[Çözüldü] VNC ile KDE Masaüstü Soru (Gri Ekran)

Başlatan DuzceLy, 29 Haziran 2014 - 14:19:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DuzceLy

Sa ;

Arkadaşlar "kde" kurdum centos'a ancak sadece root ile girdiğimde sorunsuz masa ustunu görüntüleyebiliyorum. Ben diğer kullanıcı ile login oluğumda ise gri ekran geliyor.

Gri ekran gelme sebebi kde nin kurulu olmamasındandır. Ancak dediğim gibi kurulu ve root ile çalışıyo yani diğer userlerde kde kurulmamış görünüyor ne yapmalıyım ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Haziran 2014 - 21:49:02

güncel

heartsmagic

Diğer dediğin kullanıcının masaüstü ortamı ne olarak ayarlı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DuzceLy

Mesela ? yani bunun bir ayarı oluyormu oluyorsa nereden nasıl ayarlıyoruz yani ne olarak ayarlamamız gerekiyor ve bunu ilk sizden duyuyorum.

heartsmagic

Giriş yöneticisinde veya özel bir oturum dosyasında vs? Giriş yöneticisi nedir Centos'ta?

DuzceLy

giriş yöneticisi derken ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Haziran 2014 - 22:27:31

giriş yöneticisi dedğin masa ustu yöneticisimi ???

heartsmagic

Hayır, masaüstüne geçiş yapmadan hemen önce kullanıcı girişi yaptığın yer.

DuzceLy

Gerçekten anlamadım putty ile bağlanıyorum onumu soruyosunuz ?

Bendeki bir server vnc ile login oluyorum o şekilde masaustüne geçiyorum.

heartsmagic

Başta söylemen gereken şeyi sonda söylüyorsun. Gerçi VNC ile de bağlansan senin ifadenle "login" oluyorsun yani masaüstü için giriş yapıyorsun. Kullanıcı adı vs. yazmıyor musun? O yazdığın alan neresi?

Sistemdeki /etc/sysconfig/desktop dosyasına bir bakabilirsin. Sanırım varsayılan masaüstü ayarlaması oradan yapılıyor sistem geneli için.

DuzceLy

/etc/sysconfig/desktop böyle bir yol yok sysconfig içinde desktop yok.

heartsmagic

Centos'un hangi sürümü bu?

İlgili dosyayı oluşturup dene:

vim /etc/sysconfig/desktop

Şu şekilde işlersin içini:

Alıntı YapDESKTOP="KDE"
DISPLAYMANAGER="KDE"

Sonra sistemi yeniden başlatıp KDM ile açılıyor mu, kullanıcın için masaüstü KDE oluyor mu diye bakarsın. Sen bu arada hâlâ giriş yaptığın yeri söylememişsin. Burada KDM'ye çevriliyorsa demek ki başka bir şey kullanılıyor.

Kaynak: http://www.sysads.co.uk/2014/01/set-kde-centos-6-5-default-desktop/

DuzceLy

iyi güzelde login ekranı diye * bir şey yok yani bende vnc server ile bağlandığında otomatik olarak masaüstü gelir zaten. Tekrar admin şifre v.s girmene gerek yok direk *geliyor.

centos surumum 5.10 final

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Temmuz 2014 - 02:04:06

YİNE AYNI GRİ EKRAN

GRİ EKRAN SADECE MASA USTU ARAYÜZÜ KURULU OLMADIĞINDA GÖRÜNÜR (KDE - GNOME) YANİ DİYORUMKİ ROOT İLE YÜKLÜ OLDUĞU GÖRÜNÜYOR ANCAK USERLERDE YÜKLENMEMİŞ GÖRÜNÜYOR BÜTÜN MESELE BU. ÇÜNKÜ VNC SERVERİ KURDUĞUMDA GİRMEYE ÇALIŞTIĞIMDA ROOT İLEDE GRİ EKRAN ALIYODUM ÇÜNKÜ KDE KURULU DEĞİLDİ. KDE KURDUM ROOT İLE AÇILDI. TEK SORUN USERLERDE KDE KURULMAMIŞ GÖRÜNÜYOR BUNUN NEDENİ NEY :s

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Temmuz 2014 - 02:18:58

neyse yarın deniyelim.

heartsmagic

Öncelikle şunu hatırlatayım, sanal ortamda büyük harf kullanmak bağırmak anlamına gelir.

Şimdi benim anlamadığım bir konu var cidden. Diyelim ki VNC'yi bilmiyorum, kullanmıyorum. Diyorsun ki kendiliğinden masaüstü gelir, peki geliyor diyelim. Nasıl kullanıcı değiştiriyorsun, sistemin kendi seçkesinden, ayarlarından mı?

