Windows 8, Ubuntu, Linux Mint ile üçlü başlangıç yapabilir miyim?

Başlatan jaschar, 26 Temmuz 2014 - 13:48:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jaschar

merhaba, ya şimdi bende ubuntu 14 ve windows 8 vardı açılışta seçiyordum. bişeyler oldu ubuntunun kerneli arızalandı hiç açılmıyor kernmel panic bilmem ne vs diyor kalıyor. içinde kaynak kodlarım dosyalarım vardı hemde çok büyük boyutlu dosyalardı. live cd den onları görebiliyorum bozuk ubuntudaki /home directory mi görebiliyorum yani bozuk ubuntunun olduğu partitionu görebiliyorum.

şimdi benim amacım mint kurup mint aracılığıyla ubuntu daki dosyalarımı harici harddiske atmak sonra komple pc ye format atıp yine windows ve ubuntu kurmak ve harici harddiskten dosyalarımı geri yüklemek. ama mint kurarsam bozuk ubuntu silinir mi? yani açılıştaki menüde hem ubuntu hem windows hem mint olsun öyle yapabilirmiyim setupda soruyormu mint?

şimdiden çok teşekkür ederim.
projectdisco - state of art android distribution .

burk

@droidzade öncelikle sorunun üzerine gitmeyi de deneyebiliriz.

Ancak kurtarma için canlı sistemden de verilerini çekip çıkartabilirsin. Kuruluma gerek yok yani.

Ayrıca diskin bölümleri de önemli, disk tablsounu görmeden kurulum yapmak veriler için tehlikeli olabilir.

jaschar

Alıntı yapılan: burk - 26 Temmuz 2014 - 13:50:52
@droidzade öncelikle sorunun üzerine gitmeyi de deneyebiliriz.

Ancak kurtarma için canlı sistemden de verilerini çekip çıkartabilirsin. Kuruluma gerek yok yani.

Ayrıca diskin bölümleri de önemli, disk tablsounu görmeden kurulum yapmak veriler için tehlikeli olabilir.

canlı sistem dediğiniz live cd mi ? onu denedim sapıtıyor 40-50 gb lik dosyalar sonuçta androidin kaynak kodları falan var onları alcam. diskin bölümleriyle uğraşmadan yapamıyormuyuz ubuntu kendisi yapıyordu setupda seçince grub otomatik hallediyordu mint dede öyle değil mi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Temmuz 2014 - 14:01:43

yani kısaca mint setupında ubuntudaki gibi install alongside them var mı varsa öyle yaparsam açılışta ubuntu windows ve mint olacak değil mi hiçbirşey silinmez değilmi.

heartsmagic

Neden Canlı CD sapıtıyor? Neticede kendisi bellek (RAM) üzerinden çalışsa bile sen verilerini alıp bir diske aktaracaksın, sapıtan şey nedir?
Mint kurarsan yine kendisi Grub'u kurar ve sana elbette sorar hangi sistemi açayım diye. Fakat haliyle Mint'i Ubuntu'nun yerine kurmaman lazım, yoksa her şeyi siler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

jaschar

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Temmuz 2014 - 15:50:15
Neden Canlı CD sapıtıyor? Neticede kendisi bellek (RAM) üzerinden çalışsa bile sen verilerini alıp bir diske aktaracaksın, sapıtan şey nedir?
Mint kurarsan yine kendisi Grub'u kurar ve sana elbette sorar hangi sistemi açayım diye. Fakat haliyle Mint'i Ubuntu'nun yerine kurmaman lazım, yoksa her şeyi siler.

bilmiyorum niye sapıtıyor işte özellikler den dosya boyutunu hesaplarken bile sapıtıyor 180 mb ye kadar sayıyor tekrar saymaya başlıyor ve tekrar tekrar. nautilus u root olarak açarken bi dosyanın özelliklerine girdiğimde kapanıyor vs vs.

minti nasıl kurarsam ubuntu ve windows durur? 3. os olsun yani. bide kendi grub ını kurcak demi

meda

Nautilus konusunda canlı USB ile
sudo nautilus Komutunu kullanın öteki türlü sudo su
nautilus 
bu şekilde sizinde dediğiniz gibi hata veriyor.

Evet Mint kendi grubunu kuracaktır.Yalnız Grub konusunda tek dikkat etmeniz gereken husus disk yapılandırması ekranının alt kısmında Grub kurulacak yer HDD seçili olması yani HDD bölümü falan olmayacak.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

heartsmagic

Ubuntu ve Windows'un durması için de ek bir bölüm açılıp oraya kurulması gerekir. Aksi takdirde mevcut sistemleri sile. Üçünü sisteme hiç gerek yok bence.

Ya mevcut sorununun üzerine gidelim, hatayı buraya aktar çözmeye çalışalım ya da verilerin boyutunu falan düşünmeden yedeklerini al Canlı CD ile. Boyut hesaplama çok sorun olmasa gerek, büyükçe bir diske yedek alıp, Ubuntu'yu tekrar kurabilirsin.

@shadow., Canlı CD'de fark etmeyecektir ancak sudo ve görsel arayüze sahip uygulamalar için -H parametresi de önerilmeli, aksi takdirde izinle alakalı sıkıntılar oluşuyor sonrasında. Aklında bulunsun.

jaschar

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Temmuz 2014 - 17:24:11
Ubuntu ve Windows'un durması için de ek bir bölüm açılıp oraya kurulması gerekir. Aksi takdirde mevcut sistemleri sile. Üçünü sisteme hiç gerek yok bence.

Ya mevcut sorununun üzerine gidelim, hatayı buraya aktar çözmeye çalışalım ya da verilerin boyutunu falan düşünmeden yedeklerini al Canlı CD ile. Boyut hesaplama çok sorun olmasa gerek, büyükçe bir diske yedek alıp, Ubuntu'yu tekrar kurabilirsin.

@shadow., Canlı CD'de fark etmeyecektir ancak sudo ve görsel arayüze sahip uygulamalar için -H parametresi de önerilmeli, aksi takdirde izinle alakalı sıkıntılar oluşuyor sonrasında. Aklında bulunsun.

ben mint kurdum sonra mintten bozuk ubuntunun home una gittim dosyaları minte attım sonra ubuntuyu bozuk ubuntunun olduğu bölüme kurdum format ıda tickledim sonra yeni ubuntudan mintteki home uma mgidip ordan dosyalarımı yeni ubuntudaki home a aktardım geri kalanlarıda githubımdan indiriyorum sağ olun teşekkür ederim.

heartsmagic

Yeniden kuruluma gidildiği için konuyu doğrudan kapatalım.