[Çözüldü] Mint 17 cinnamon pencere düğmeleri hk.

Başlatan AguilaNegra, 13 Temmuz 2014 - 13:26:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AguilaNegra

Merhaba,
Mint 17 cinnamon 64 bit sistem,pencerelerde ekranı kaplayan konumda düğmeler görünmüyor,tam ekran yapıldığında veya daha küçük bir boyutta ise görünüyorlar.
Bu durum firefox ve nemo için geçerli chromium veya opera için sorun yok.
LibreOfis ve okular ile de aynı sorun oluyor.
Tahminim,sistem yüklenirken yüklenen,varsayılan tarayıc,ofis ve belge okuyucusu vs. etkilenmiş ama sonradan yüklenenlerin bazıları etkilenmiş,örnekleyecek olursam chrome etkilenmemiş ama çok bilindik iskambil kağıdı oyunu AisleRiot veya Hearts etkilenmiş.
Nedeni ile ilgili tek bir düşüncem var o da Ubuntu-tweak yazılımı,bu yazılım compiz kullanyor ve bildiğim kadarı ile cinnamon-compiz uyumsuz.
İlk kurulumda sorun yoktu ancak daha sonra oluştu.
Benzer sorunu yaşayan ve çözüm önerisi olan var mı acaba?
Teşekkürler.

heartsmagic

Bir yerde kafam karıştı. Sorun Mint üzerinde gibi duruyor ama Ubuntu Tweak demişsin. O uygulama neden kurulu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

AguilaNegra

Ubuntu_Tweak dan başka eski çekirdekleri kolayca kaldıran bir program bilmiyorum,kullanımı da bana kolay geliyor veya alıştım,bir ara Kubuntu ya bile kurmuştum :)

heartsmagic

Peki, ekranı kaplayan konum nasıl bir durum :) Benim aklıma ilk seferde tam erkan meselesi geldi ama onu da ayrıca belirtmişsin.

Eski çekirdekler için komutlar kullanılabilir, bir de Bleachbit uygulaması mevcut.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

AguilaNegra

Pencere ebadını ayarladığımız neya panele küçülttüğümüz 3 düğme vardır ya,ortadak kare şeklinde olanı kullanarak ekranı kaplayacak şekilde pencere büyüdüğünde o üç düğme yok oluyor ama F11 tuşu veya menü den tam ekran seçildiğinde pencere bütün kranı kaplıyor ve pencere kenarları gizli durumda oluyor,bu durumda düğmeler görünüyor.
Bleachbit eski çekirdeklere dokunmuyor maalesef,elbette başka türlü de olabilr.

speakerXXL

Aşağıdaki komutlar ile ayarları sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

gsettings reset-recursively org.cinnamon
rm -rf ~/.config ~/.cache ~/.cinnamon ~/.local

Sonrasında oturumu kapatıp açınız.

AguilaNegra

@speakerXXL,
Teşekkür ederim,pencere düğmeleri sorunu çözüldü ama sanırım nedenini bilemeyeceğiz.

Maalesef tekrar eskisi gibi oldu,ben mesajı yazarken düzelmişti.
Özelleştirme olarak,tema yüklemiştim,places center ve cinnamon maximus eklentileri eklemiştim.,kaldırdım ama değişmedi.
Ayarları tekrar sıfırlayıp hiç bir değişiklik yapmadan bir süre kullandıktan sonra sonucu aktaracağım.

speakerXXL

AguilaNegra

Alıntı yapılan: speakerXXLHangi temayı kullanıyorsunuz?
Varsayılan tema ile denemiştim ama sorun tema değil  sorunun kaynağını buldum maximus eklentisi imiş.
Cinnamon eklentiler başlığı altında iki tane maximus eklentisi var,
Birisi Maximus,diğeri Cinnamon Maximus.
Ben her ikisi de kurulu olarak kullanıyormuşum ve ikincisi Cinnamon Maximus olan bu sonucu yaratıyor,onu kaldırınca pencere düğmeleri normale döndü.
Denemek isteyen ve kuran olur ise,kaldırdıktan sonra düzelmesi için oturumu kapatıp tekrar açmak gerekiyor.
Teşekkürler

plazma

Cinanamon maximus u tek kurunca genede aynı sorunu yapıyor mu ?

AguilaNegra

Alıntı yapılan: plazmaCinanamon maximus u tek kurunca genede aynı sorunu yapıyor mu ?
Onu denemedim,sadece Maximus ile kullanıyorum.
Dener sonucunu aktarırım.
Evet sadece Cinnamon Maximus kurulu olunca aynı sorun oluyor.

speakerXXL

Eklentinin geliştiricine sorun ile ilgili bilgi vereceğim. Cinnamon Maximus eklentisini geliştiren Fatih Mete isminde Türkiye'li bir arkadaşımız. Siz de buradaki eklenti buradaki sayfasından geri bildirimde bulunabilirsiniz.

Eklentinin sayfasında bazı temalar ile sorun olabildiği yazılmış. Gerçi siz Cinnamon Maximus eklentisini varsayılan tema denediğinizi yazmışsınız.

AguilaNegra

Alıntı yapılan: speakerXXLEklentinin geliştiricine sorun ile ilgili bilgi vereceğim. Cinnamon Maximus eklentisini geliştiren Fatih Mete isminde Türkiye'li bir arkadaşımız. Siz de buradaki eklenti buradaki sayfasından geri bildirimde bulunabilirsiniz.

Eklentinin sayfasında bazı temalar ile sorun olabildiği yazılmış. Gerçi siz Cinnamon Maximus eklentisini varsayılan tema denediğinizi yazmışsınız.

Bilgi için teşekkürler,
Fatih bey'e e-posta yolladım,umarım sorunu çözer.

Fatih bey den gelen cevabı aktarıyorum :

Merhaba,
Anladığım kadarıyla şikayetiniz pencereleri tam ekran yaptığınızda pencere kontrol düğmelerinin kaybolması, yanılıyor muyum?
Şöyle ki Cinnamon Maximus eklentisinin amacıda tam olarak bu, özellikle dizüstü bilgisayarlarda, ekrandan piksel kazanmak için tam ekran modunda pencere çerçevesini yok ederek pencerenin ekranı tamamen kaplamasını sağlıyor.
Diğer bir geliştirmiş olduğum pencere düğmeleri uygulamacığı (http://cinnamon-spices.linuxmint.com/applets/view/184) ile Cinnamon Maximusu daha etkin kullanabilirsiniz.
Geri dönüş için teşekkürler