[Çözüldü] Nvidia ile Compiz 3d masaüstü ve 3d efekt kasıyor cairo-dock çalıştırmıyor.

Başlatan Seyfulllah, 10 Ağustos 2014 - 09:17:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Seyfulllah

Merhaba arkadaşlar. yine ben yine bi sorun. :( üzgünüm.

öncelikle ubuntu 12.04 ile linux hayatıma girdi.
felaket sorunlu bir sistemdi. fakat ubuntu 14.04 kesinlikle harika olmuş.

Öncelikle bazı bilgileri vereyim siz sormadan.

PC ÖZELLİKLERİ

Lenevo Z580 notebook
İ5 3230m işlemci
Nvidia GT630M ekran kartı ( paylaşımsız 2 GB )
İntel onboard ekran kartı.
8 GB ram
ubuntu 14.04.1

AMAÇ : ompiz ile efekt vermek ve cairo-dock ile güzellik katmak.

SORUN : cairo-dock çalışmıyor ve compiz de 3d masaüstü, 3d pencereler, pencereleri istediğin gibi eğme gibi özelliklerde kasıyor, donuyor ve sonra hata veriyor kapanıyor.

YAPTIĞIM ÇÖZÜM ADIMLARI ( tamamı ubuntu 14.04 ve ubuntu 14.04.1 de denedim erinmedim.)

Adım 1-
format + güncellemeler + ayarlar dan ek sürücülerden NVİDİA binary 331.38 sahipli ve test edildi yazan ekran kartını yükledim.  sonra compiz ve cairo-dock yükledim. compiz çalıştı. basit efektler çalıştı ama "SORUN" kısmında yazdığım olay başıma geldi. cairo-dock ise kuruldu fakat tıkladığımda çalışmıyor. ekrana bişey gelmiyor. yapılandır dediğimde cairo-dock ayarlar geliyor ama ortada cairo-dock yok. hata da vermiyor.

Adım 2 - format + güncellemeler + bumblebee kurdum. bu forumdaki anlatımdan. sonra compiz ve cairo-dock kurdum. ikisi de tıkladığımda çalıştı. cairo-dock tan temaları bile değiştirebiliyorum. ( dünyalar benim oldu o an ) fakat compizde 3d masaüstü, 3d pencereler, pencereleri istediğin gibi eğme gibi özelliklerde kasıyor, donuyor ve sonra hata veriyor kapanıyor. compizi optrun ccsm kodu ile yani bumblebee ile çalıştırıyorum aynı sorun devam ediyor. hatta intel ekran artı ile çalışan bile kasıyor.

Adım3 -
Nvidianın stesinden sürüm 340 olan  .run uzentılı driver indirdim. forum yabancı siteler ve youtubede görsel dahil 10 farklı anlatımdan 10 kurulum yaptım tabii ki 10 format sonrası  bu iyice batırdı. ekran kartı yok diyen uygulama aynı anda ekran kartı güncelle diyen mi istersin. pc özelliklerine baktığımda varsayılan intel yazıyor onu mu istersin. (yükledim ama intel yazıyor nvidia yazması lazım çünkü kurulumda videdaki adamla adım adım aynı yaptım. onda kuruldu bende de kuruldu. o kullanıyor ben kullanamıyorum.) velasıl kelam bunu da kurdum ve sonra compiz ile cairo-dock da kurdum. yine compiz kasıyor. cairo-dock açılmıyor ve hata da vermiyor.

yukarda anlattıklarımı yaparken abartısız 40 format yedi pc. 3 gün izinli idim. 3 günde 8 saat uyku. geri kalan 66 saat te fulll format ve yuardaki nvidia - compiz - cairo-dock üçlemesini barıştıramadım. yanyana gelmiyor bu 3 lü. pis 3 lü. :)   :(

SONUÇ : şuan ubuntu 14.04.1 + guncellemeler + bumblebee + compiz + cairo-dock kurulu. 3 ü çalışıyor.  3d müç de kapalı. basit efekler ile kullaıyorum pc yi.

RİCA :şunu dene diyen arkadaşlar olursa " arkasından da şu sorun yaşarsan şunu yap tekrar "  gibi çözümleri de öneri ile birlikte soylerse memnun olurum. daha önce denerken önerileri masaüstü gelmedi pc dondu kaldı.

ŞİMDİDEN CEVAP VEREN HERKESE ve forum ailesine kat kat teşkkür ederim. kısmetse çözeriz inşallah.

NOT :  skype yuklü pc de şuan ve normal tıkladığımda çalışmıyor, hata da vermiyr ama optirun skype komutu ile çalışıyor. aklıma yeni geldi. belki faydası olur. (bu sorunu yukardaki çözüme kavursa belki buda düzelir diye konu olarak açmıyorum şuan)
Artık Ne Duamsın Ne De Bedduam

heartsmagic

Öncelikle şunu söyleyeyim Bumblebee yerine elle sürücü kurma. Nvidia kuracaksan Bumblebee ile kur. Öteki türlü sürücülerin sorun yapacaktır. 3B dediğin, kasıyor dediğin meseleler belki cidden sorunludur? Küp zaten ayrı bir alem, doğru çalışıp çalışmadığı belli değil şu an. 3B pencereler dediğin nedir?

Cairo çalışmıyorsa elle uçbirimden dene, çıkan sonucu buraya aktar lütfen.

Not: CCSM'yi optirun ile çalıştırman hiçbir şeyi değiştirmez.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Seyfulllah

bumblebee ile hersey çalışıyor. yani varsayılan ekran kartı intel . yani intel ile sistem çalışıyor. uygulamalar çalışıyor.
bumblebee ile de yani optirun komutu ile uygulamalarda çalışıyor sıkıntı yok.

3d masaüstü sorunlu kabul ettim.
3d pencere ise küpü döndürürken 3 boyut efekti veriyor harika.

ama skaype neden çalışmıyor onu anlamadım. intel ile çalışmıyor nvidia ile çalışıyor

heartsmagic

Skype için ayrı bir başlık açsak? Uçbirimden dener, çıkan sonucu aktarırsın oraya.

Seyfulllah

heartsmagic

Bu başlığı da bir hâl yoluna sokalım o hâlde. Örneğin ilk adım için başlığı değiştirelim zira Compiz kasmıyor Nvidia ile, bazı canlandırmalar kasıyor. Bu söylenenler haricinde başka bir sorunun var mı?

Seyfulllah

SORUN ÇÖZÜLDÜ
kasma olayı ekran kartı ile değil program ile alakalı.
compiz deki 3d efektler sıkıntı.
sürücelerle oynamayın boş yere.
ÇÜNKÜ denemediğim şey kalmadı ama ne yapsam o kasma bi oluyor bi olmuyor.

Yardımcı olan herkese teşekkürler