Sudo apt get komutunu bulamıyor

Başlatan Muhammedtalha69, 19 Haziran 2014 - 11:32:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Muhammedtalha69

Terminali açıyorum sudo apt-get update komutunu komutunu yazıyorum şifre istiyor yazıyorum komut bulunamadı diyor çözüm aradım ama bulamadım bir şey :(

if

Komutu ve çıktısını buraya geçin.

Muhammedtalha69

Çıktı:
apt-get  command not found

birde şöyle bir sorunum var
muhammedtalha@muhammedtalha-System-Product-Name:~$ sudo apt-get install flashplugin-installer
[sudo] password for muhammedtalha:
E: /var/lib/dpkg/lock kilidi alınamadı - open (11: Özkaynak geçici olarak kullanılamaz durumda)
E: Yönetim dizini (/var/lib/dpkg/) kilitlenemiyor, başka bir işlem tarafından kullanılıyor olmasın?

if

Komut ve çıktıları için kod etiketi kullanın. "Kilit alınamadı" hatasını forumda araştırın, çözümü mevcut.

Kullandığın komutu tam olarak buraya yaz, sadece çıktısını değil.

siberoloji

sudo rm -f /var/lib/dpkg/lock
sudo rm -f /var/lib/apt/lists/lock
sudo dpkg --configure -a

Bu komutlar işinize yarar.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Muhammedtalha69 - 19 Haziran 2014 - 12:48:58
Çıktı:
apt-get  command not found

birde şöyle bir sorunum var
muhammedtalha@muhammedtalha-System-Product-Name:~$ sudo apt-get install flashplugin-installer
[sudo] password for muhammedtalha:
E: /var/lib/dpkg/lock kilidi alınamadı - open (11: Özkaynak geçici olarak kullanılamaz durumda)
E: Yönetim dizini (/var/lib/dpkg/) kilitlenemiyor, başka bir işlem tarafından kullanılıyor olmasın?

Bulunamadı dediği şeyi hemen altta kullanmışsın? Biraz garip bir bildirim olmamış mı bu :)
@if'in söylediği şekilde komutu nasıl kullanıyorsan o şekilde buraya geç. Eğer bir yerden kopyala yapıştır yapıyorsan araya farklı karakterler giriyor olabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.