Yeni Diskde Bad Bloklar

Başlatan Quaoar, 27 Eylül 2014 - 21:01:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Quaoar

Eski diskimi değiştirmemden 3-4 hafta sonra yeni diskimde ilk 7 olarak başladı ve  32 taneye kadar arttı. SMART loglarında sadece "Warning" olarak yazmasına rağmen bu sayının artması beni endişelendiriyor. İnternette diskin sallantı ile bad block alabileceği yazıyordu ama ben laptopbu hiç yerinden kaldırmıyorum. Bazı yerlerde de laptopta sorun olabileceği yazıyordu. Sizce sorun nedir?

plazma

Markası modeli nedir satın aldığınız sabit diskinizin ? Olmadı test yazılımları ile kontrol edebilrsiniz.

Quaoar

TOSHIBA MK5061GSYN imiş. Test yazılımı derken üreticinin kendi yazılımı mı?

plazma

Evet üreticinin kendi yazılımı, eğer sorun algılarsa yeni olduğu için garantiden değiştirebilirsiniz.

meda

Disk aracında sağ üstte HDD ayar simgesinden self data bölümünden açılan pencerede sol üstte aktif olarak kullanılan toplam süre yazar. HDD aldığınız zaman ile karşılaştırınız. Bazen Bad Sector uyarısı yanlış olabilir. Ancak genelde doğrudur. Hele ki sizdeki Bad Sector artış düzeni git gide bozulacağına dalalet bu durum düşük seviye format atmak gerek olmazsa yani Bad sector düzelmezse fiziksel bozulma vardır. Yani bir süre sonra HDD çöpe. Aldığınız yer ile görüşün iade kabul etmeme olasılığı var fakat kabul etme olasılığı da var.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

Quaoar

Toshiba'nın aracı çalışmadı bende Seagate'in aracını kullandım. Reallocated sector dışında bir sorun gözükmedi. Diski değiştirmezlerse low level format atmayı deneyeceğim.