Ben de diyorum ki, senin söylediğin şekilde kendiliğinden masaüstü gelmesi gerekmez. Linux dağıtımlarında giriş yöneticisi diye bir şey vardır. Oradan kullanıcı ve masaüstü seçer ardından giriş yaparsın. Konuyu irdelemek mi istiyorsun? Bağlan VNC ile, uçbirime geç, X'i sonlandır. Sonra normal kullanıcı ile bağlan, ardından [bc]startkde[/bc] veya [bc]starkde4[/bc] gibi bir şey kullan. Gerçi daha sağlıklı yolları da var, ancak sen henüz giriş yöneticisinin dahi ne olduğunu bilmiyorsun.

DuzceLy

Büyük harf kullanmak bence bağırmak anlamına gelmiyo o anda yazdım ve caps lock açık olarak devam etmişim bende silmedim o şekilde devam ettim

putty ile servere root olarak bağlanırsan ve komut satırına vncserver yazarsan sadece root için vnc server ile kde masa üstüne root ile giriş yapmış olursun yani direk masa üstü geliyor windowstaki gibi veya senin bahsettiğin gibi panel yok niye yok bilmiyorum.

başka bir user ile puty ile bağlanırda komutsatırına vncserver yazarsan o user'e masaustüne erişim sağlanmış *oluyor oda sadece o user için. İşte burada gri ekran problemi meydana geliyor. Dostum vnc server ile girince bahsettiğin giriş paneli falan gelmiyo ki zaten bunun kullanımı böyle kullanıcı falan değiştirmiyorum yani öyle oturum değiştirmiyorum.

Senin bahsettiğin windowsta uzak masa ütüne ip adresini yazarsın birde şfireyi daha sonra login ekranı gelir ona göre girersin. Bunda öyle bişey göremedim ben..  Vnc server ile direk masaüstüne erişmiş oluyon. Yani şifreyi ve kullanıcı adını vnc servere yazmış oluyosun.

Ayrıca giriş yöneticisinin ne olduğunu daha bilmiyorsun diyosun giriş yöneticisi yerine login paneli desen yine anlarım hani en azından windowstaki gibi login ekranı desen yine anlaşılır ya neyse..

Bende senin atarlanmanı anlıyamadım. Bilsem anlasam zaten burda soru sormam.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Temmuz 2014 - 17:32:05

Şimdide masaustundeyken sağ tıkladım root logof yaptım yani çıkış şimdide simsiyah bir ekran var yani oturum değiştirme yeri gelmiyor. ?

Vnc bağlantısını sonlandırıp yeniden vncserver komutuyla başlatınca tekrar direk masaüstü geldi. Bahsettiğiniz oturum ekranı neden bende yok :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Temmuz 2014 - 17:44:32

Gnome mi kursam ne yapsam :S

heartsmagic

Büyük harfle yazmanın bağırmak anlamına gelmesinin sencesi, bencesi yok :) Sanal dünyada büyük harf bağırma anlamına gelir. Sen yanlışlıkla yapmışsındır ona bir şey diyemem, fakat yanlışlıkla yaptığını bilmem mümkün değil.

İkinci olarak giriş yöneticisi ifadesi varken "login manager" ifadesini kullanmam. Üçüncüsü, atarlanmıyorum. Sadece sen bazı şeyleri anlatırken parça parça anlatıyorsun. Bak ilk iletinde şu son iletindeki açıklamaları yapsan olaylar daha farklı olabilirmiş. Demek ki sen doğrudan uçbirim üzerinden açıyorsun VNC oturumunu.

Ancak, mesele senin söylediğin gibi sadece Windows'ta olan bir mesele değil. Arka tarafta bir giriş yöneticisi çalışır, sunucuda bir de VNC çalışır, sen yaparsın bağlantıyı giriş yöneticisi açılır. Ancak, şimdilik oraya takılmayalım zira sen giriş yöneticisi ile bağlanmıyorsun.

Sen şimdi sunucuya geçip VNC sunucusunu başlatıyor, ardından normal VNC istemcisi ile oturum açmaya çalışıyorsun değil mi? Normal kullanıcının ev dizinindeki .vnc/xstartup dosyasını bir görebilir miyiz?

Şu da kenarda dursun:
http://wiki.centos.org/HowTos/VNC-Server

Kurulumu nasıl yapmıştın?

DuzceLy

" Sen şimdi sunucuya geçip VNC sunucusunu başlatıyor, ardından normal VNC istemcisi ile oturum açmaya çalışıyorsun değil mi? Normal kullanıcının ev dizinindeki .vnc/xstartup dosyasını bir görebilir miyiz? "

Aynen böyle hemen gösteriyim zaten bir başka platformda ondan bahsettim ama içeriğini nasıl ayarlamam gerekiyo onu bilmediğimden çözemedim orda " solid grey " diye bişeyden bahsediyo bu grilik bununla alakalı heralde. bişey hata veriyo dur bakalım ;

#!/bin/sh

# Uncomment the following two lines for normal desktop:
# unset SESSION_MANAGER
# exec /etc/X11/xinit/xinitrc

[ -x /etc/vnc/xstartup ] && exec /etc/vnc/xstartup
[ -r $HOME/.Xresources ] && xrdb $HOME/.Xresources
xsetroot -solid grey
vncconfig -iconic &
xterm -geometry 80x24+10+10 -ls -title "$VNCDESKTOP Desktop" &
twm &

işte bu burada bi anormallik var koyu yaptığım yer solid grey diyor. Bu yukarıdaki kodlar bahsettiğin kodlar gri ekran aldığım userin kodları. Daha doğrusu hepsinde aynı userlerin. Root accountunun kodlarını düşündüm geçen aynısını kopyalıyıp yapıştırıyım diye dur onuda bi deniyelim tabi varsa root dizini altında.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Temmuz 2014 - 16:35:51

Buda root daki xstartup içine yapıştırıyımmı :P belki düzelir.

