Ubuntu Mikrofon Ayarları

Başlatan Kanguru, 23 Kasım 2014 - 18:01:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kanguru

Allah'ın selamı üzerinize olsun arkadaşlar;

Bende hama cs461 ve tenon te30 mikrofonları var. Hama mikrofonda ses hoparlör ve kulaklığın 2 tarafından da geliyor. Ama Tenon mikrofonda ses sadece sol taraftan geliyor. Ses kartında bir problem yok. alsamixer ' e girdim ve oradan mikrofonun sadece kaydetme sesini yükseltebildim. Sorun ne olabilir?

Video çekmek için kullanıdığım yazılım SimpleScreenRecorder.

Teşekkürler!

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Kanguru

[color=red]lspci | grep Audio[/color]
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 06)
01:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Cedar HDMI Audio [Radeon HD 5400/6300 Series]
[color=red]cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec[/color]
Codec: IDT 92HD81B1X5
[color=red]lsmod | grep snd[/color]
snd_hda_codec_hdmi     45440  1
snd_hda_codec_idt      48942  1
snd_seq_midi           13132  0
snd_hda_intel          42730  5
snd_seq_midi_event     14475  1 snd_seq_midi
snd_hda_codec         164067  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_idt,snd_hda_intel
snd_rawmidi            25135  1 snd_seq_midi
snd_hwdep              13272  1 snd_hda_codec
snd_seq                55383  2 snd_seq_midi_event,snd_seq_midi
snd_pcm                85501  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec,snd_hda_intel
snd_seq_device         14137  3 snd_seq,snd_rawmidi,snd_seq_midi
snd_page_alloc         14230  2 snd_pcm,snd_hda_intel
snd_timer              28584  2 snd_pcm,snd_seq
snd                    60939  21 snd_hwdep,snd_timer,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_idt,snd_pcm,snd_seq,snd_rawmidi,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_seq_device,snd_seq_midi
soundcore              12600  1 snd
[color=red]aplay -l [/color]
**** PLAYBACK Donanım Aygıtlarının Listesi ****
kart 0: MID [HDA Intel MID], aygıt 0: 92HD81B1X5 Analog [92HD81B1X5 Analog]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 1: HDMI [HDA ATI HDMI], aygıt 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0

DÜZENLEME: SimpleScreenRecorder, Vokoscreen ve Kazam ile videolar çektim. SimpleScreenRecorder ve Vokoscreen de kayıtlarda ses sadece sol taraftan geliyor. Ama Kazam ile çektiğimde ses 2 taraftan da geliyor. Sorun yazılımda sanırım. Bu yazılımlarda nasıl bir ayar var?

if

Aleykümselam @Kanguru.

Araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım. Kazam'ı kullanmak bir sorun teşkil etmeyecekse onunla devam edin.

Kanguru

Araştırdığın için teşekkür ederim @if.

Kazam da kısa yol tuşları ve avi (h264) formatı bulunmuyor sanırım.
AVI H264 olmasının sebebi video boyutu çok iyi derecede küçülüyor.

if

Rica ederim @Kanguru:) Hmm, Tenon mikrofonu takınca hem Ubuntu hem de SimpleScreenRecorder'da aynı mikrofonun göründüğünü teyit edin. Ayrıca

echo "autospawn = no" > $HOME/.config/pulse/client.conf
pkill -f pulseaudio

komutlarını ugyuladıktan sonra da dener misin? Eğer bu komutlar da işe yaramazsa

rm $HOME/.config/pulse/client.conf
pulseaudio --start

komutlarını ugyularsın.

Kanguru

Sağol. O kodlar işe yaramadı :(

Mikrofon denetimi nasıl yapılıyor?

Kazam da kısa yollar varmış (Super + Ctrl + R = başlat, Super + Ctrl + P = Durdur, Super + Ctrl + F = Bitir).
Bir de bu kazamda avi h264 olsaymış iyi olurdu :) sadece mp4 h264 var.

if

İşe yaramadıysa o komutlar,

rm $HOME/.config/pulse/client.conf
komutunu yürütmeniz gerek.

Sağ üst köşede ses simgesine tıklayıp ses aygıtlarına bakabilirsin. Winff gibi bir uygulama ile Kazam'dan elde ettiğin videoyu istediğin formata çevirebilirsin.

Kanguru

Alıntı YapIf using Pulseaudio you need to create a channel map which maps the audio to both left and right. It's probably because your sound device is a stereo mic. It involves adding a line to a pulseaudio Conf file. Check out the arch wiki for pulseaudio and read the troubleshooting section for the m-audio audio interface. After you add that channel map line and restart pulseaudio you should be good to go.

Biri bu mesajı yazdı. Fakat ben açıkçası burada yazdıklarını tam olarak yapamadım.

if

sudo -H gedit /etc/pulse/default.pa

içine

load-module module-alsa-sink sink_name=delta_out device=hw:1,0 channel_map=left,right
load-module module-alsa-source source_name=delta_in device=hw:1,0 channel_map=left,right
set-default-sink delta_out
set-default-source delta_in

yazıp kaydedin. Sonra rm -r ~/.config/pulse; pulseaudio -k; pulseaudio --start ile

Kanguru

Selamün Aleyküm;

Uzun zaman geçti fakat @if ' in dediği gibi yaptım şu komutu girince hata çıkıyor: rm -r ~/.config/pulse; pulseaudio -k; pulseaudio --start

HATA:

E: [pulseaudio] main.c: Art hizmet kapatılamadı: Böyle bir süreç yok
W: [pulseaudio] authkey.c: Failed to open cookie file '/home/kullanıcıAdı/.config/pulse/cookie': Böyle bir dosya ya da dizin yok
W: [pulseaudio] authkey.c: Failed to load authorization key '/home/kullanıcıAdı/.config/pulse/cookie': Böyle bir dosya ya da dizin yok
W: [pulseaudio] authkey.c: Failed to open cookie file '/home/kullanıcıAdı/.pulse-cookie': Böyle bir dosya ya da dizin yok
W: [pulseaudio] authkey.c: Failed to load authorization key '/home/kullanıcıAdı/.pulse-cookie': Böyle bir dosya ya da dizin yok
E: [pulseaudio] main.c: Art hizmetin başlatılması başarısız oldu.

if

Aleykümselam @Kanguru. Değişiklikleri yaptıktan sonra yeniden başlatınca nedir durum?

Kanguru

Teşekkür ederim @if.

Değişiklikleri yaptım, pc yi yeniden başlattım, rm -r ~/.config/pulse; pulseaudio -k; pulseaudio --start bu komutu girdim fakat yine aynı hatayı verdi.