Elementary OS Giriş Sorunu

Başlatan slmn444, 30 Ekim 2014 - 23:17:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

slmn444

Merhaba arkadaşlar. Elementary OS Luna kullanmaktayım. Giriş ekranına şifremi yazıyorum ve sisteme giremiyorum.Giriş ekranında kalıyor.

Şifreden kaynaklandığını düşünüp recovery modundan root'a girip passwd komutuyla şifreyi değiştirdim.

Ancak yine giremedim.

Ne yapabilirim?

heartsmagic

Ne yaptın sistemde en son? Giriş ekranında ctrl+alt+f1 ile uçbirime düş, kullanıcınla giriş yap. Parolan yazarken görünmez, dikkatlice yazıp geçersin. Ardından şunu uygula:

sudo chown -R $USER:$USER ~

Sonra alt+f7 ile giriş ekranına geçip giriş yapmayı denersin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

slmn444

Tam hatırlamıyorum ama bi ara sistem güncelleme uyarısı vermişti. Sonra yaparım deyip pc'yi kapatmıştım. Güncelleme uyarısından sonra Elementary'ye giriş yaptım mı yapmadım mı tam hatırlamıyorum. Çünkü pcde farklı işletim sistemleri var.O an lazım olanı açıyorum.

Dediğiniz komutları yazdım,

"login incorrect" diyor.

heartsmagic

Demek ki ya kullanıcı adını yanlış yazıyorsun ya da parolanı. Dikkatlice giriş yapman lazım.

slmn444

çok dikkatli yazıyorum. defalarca denedim.konuk oturumda sistem açılıyor. konuk oturumda şifre isteyen bir şey olduğunda(örneğin bir diske bağlanma) şifreyi doğru kabul ediyor. ama giriş ekranında kabul etmiyor.
sistem içinde önemli dosyalarım ve firefoxta uzun zamandan beri oluşturduğum yer imlerim vardı.yedeklememiştim.onlara konuk oturumda ulaşabilmemin bir imkanı var mı?

" ~ " karakteri sizin verdiğiniz kod satırında ortada duruyor benimki yukarda sorun o olabilir mi?

edit: Giriş ekranında ctrl+alt+f1 yaparak değil de recovery mod'da (orda şifre sıkıntı olmuyor) verdiğiniz komutu girdim. reboot ettim. bi değişiklik yok. yine giremiyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ekim 2014 - 02:24:18

...

Recovery mod'da yeni kullanıcı oluşturmaya çalıştım.Ama zannedersem yeni kullanıcıyı oluştururken açamadığım asıl hesabım için, home klasörünü -yanlışlıkla- yeniden oluşturdum(Yeni hesabın home klasörünü oluştururken alışkanlıktan eski hesabın adını yazıp enter'a bastım)

Enter'a bastıktan sonra hatamı fark ettim. Neyse yeni kullanıcının home klasörünü oluşturdum, yeniden başlattım.

Yeni kullanıcı ile giriş yaptım,
(silinmediyse, bir umut...) asıl hesabımın klasörlerine ulaşabilmek için dosya izinlerini yeniden düzenlemeye çalıştım.Ama uğraşmama rağmen yeni kullanıcı üzerinden eski hesabımın klasörlerine ulaşamadım.

asıl hesabımı bi daha deneyeyim dedim, tekrar yeniden başlattım.şifreyi girdim.açıldı...

ama tahmin edilebileceği gibi tamamen yeni bir masaüstü yeni bir home dizini ve yerimleri olmayan yeni bir firefox'la karşı karşıyayım.

windowstaki sistem geri yükleme gibi bir şey var mıdır? ya da o dosylara artık ulaşamaz mıyım?

heartsmagic

Veri kurtarma uygulamalarına yönelebilirsin ancak ne kadar başarılı olursun bilemiyorum. Örneğin Photorec, R-Linux gibi.
~ kısmını anlamadım ancak o komutun sonunda koyulması gereken bir karakterdi. Keşke şu şekilde verseymişim:

sudo chown -R $USER:$USER ~ $HOME