Video Dosya uzantısı

Başlatan Bülent İnce, 10 Haziran 2012 - 17:40:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bülent İnce

Bir videom var ve  CD'yi taktığımda otomatik açılıyor ve video oynuyor. İçinde iki klasör var (VIDEO_RM ve VIDEO_TS). Bunların içindeki dosyaların uzantıları ise .BUP, .IFO, .VOB ve .DAT. Bu videoyu MS Movie Maker ile edit edip düzenleyip  bazı kısımlarını almak istiyorum. Ancak MS Movie Maker yukarıdaki uzantılı dosyaların hiçbirini açmıyor. Yardıma ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

alquirel

@Bülent İnce, forumumuza hoşgeldiniz ancak öncelikle söylemem gereken bir şey var, burası Windows forumu değil Ubuntu forumu.

Siz Ubuntu üzerinde mi yapacaksınız bu işlemi, Windows üzerinde mi?

ekremsenturk

Video veya harici medyaların bağlandığında çalışmalarını, Windows'ta, bildiğim kadar autorun ve autoplay gibi sistemde kurulu programlar sağlıyor.

<düzeltme>

Sakallicebi

Ubuntu 14.04 LTS kullanıcısıyım. Yani kullanıcısı oldum. Diğerleri için (bilmediğimden) söyleyecek bir sözümyok ama Ubuntu gerçekten bir harika. Vob uzantılı videolar için uygun bir program arıyordum. Bu sayfaya düştüm. Aradığıma yanıt yoktu biraz bozuldum.Sonra DVD'yi takıp ne olacak diye baktım. Yanıt bir harikaydı. Bilgisayarımda buna uygun bir program olmadığını ancak istersem indirebileceğimi söyleyen bir uyarı yazısı çıktı ekrana. İndirelim dedim. Az sonra kızımla birlikte yaptığımız tatilin video görüntülerini (sanki ben "becermişim!" gibi) hafif mağrur bir ifade ile eşime izlettim. Son kullanıcıya yönelik olarak düşünülür Ubuntu sözünü çok duymuştum. Ama bu kadar da mı yani!!
Buraya yazılır mı, yoksa bunun için de ayrı bir konu başlığı seçmem mi gerekir bilemiyorum ama, Bu yollu gelecek eleştirileri de göze alarak; Ubuntuyu omuzlarına alıp taşıyan tüm insanlara bana 40 yıl (birazcık daha fazla olabilir) önceki üniversite yıllarımda yaşadığım, beklentisiz paylaşımı, yeniden yaşattıkları için teşekkür ederim.

xhektor

Alıntı yapılan: Bülent İnce - 10 Haziran 2012 - 17:40:44
Bir videom var ve  CD'yi taktığımda otomatik açılıyor ve video oynuyor. İçinde iki klasör var (VIDEO_RM ve VIDEO_TS). Bunların içindeki dosyaların uzantıları ise .BUP, .IFO, .VOB ve .DAT. Bu videoyu MS Movie Maker ile edit edip düzenleyip  bazı kısımlarını almak istiyorum. Ancak MS Movie Maker yukarıdaki uzantılı dosyaların hiçbirini açmıyor. Yardıma ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Sana bu işlerini kolayca yapabileceğin işletim sistemi olarak  Ubuntu ve video editleme programı OpenShot öneriyorum.

http://xhektor.wordpress.com/2011/02/08/openshot-ile-muzikli-klip-hazirlama/
http://xhektor.wordpress.com/2011/02/08/openshot-ile-yazi-efektleri-hazirlama/

Bunu illa Windows'da yapacağım diyorsan: Corel VideoStudio adlı programı öneririm. MS Movie Maker işini görmeyecektir.

Alıntı yapılan: Sakallicebi - 07 Ekim 2014 - 22:06:03
Ubuntu 14.04 LTS kullanıcısıyım. Yani kullanıcısı oldum. Diğerleri için (bilmediğimden) söyleyecek bir sözümyok ama Ubuntu gerçekten bir harika. Vob uzantılı videolar için uygun bir program arıyordum. Bu sayfaya düştüm. Aradığıma yanıt yoktu biraz bozuldum.Sonra DVD'yi takıp ne olacak diye baktım. Yanıt bir harikaydı. Bilgisayarımda buna uygun bir program olmadığını ancak istersem indirebileceğimi söyleyen bir uyarı yazısı çıktı ekrana. İndirelim dedim. Az sonra kızımla birlikte yaptığımız tatilin video görüntülerini (sanki ben "becermişim!" gibi) hafif mağrur bir ifade ile eşime izlettim. Son kullanıcıya yönelik olarak düşünülür Ubuntu sözünü çok duymuştum. Ama bu kadar da mı yani!!
Buraya yazılır mı, yoksa bunun için de ayrı bir konu başlığı seçmem mi gerekir bilemiyorum ama, Bu yollu gelecek eleştirileri de göze alarak; Ubuntuyu omuzlarına alıp taşıyan tüm insanlara bana 40 yıl (birazcık daha fazla olabilir) önceki üniversite yıllarımda yaşadığım, beklentisiz paylaşımı, yeniden yaşattıkları için teşekkür ederim.

Aramıza hoş geldin. Linux kullanmak özelliklede Ubuntu kullanmak işte bu kadar kolay. Güle güle kullanın :)

heartsmagic

@Sakallicebi, nereye yazılacağı çok sorun değil gibi, zaten ilintili bir konuymuş. 40 yıl önce üniversite yılları yaşandıysa maşallah ve daha nice yıllara diyelim :)
Bu konuyu kapatalım ama artık, başlık sahibi arkadaş zaten yanlışlıkla bu foruma düşmüş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.