[Çözüldü] Firefox açılmama problemi

Başlatan Ketboga, 08 Nisan 2015 - 00:27:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ketboga

Merhaba arkadaşlar dünden beri firefox başlatıcı da veya sol panelde simgesine tıkladığımda açılmıyordu bende bugün uç birimden açmayı denedim uç birim den açıncada aşağıdaki hata kodunu verip öyle çalıştırdı internette araştırdım ama tamamı ile ingilizce kaynaklar maalesef pek bir şey anlayamadım sizler arasında daha önce bu sorunla karşılaşan ve çözümü bilen biri  varsa çok iyi olur teşeküürler şimdiden.

(process:3243): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion 'sys_page_size == 0' failed
Gnome hızlandırıcılar dizini oluşturulamıyor`/home/serdar/.gnome2/accels': Erişim engellendi
Hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. İnanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. Ve İşte krallar böyle doğar... Ve işte Tanrılar böyle doğar.

Altaylardan_Gelen_Atlı

@ketboga firefox bugün yeni bir güncelleme aldı( firefox 37.0.1 ) bu güncelleme işinize yarayabilir yazılım merkezinden kaldır / kur deneyin cihazı yeniden başlatın,
olmadı konuya vakıf olan üstadlar çözüm yolu gösterir
'' YasLandığın ağaç kof ise sende yıkıLırsın ''

if

eronis

Direk sistemi komple güncellemeyi denedin mi ? Sonuçta sistem güncellenirken ister istemez firefox'ta güncellenecek.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Ketboga

@if verdiğiniz kodu girdim ls: /home/serdar/.gnome2/accels'e erişilemedi: Erişim engellendi

bu hatayı veriyor.

bunun dışında firefoxu iki kez tamamen kaldırıp kurdum birde yazılım güncelleştirmeleri bölümünden güncellemeleri de yaptım hatta geçen gün gelen firefox son güncellemesi de yüklü ama değişen bir şey olmadı.

Hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. İnanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. Ve İşte krallar böyle doğar... Ve işte Tanrılar böyle doğar.

if

Ketboga

bu sefer çıkan sonuç bu.
root@serdar-Lenovo-G500:/home/serdar# ls /home/serdar/.gnome2/
accels

if

ls -l /home/serdar/.gnome2/
yazmalıydım.

Ketboga

bu son verdiğiniz kodun yeniden çıktısı.

code]root@serdar-Lenovo-G500:/home/serdar# ls -l /home/serdar/.gnome2/
toplam 4
drwx------ 2 root root 4096 Nis  6 01:38 accels

heartsmagic

sudo chown -R serdar:serdar /home/serdar/.gnome2
Hatta bence garanti olsun:

sudo chown -R serdar:serdar /home/serdar/
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Ketboga

@heartsmagic ve if çok teşekkürler sorun halloldu.

heartsmagic

Rica ederiz. Çözülen konularımız için: http://kb.ubuntu-tr.net/cozulen-basliklarin-etiketlenmesi

Bu arada, her ne yaptıysan izinleri root kullanıcısına geçirmişsin. İzinler konusunda dikkatli olmalısın. Ayrıca,
sudo nautilus
gibi doğrudan kullanım yerine
sudo -H nautilus
komutunu kullanmalısın. Bunlardan hangisini yaptın bilemiyorum ancak söylediğim gibi izinler konusunda sıkıntı olmuş. Kendiliğinden olmaz bu durum, aklında bulunsun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Ketboga

hatırlatma için teşekkürler o kadar çok kod yazdım ki internette gördüklerimi özellikle ingilizce sayfalarda tam olarak hatırlamıyorum bile tek bildiğim sizin yazdığınız son kodu girince firefox eskisinden daha iyi çalışır hale geldi :)

@Heartsmagic tekrar herşey için teşekkürler.