grub nedir yenir mi? vede 2. sistem

Başlatan Ryuuku, 31 Temmuz 2008 - 10:16:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ryuuku

merhaba arkadaşlar, bilgisayarıma 2. sistem olarak xp yüklemek istiyorum, biraz araştırdım ama grub silinmesi, yüklenmesi, yönetilmesi hakkında birçok yazı gördüm. ilk olarak grub nedir? vede xp yi nasıl yükleyeceğim? hem ubuntu hem xp ye 1 sistemde sahip olmak problem yaratmaz heralde?

umutubuntu

Konu ile ilgili detaylı açıklamaları arama sonunda rahatlıkla bulabilirsin.    http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php5?title=Kurulum
Kısaca anlatmak gerekirse Grup açılış yöneticisidir yani bilgisayarın açılırken işletim sistemini seçmen için gereken menüdür.
Bilgisayarına rahatlıkla iki işletim sistemi kurabilirsin.Kurulum önerisi olarak evvela Xp yüklemen, bölümlendirme yaparken
C ve D kısmını ayırıp ( ya da sadece C, sana kalmış) Ubuntu için ise azami 8 gb biçimlendirmeden yer ayırmandır.

j1647

peki neden ilk olarak windows yi yuklememiz gerekiyor. ayrıca ben ubuntuda yuklu iken xp ye  format atmiştim ve sonramsında malum ubuntuda calişmadı. bunun nedeni nedir. detaylı bişekilde acıklayabilirmisin rica etcem? cunku cok sinir bozucu bişi. kurtulamıcakmıyız ya su windowstan den biz :S:S

umutubuntu

Yukarıda yazdığım gibi ilk olarak windoz'un kurulması ''öneridir'', şu zamana kadar bu şekilde yüklediğim hiç bir bilgisayarda sıkıntı yaşamadım.
Ubuntu yüklü iken windoz'a format atılabilir ama dikkatli adım atmak gerekiyor.Format sırasında neler yaptığını bilemeyeceğim için yaşanan sorunun
sebebi şudur dememde yanlış olur.
windoz'dan başka platformda çalışmayan bir program kullanmıyorsan tamamıyla Linux'a geçmek senin elinde olan bir şey, çünkü windoz'da olan her programın
bir karşılığı mutlaka Linux'ta mevcut

izzetguntalaz

Alıntı yapılan: Ryuuku - 31 Temmuz 2008 - 10:16:21
merhaba arkadaşlar, bilgisayarıma 2. sistem olarak xp yüklemek istiyorum, biraz araştırdım ama grub silinmesi, yüklenmesi, yönetilmesi hakkında birçok yazı gördüm. ilk olarak grub nedir? vede xp yi nasıl yükleyeceğim? hem ubuntu hem xp ye 1 sistemde sahip olmak problem yaratmaz heralde?

Xp yi boş bir bölüme yüklersen bişey olmaz. Yeter ki ubuntu nun kurulu olduğu bölüme bişey olmasın.

Xp kurulumu sonunda klasik olarak win kendini tek başına mbr ye yazacaktır. Ubuntu açılmayacaktır.
Bu ubuntu nun silindiği anlamına gelmez.

Tekrar grub kurulmu yaparsan sorunsuz iki sistemi kullanabilirsin.

heartsmagic

Cevap verildiği üzere Ubuntu'dan sonra Windows kurulduğunda açılış menüsünün uçması tamamen Windows'un halt etmesinden kaynaklanıyor. MBR'yi temizlemesine bir sözüm olmaz ancak bir açılış menüsü sunmaması cidden sinir bozucu. Yapılamayacak bir olay değil, kasti olarak yapılmıyor.

Kısacası Grub bir gün uçarsa forumdaki sabit başlıktan yararlanabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

serenler

benim açılış ekranında grub sürüm 1.99 yazıyor
grub2 yükleyemez miyim? (yükseltemez miyim)

yükseltirsem ne olur? :) çok fark eder mi yani
https://launchpad.net/~serenler07
www.dahianlamindakideayriyazilir.com

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

serkanburda

Kullandığınız zaten grub2; grub (1 olan yani) varken yanılmıyorsam 0,9x diye gidiyordu. Aralarındaki net farkı bilmem ancak açılışta hangi işletim sistemini istediğinizi ya da hangi kernelle giriş yapmak istediğinizi seçiyordunuz. Sistemde sadece ubuntu varken zaten nadiren işiniz düşer grub'a. Ayrıntılı bilgi için web sitelerine bakabilirsiniz: http://www.gnu.org/software/grub/index.html