yerel ağ ve ftp üzerinden dosya paylaşımı

Başlatan gokhanyildiz, 05 Ağustos 2014 - 11:09:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gokhanyildiz

Merhaba,

Ubuntu Server 14.04 sürümünü samba file server olarak kurdum. Ubuntu-desktop yükleyerek arayüzle kullanımı da etkinleştirdim. Daha sonra gadmin-samba uygulamasını kurdum fakat ondan sonra tıkanıp kaldım. Benim yapmak istediğim belirli bir dizinde 15-20 tane alt klasör oluşturup bunların bir kısmını yerel ağda bir kısmını da ftp üzerinden paylaşıma açmak. Fakat belirli kullanıcı grupları oluşturup bu gruplara göre yetki dağılımı yapmam gerekiyor.

Mesela 1 den 20 ye kadar klasörüm var. 1-15 arası klasörlerim yerelağ üzerinde paylaşıma açılacak ve 15-20 arası ftp üzerinden palaşıma açılacak. Belirlediğim kullanıcı gruplarına göre de kullanıcıların okuma yazma izni vermem gerekiyor. İlla ftp olmasına gerek yok static ip ile yerel ağdaki gibi uzaktan erişim mümkünse o da olabilir.

Bu işlemleri gerçekleştirmek için adım adım neler yapmalıyım?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

heartsmagic

Forumda bir Samba başlığı olacaktı, ona bakabilirsin. Özellikle ayrı ayrı gruplar istiyorsan buna göre düzenlemeler yapman lazım. Forumdaki başlık eski olabilir, güncel Samba yapılandırmalarına da bakman lazım.

FTP dediğin ayrı bir olay, onun için ne yazık ki ya FTP sunucusu kuracaksın ya da sistem üzerinde ayrı ayrı kullanıcı tanımlayabiliyorsan SFTP ile bağlantı sağlatacaksın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.