!/bin/sh

Uncomment the following two lines for normal desktop:
unset SESSION_MANAGER
exec /etc/X11/xinit/xinitrc

[ -x /etc/vnc/xstartup ] && exec /etc/vnc/xstartup [ -r
$HOME/.Xresources ] && xrdb $HOME/.Xresources xsetroot -solid grey
vncconfig -iconic & xterm -geometry 80x24+10+10 -ls -title "$VNCDESKTOP
Desktop" & twm &
exec gnome-session &
kde-start &
kde-session &

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Temmuz 2014 - 16:37:33

Buradan yaptım kde ve vnc kurulumunu : http://blog.ozkula.com/centos-uzak-masaustu-kurulumu-kde.html

heartsmagic

Peki, neden root için yaptığın ayarı kullanıcı için de yapmıyorsun :) Hani belli ki KDE için root'a ayar çekmişsin, aynısını kullanıcıya da yapsana. root için olan dosyadaki çıktıları görüyorsun, istersen ona bakarak ekleme yap, istersen aynen o dosyayı kopyala kullanıcı tarafına. O xsetroot yazan satırı kullanma.

Hatta ben olsam şu kadar kullanırdım:

startkde &

:) Evet, sadece bu kadar. Eğer sorun yaşarsan diğer kısımlara bakarsın.

DuzceLy

Şimdide siyah ekran :) grey yazan yeri sildik ya :D şimdide siyah ekran oldu usta sanırım bu lanet vncyi sağlam başka bir kaynaktan kurucaz galiba

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Temmuz 2014 - 18:21:38

Ben bu vncyi kaldırıp tekrar kurucam ancak şimdide yum komutları çalışmıyor :S delirecem ya yum list yum remove instal çalışmıyor öylece bekliyor :S

Loaded plugins: downloadonly, fastestmirror, priorities  bu yazıyor ve hiçbir işlem yapomıyor S

plazma

Vnc için zaten anlatımlarında "...each user" olarak bir ifade kullanılmış aramalarımda onunla çok denk geldim her kullanıcı için bu ayarları tekrarlaman grekiyor.

26.15. Configuring a VNC Server
https://www.centos.org/docs/5/html/5.2/Virtualization/sect-Virtualization-Tips_and_tricks-Configuring_a_VNC_Server.html

http://damir-vadas.blogspot.com.tr/2014/03/install-oracle-11107-x64-asm-on-centos.html bu bağlantıdakı senin bahsettiğin "solid grey" olayı

Alıntı YapEdit ~/.vnc/xstartup for each user. Over right content with this part for each vnc user

DuzceLy

verdiğin adresteki  ;

Edit ~/.vnc/xstartup for each user. Over right content with this part for each vnc user

altındaki kodları /.vnc/xstartup ayar dosyasına girdiğimde gri ekran olayı meydana geliyor zaten :S ben herşey ibaştan yapmak sitiyorum şuanda yum komutları çalışmıyor bunu halledelim kaldırıp tekrar kurucam.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Temmuz 2014 - 19:51:39

ARKADAŞLAR SORUNU ÇÖZMÜŞ BULUNMAKTAYIM ;)

HEMEN OLAYI ANLATIYORUM !

VNC Yİ İLK KURARKEN Bİ AYAR YAPIYOSUNUZ ONLARI HER KULLANICI İÇİN AYNISINI YAPMANIZ GEREKİYOR İŞTE GEREKLİ ŞEY AŞŞAĞIDA BU SORUNA NEDEN OLAY TEK OLAY " # " DİEZLERİ SİLMEMEMİZ: D ROOT İÇİN SİLMİŞTİM DİĞERLERİNDEDE AYNISINI YAPMAMIZ GEREKİYORMUŞ.

2. Şimdi KDE Ayarlayalım

nano /root/.vnc/xstartup

dosyasını açıp

# unset SESSION_MANAGER
# exec /etc/X11/xinit/xinitrc

başında diez ( # )  olan satırların diez ini kaldırıyoruz.

unset SESSION_MANAGER
exec /etc/X11/xinit/xinitrc

Böylelikle sorun tamamen hallolmuş durumdadır ;)

heartsmagic

Çözülen başlıklarımız için lütfen: cozuldukonusu