[Çözüldü] Qt creatorla yazılan projenin kütüphanelerinin bulunması.

Başlatan enesutku07, 08 Ağustos 2014 - 21:04:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

enesutku07

Acemi olarak qt kullanmaktayım. Ancak bir başka iletide yazdığım durumun çözümü belirtildi. Diğer bir sorunum olan kütüphaneleri nasıl belirleyebilirim ve bunu projeye nasıl dahil edebiliri. Sonuçta iki farklı linuxta çalışma ile ilgili sorun yazşandığını gördüm. Şu an aklıma gelenler bunlar başka aklıma takılan olursa buraya eklerim.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

heartsmagic

Diğer başlık sonlandırılıp buradan mı devam edilecek yani? Eğer öyleyse öteki tarafı etiketle buradan devam edilsin.
Şimdi, diğer tarafta söylendiği üzere kütüphaneleri belirlemek ve kullanmak kodlayana bakıyor ne yazık ki. Bu da kodlama yapılan ortamdaki tecrübeye bakıyor. O konuda kimse sana net bir cevap veremez.

Diyelim ki uygulamanı kodladın sonra bunu diğer tarafta da çalıştırmak istiyorsun, haliyle uygulamanın kullandığı kütüphanelerin orada da kurulması lazım. Bunu aşmak için ne yapabilirsin?

1. Uygulamanı dağıtırken not düşersin: X,Y,X kütüphanelerinin dağıtımınızda kurulu olması gerekir diyerek.
2. Dağıtıma göre kendin paketlersin. Böylece bağımlılıkları belirleme şansın olur.
2a. Ubuntu için konuşuyorum. Eğer sadece paketlersen ortaya .deb paketi çıkar, kullanıcı kurmaya çalıştığında "X, Y, Z" paketi olması lazım der, senin paketini kurmaz. Tecrübeli kullanıcı da bunu anlar, gider o paketleri kurar.
2b. Paket yapar, kendine bir PPA açar, oraya koyarsın bu paketi. Kullanıcı senin PPA'nı ekler sisteme, sonra senin paketi kurmaya çalışır. Böylece bağımlılıklar depolardan rahatlıkla kurulur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

enesutku07

Kusura bakmayın. Forumun farklı yapısından kaynaklanan bir durumdan dolayı bu konuyu açtım.
Önceki iletiyi etiketledim.
Bu konuyuda çözüldü olarak işaretliyorum.
Bu açıklamalar bana yetti.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.