[Çözüldü] gparted disklerimi doğru okumuyor

Başlatan Muhammed_23, 19 Ekim 2015 - 20:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Muhammed_23

Arkadaşlar 14.04 kurulumu yapmak için uğraşıyorum. Windowsun yanına kur u seçersem bilgisayar kapanıp baştan açılıyor (ayrıca ayarlamadığım halde otomatik olarak diskten başlıyor) yeniden kurulum ekranı geliyor ve bu sefer yanına kur seçeneği olmuyor. Bunu bir kaç kere denedim, hep böyle...

Eğer diskleri düzenlemeyi seçersem, gparted bölümlendirmeyi doğru okuyamıyor. Harddiskim 3 parça halinde. Birinde windows, birinde dosyalarım var. Diğerine de ubuntu kurmaya çalışıyorum ama gparted boş olanla dosyalarımın olduğu bölümü tek parça halinde gösteriyor. Ne yapmam lazım, bir de belirteyim, windows -->10

fsutil

Ubuntu için ayırdığınız alana bir format atadınız mı, atadıysanız nedir

Muhammed_23

Maalesef windows üzerinde de biçimlendiremiyorum. Şuan da ntfs. İçindeki bütün dosyalarımı aldım ama pagefiles.sys diye bir dosya var silinmiyor bir  türlü. Yaklaşık 1 gb boyutunda.

heartsmagic

Boş olan bölümde mi o dosya? Eğer öyleyse ortada bir yanlışlık var demektir. Windows üzerinden bu dosyanın yeri olarak o boş diski göstermiş olabilir misin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Muhammed_23

pagefiles.sys dosyası benim boşaltmaya çalıştığım 60 gb lık bölümde ve onun yüzünden biçimlendiremiyorum. Windows ise 40 gb lık bölümde. İşte bunların haricnde dosyalarımı depoladığım 150 gb lık bölüm var. 150 ile 60 tek parça halinde gözüküyor ve yanlış birşeyler silecem diye işlem yapamıyorum.

fsutil

Alıntı yapılan: Muhammed_23 - 20 Ekim 2015 - 18:11:56
pagefiles.sys dosyası benim boşaltmaya çalıştığım 60 gb lık bölümde ve onun yüzünden biçimlendiremiyorum. Windows ise 40 gb lık bölümde. İşte bunların haricnde dosyalarımı depoladığım 150 gb lık bölüm var. 150 ile 60 tek parça halinde gözüküyor ve yanlış *bir şeyler silecem diye işlem yapamıyorum.

Windows üzerinde 60 gblık alan ile 150 gblık bölüm ayrı gözküyor değil mi ? Windows üzerinden Easeus Partition Master [1] programı ile 60gblık bölümü silin ama herhangibir format atamayın yani oluşturmayın. Daha sonra kurulama geçin, yanına kur seçeneği çalışması lazım.

[1] http://www.partition-tool.com/landing/home-download.htm

Muhammed_23

Arkadaşlar tamam hata benden kaynaklanıyor. Kurulumu bir daha açtım ve baktım ki sıkıntı yok. Ben hafıza diye kullanılan alana bakınca hesaplar karışmış. Ama şuan da kafamı kurcalayan şöyle bir soru varki bu pagefile.sys dosyası windowsda 1 gb gparted da 100 mb olarak gözüküyor.

Ayrıca pagefile.sys dosyasına windows üzerinden hiç bir işlem uygulayamıyorum, dosya kullanılıyor kapatıp bir daha deneyin hatası geliyor. Ne ki bu dosya silsem sıkıntı olurmu?

Son bir soru windows loader 350 mb civarında, niye o kadar büyükki?

betseg

Yanlış bilmiyorsam pagefile.sys, Windows'un swap'i. Kalması iyi olur bence.

Muhammed_23

o zaman iki soru daha sorayım sizi de yordum ama sormadan da öğrenilmiyor. Birincisi bu dosyayı ne yapacam live disk ten c ye mi kopyalayayım sonuçta kurulum yapacağım diski işgal ediyor.

İkincisi swap alanı ne işe yarıyor hala anlamış değilim.

ekremsenturk

Pagefile.sys dosyası, yanlış bilmiyorsam, Windows dosya sisteminin bilgilerini içeriyor ve öyleyse silindiğinde Windows gidebilir. C disk'inde olması gerekirdi. Windows'u yeniden ve temiz şekilde (kurulum DVD'sinden) kur, ve sonra Ubuntu'yu kur. Daha sağlıklı olur.

betseg

https://support.microsoft.com/en-us/kb/99768 burada konu hakkında bilgi var. Herhangi bir diskte olabilirmiş ve silinirse NT kernel, dosyayı tekrar oluştururmuş.

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagicBoş olan bölümde mi o dosya? Eğer öyleyse ortada bir yanlışlık var demektir. Windows üzerinden bu dosyanın yeri olarak o boş diski göstermiş olabilir misin?
Demiştim. Windows'un kendi kendine boş bir bölüme o dosyayı koyacağını sanmıyorum. Yapacağın şey şu olacak, Windows'un ayarlarından -artık neredeyse- pagefile.sys dosyasının yerini C olarak değiştireceksin. Bir sonraki sistem başlangıcında muhtemelen C bölümünde oluşacaktır. Sonrasında diğer bölümde ne yapmak istiyorsan yaparsın.

Muhammed_23

Teşekkür ederim. Konuyu kilitleyebilir ve hatta silebilirsiniz ne de olsa olmayan bir sorunu çözdük :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2015 - 17:57:47

Galiba olay ccleaner ile ilgiliymiş. Az önce kayıt defteri bölümünden sorun analizi yaptım ve sorunları çöz dedim ama "kayıtları yedeklensin mi" sorusuna hayır dedim ve şuanda pagefile.sys yok. :D
Herkese teşekkürler...

heartsmagic

Eğer sorun senin için çözüldüyse şöyle bir uygulamamız var: cozuldukonusu