Linux'un bilgisayar kullanımına etkisi nedir ?

Başlatan eronis, 24 Ağustos 2014 - 22:54:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

Misal ben bir oyun oynarken Windows'ta gereken sistem gereksinimlerim belli, ancak linux'ta sistem gereksinimi ile ilgili bir değişim oluyor mu ? (misal daha düşük sistemde açar, değişiklik olmaz, daha fazla donanım ister vs...)
Aynısı programlar için'de geçerli...
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

neynefes

Sistem gereksinimlerinden ziyade genelde bu olay donanımı ilgilendirmiyor mu?  Bu oyunu sadece win8 açar diye bir ibare görmedim. Yanlış mı anladım yoksa sorunuzu?

meda

Aynı yazılımın farklı iki sistemde gereksinimleri * tabi ki de değişir.Çünkü kullandıkları yapılar çok farklı olabilir.Misal ortak program olarak smplayer ve gimp olsun Win. üzerinde kaynak tüketimi daha fazla olur.Benzer durum çoğu ortak oyun içinde geçerli yazılım ortama göre farklı kütüphanelerde isteyebiliyor.Kaynak tüketimi ile ilgili birçok değişken söz konusu olduğu için kabaca böyle anlatmak istedim.Yoksa işin içinde başka faktörleride anlatmak istersek uzun uzadıya yazıp çizmek gerekecek.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

eronis

The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds