[Çözüldü] Ekran Çizme Kalemi !

Başlatan feritarslan, 15 Kasım 2014 - 19:47:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

feritarslan

Merhaba Arkadaşlar bana şöyle ekranı kaydederken ekranı çizebilceğim bi kalem gibi bişey lazım anlatabilmişimdir umarım var mı bunun gibi bir yazılım ubuntu için saolun şimdiden.
                CloneZilla

heartsmagic

Unity kullanıyorsan, daha doğrusu Compiz destekleyen bir masaüstün varsa Compiz araçları içindeki Notlar aracını kullanabilirsin belki. CCSM kurulu değilse:
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
Ardından açıp, sol taraftan "Daha fazlası" dersen ilgili aracı görürsün. Kısayolları öğrenirsen kullanması gayet rahattır.

Not: Eğer Notlar görünmüyorsa şu paketi kurmayı dene:
sudo apt-get install compiz-plugins-extra
Bu paketle gelip gelmediğine emin değilim, önce kurmadan bir bakarsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

feritarslan

abi bunu denedim zaten debian notlar yazıyo onu diyosun sanırım ama ona bi tıkladım görüntü mörüntü gitti resetledim ubuntu içsel hatayla karşılaştı yazdı ben zaten compizde bişeye tıkladığım zaman ekran mekran gidiyo nasıl iş bu anlamadım ben =\
                CloneZilla

heartsmagic

Debian notlar? Debian notlar yazmaz Compiz aracında, sadece Notlar yazar. Fakat Compiz ile sorunun varsa bilemiyorum tabi.

feritarslan

Alıntı yapılan: heartsmagicDebian notlar? Debian notlar yazmaz Compiz aracında, sadece Notlar yazar. Fakat Compiz ile sorunun varsa bilemiyorum tabi.
biliyom onu abi hatta sarı bi kalem ile logosu var debian'ın onu denedim ekran mekran gitti :D zaten compizde bişeye tıkladımı herşey kaybolyo 5-10 dk sonra kendine geliyo ben anlamadım bu compizi yaa bu ubuntuda baya yol katettim  ama compizi valla çözemedim millet alevli pencere yapıyo pencereler uçuyo zıplıyo bişeler oluyo biz bi not kalemi yapcaz olmuyor acaba ayarımı vardır nedir çözemedim
                CloneZilla

heartsmagic

Debian'ın logosu değil o da neyse konu o değil. Evet, benim önerim o araçtı aslında. Sende neden sorun yapıyor bilemiyorum, Compiz ile bir sıkıntı olduğu kesin.
Fakat, o konuyu burada konuşmayalım. Sen yeni bir konu açar grafik kartı çıktılarını falan aktarırsın.

feritarslan

tamam abi öyle yapak ozmn çözüldümü diyim bu konuya
                CloneZilla

heartsmagic

Demeseymişiz :) Yani neticede istediğin uygulamayı bulamadın, açık bırakalım başlığı öneri gelir belki.

feritarslan

@heartsmagic usta aslında ben o compizdeki notları bi şekilde ayarladım ekran gitmiyor artık ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum etkinleştirdim ne kalem var ortada ne bişe :D oyüzden çözüldü yazdım zaten =))
                CloneZilla

mozhan

bu konu sayesin de bende compiz in o çizme ektentisini öğrenmiş oldum teşekürler :D
When we ride on our enemies..

https://github.com/mustafaozhan

feritarslan

@mr.ozhan  nasıl kullanılıyor biliyomusun sen ?
                CloneZilla

mozhan

compizin içinde annonate var bulmakta zorlanırsan extras menüsünde aktif yap daha sonra da tuşlarını kendine göre ayarla
When we ride on our enemies..

https://github.com/mustafaozhan

feritarslan

heee tamam kardeş kısayol tuşuna basarak oluyomuş bende kalem arıyom :D
                CloneZilla