir "
BirDost