[Çözüldü] Ubuntu hakkında birkaç sorum var.

Başlatan emrekirac, 03 Ekim 2014 - 17:12:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrekirac

Dostlar ben ubuntu 14.04 ü bilgisayarıma 0 dan kurdum temiz bir şekilde windowsuda sildi kurulumu yaparken ben devamlı uzun süreli kullanacağım için
aklımda sorular var yazıyorum sırayla onları yardımcı olursanız çok sevinirim

1.Windowsda birüsürü driver yükledim fakat windows uyumlu olduğu için ubuntu driverlarımı nerden yükliycem yada yüklümü kuruluyor?

2.Çift ekran kartım var hangisini kullanıyor yada vga durumdamı driver olmadığı için bilemiyorum

3.Ekran görüntüsü alamıyorum prt sc tuşuna basıyorum olmuyor elle ekran görüntüsü uygulamasıyla alabiliyorum sadece nasıl düzeltirim?

4.Bilgisayar yavaşladığında windowsda ccleaner,combofix işte idare ediyorduk burda nasıl temizlik yapabilirim?

5.Ubuntuyu kurduktan sonra kurucağım temel yazılımlar nelerdir?

hatas

Öncelikle hoş geldiniz diyelim  :)

Burada sorduğunuz bazı soruların cevapları Viki'mizdeki Windows'tan Ubuntu'ya geçiş belgesinde var, mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

1. Evet Ubuntu'da yani Linux'ta donanım tanıtma işlemi büyük ölçüde otomatik olarak yapılır, Linux çekirdeği sayısız donanım için sürücü desteği verir. Eğerolur da düzgün çalışmayan bir donanımla karşılaşırsanız onun için özel bir ayarlama yapmanız gerekebilir. Donanım konsunda ön bilgi için bakınız: Donanım. Eğer 3B desteği gerektiren oyunlar oynayacaksanız ekran kartınız ile ilgili bir ayarlama yapmanız gerekebilir, bakınız: Ekran kartları.

3. "Sistem Ayarları > Klavye > Kısayollar" yolu üzerinden ayarlanabileceğini sanıyorum.

4. Linux'ta yavaşlama gibi sıkıntılara pek rastlanmaz, şuradaki açıklamayı okuyabilirsiniz. Gereksiz dosyaları silmeye yönelik Swepper adında bir program var Ubuntu Yazılım Merkezi'nden yükleyebilirsiniz.

5. Eğer kurulum esnasında ilgili seçeneği işaretlemediyseniz "Ubuntu Kısıtlı İlaveleri" paketini kurmanız gerekli. Ubuntu Yazılım Merkezi üzerinden kolayca yükleyebilisiniz. Bu paket, sisteme MP3 oynatma, Flash video yürütme desteği vs. ekliyor. Bu paket lisans kısıtlaması nedeniyle hazır yüklü gelmiyor (mesela hayatımızın bir parçası haline gelmiş Mp3 müzik biçimi, özgür olmayan kapalı bir biçim, oynatabilmek için gerekli çözücüler de yine lisans kısıtlaması olan kapalı kodlu programlar). Ayrıca rar arşivleme biçimi desteği için "rar" isimli paketi de kurun. Ubuntu'yu kurduktan sonra Windows'taki gibi CD/DVD yazdırma programı, PDF okuyucu, Ofis seti, müzik çalar gibi programlar kurmanız gerek yok, hepsi kurulu geliyor, tabi farklı alternatifler ararsanız Ubuntu Yazılım Merkezi'ne bakabilirsiniz. Temel programlar konusunda ben bir tek Paint konusunda bir eksik görüyorum. Ubuntu'da öntanımı olarak Paint benzeri bir program yüklü gelmiyor ama yazılım depolarında KolourPaint adında harika bir program var, ihtiyacınız olursa kurabilirsiniz. Uygulamalar konusunda bakınız: Uygulamalar  ,  Windows programlarının Ubuntu'taki karşılıkları

emrekirac

Eyvallah dostum eline sağlık yüreğine sağlık ALLAH razı olsun.

mehmet3582

Ubuntu'yu 3 yıl önce kurdum hala ilk günkü gibi çalışıyor. Yavaşlama ,format falan Wİndows'ta kaldı rahat ol.

emrekirac

Anladım sürekli kullanıcam bakalım önce backtrack kullanmıştım birkaçkere ama uzun süreli kullanacağım için ubuntuyu araştırıyım öğreniyim dedim sağolun

meda

Ubuntu'nun veya herhangi bir Linux dağıtımın herhangi bir temizliğe ihtiyacı olmaz. Mevcut depolara sadık kaldığınız sürece sistemle ilgili pek sıkıntı yaşatmaz. 14.04 sürümü zaten 5 yıl destek görecek bir sürüm bundan iyisi şamda kayısı. :) Yedekleme veya dosyaları saklayacağınız alanıda Ext4 dosya sisteminde kullanın. Hız ve kararlılık açısından bir çok dosya sistemine göre daha iyidir. Bu arada arkadaşlarında dediği gibi güzel Wikimizde bolca zaman geçirirseniz merakınız kalmayacaktır. :) 
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

emrekirac

baktım araştırdım bazı şeyleri ama kimbilir daha neler neleri vardır ben bilmiyorum yavaş yavaş öğrenicez :D

furkankalkan

Eğer başta yapmadıysanız sisteminizi başka birşey seçeneğiyle iki bölüm halinde ayırıp değerli dosyalarınızı yedekleyin. Yedek bölümü tercihen ayrı bir boyuta ya da dosya sistemine sahip olmalı. (reiserfs gibi) Bu herhangi bir sorunda bizim ve sizin bölümleri ayırt etmemizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca boş zamanlarınızda forumdaki yeni başlayanlar bölümündeki konuları okumanız benzer bir sorunu çözmenizi kolaylaştıracaktır. İyi forumlar dilerim :)
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

Eğer bu konu sonuca ulaştıysa lütfen: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

emrekirac

heartsmagic

Kusurluk bir durum yok elbette, forumda henüz çok yeni sayılırsın.
Etiket için teşekkürler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.