[Çözüldü] Virtualbox centos local sorunu

Başlatan DuzceLy, 25 Ekim 2014 - 02:52:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DuzceLy

Mrb

Virtualboxta centos ile tarayıcıdan http://127.0.0.1 yaptığımda sunucuya bağlantı reddedildi diyor bu hatayı nasıl gideririz.

heartsmagic

Bu söylediğinden hiçbir şey anlayamayız? Sunucu dediğin nedir, Apache mi örneğin? Kurulumunu nasıl yaptın, ayarları nasıl oldu? Arka planda çalışıyor mu? Aldığın tam hata nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DuzceLy

Alıntı yapılan: heartsmagic - 25 Ekim 2014 - 03:37:20
Bu söylediğinden hiçbir şey anlayamayız? Sunucu dediğin nedir, Apache mi örneğin? Kurulumunu nasıl yaptın, ayarları nasıl oldu? Arka planda çalışıyor mu? Aldığın tam hata nedir?

Yok hocam şimdi şöyle local paylaştırmak istiyorum diyim yani 127.0.0.1 genel değilmidir zaten en kötü ihtimal ile aynı interneti kullandığım için diğer pclerdede çalışması gerekmez mi ?

8001 portuna yayın gönderiyorum mesela ama çalışmıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Ekim 2014 - 04:22:04

Çözülmüştür ;

127.0.0.1 yerine 192.168.2.212 yi kullanınca sorun düzeliyor. İlginç bu benim ana pcnin modemin verdiği ip adresi sanal pc içinde geçerli demekki :D ama 127.0.0.1 nin çalışmaması ilginç

heartsmagic

İlginç değil, normal. 127.0.0.1 veya localhost denilen şey o an kullanılan sistemin kendisine işaret eder. A makinesi üzerinde bunu deniyorsan A makinesinde web sunucusu çalışmalı ki o adresten sunucuya eriş. B makinesinde ise B makinesinde .... sürüp gider böylece. Kısacası 127.0.0.1 = senin üzerinde olduğun makine. Hangi makine üzerinde bu adresi yazarsan o makine üzerine istek yapmış oluyorsun.

Ağ üzerinde işlem yapmak için ağda kullanılan IP adresini kullanman lazım ki sen de öyle yapmışsın. Biraz biraz genel ağ konularını araştırmalısın bence.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.