Ubuntu durduk yere bozuldu

Başlatan erkin0007, 11 Kasım 2014 - 21:50:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erkin0007

selamlar. geçen gün tarayıcıyı kapattıkdan sonra masaüstünü bi yeniledim sonra simgelere tıklayamamaya başladım. daha sonra aç kapat yaptım şu hatayı aldım

Daha sonra, birkaçkere aç kapat yaptığımda ,düzeldi. Birkaçgün kullandım sonra tekrar problem çıktı ubuntuda bi sayfa çıktı diski denetledi sonra düzeldi. şimdi tekrar oldu. neden olduğu hakkında hiçbir fikrim yok,bu süreçte aldığım hatalar şöyle

Bazense açıldıkdan sonra şöyle oluyor

Bazende normal açılıyo  ???

heartsmagic

Yüksek ihtimalle diskin bozuluyor veya çoktan bozuk bölümler oluşmuş durumda. İlk yapacağın şey varsa önemli dosyaların acilen onları yedeklemendir.
Bunun ötesinde Ubuntu Canlı CD ile sistemi açıp fsck yürütmeyi deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erkin0007

teşekkürler cevabınız için.
fsck den kastınız şu komut mudur ?
fsck -f /dev/sda1

if

Evet, onu kast etmiştir @heartsmagic. Tek bir bölümü değil ama, tüm diski elden geçirin.

erkin0007

Anladım tesekkurler. Bu sorun oldugundan beri usb girisleride calismiyor. Elektrik veriyor ama usb diskler ve telefon pc de gorunmuyo. Birde calisan disk uzerinden bu islemi yapsam olur mu. Live cd. Ye gerek,var mi. Suan acabiliyorum pc yi

if

Canlı cd üzerinde yapmalısınız, bağlanmış bir bölüme fsck uygulayamazsınız.

erkin0007

Denileni yaptim.fakat simdi hic acilmiyo.ne yapmam gerekli. Loading ekranindan sonra siyah ekran cikiyo ve oyle kaliyo.masaustu gelmiyo.elimde live dvd var

if

erkin0007

Alıntı yapılan: if - 22 Kasım 2014 - 01:05:13
@erkin0007, disk sağlam mı?
saglam olduğunu dusunuyorum.baya yeni.

if

Grub2'yi tekrar kurmayı deneyin. UEFI varsa sistemde Ubuntu Boot Loader'ı deneyin.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.