Modem kapatıp-açma sonrası kablosuz problemi

Başlatan Vafla, 27 Nisan 2012 - 22:14:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vafla

TPLink w8951nd modeli olan modemi aldım.Daha sonra modeme wi-fi üstünden bağlayıp 192.1681.1 sayfasından internet sağlayıcı ayarlarımı yapıyorum ve wireless adını değiştirip şifre koyuyorum ve bağlantıyı gerçekleştiriyorum.Buraya kadar problem yok fakat modemi kapatıp baştan açınca (reset değil) bilgisayar o wireless ağını görmüyor, diğer wireless ağlarını görüyor.Fakat cep telefonuyla bağlanabiliyorum wirelesstan ağa.Her seferinde modemi resetleyip tekrar, bağlantı sağlayıcı ayarlarını yapmam gerekiyor.
Acaba wds,mac filtering,Qss (ya da qss) gibi ayarlarda da değişiklik yapmam gerekiyor mu?Şifreleme biçimi olarak WPA2- AES/TKIP seçiyorum bununla da bir alakası olabilir mi?
Ayrıca yukarıda yaptığım her şeyi w7 üstünde yaptım.Yarın notebooku götürüp linux ilede deneyeceğim fakat pek işletim sistemiyle alakalı bir durum gibi durmuyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.

ct

Bazen bu görmeme olayı olabiliyor. Kablosuz Ağ işaretine tıklayıp çıkan sekmeden Gizli Kablosuz Ağa Bağlan (Connec to Hidden Wireless Network) kısmından direkt sizin ağın adını ve şifresini yazıp bağlanmayı deneyebilir misiniz? Windows'da böyle bir özellik var mı bilmiyorum.

Vafla

@ct sayısız defa denedim, hiç bir seferinde görmedi bilgisayar o ağı.Ayrıca dediğin elle ağa bağlanma olayı mevcut, fakat o da işe yaramadı :/

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erhtun

Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Sorumu başka bir konuda açmak yerine bu konudan devam etmek istedim. İsterseniz ayrı bir konu açabilirim.

Sistem kurulumu sırasında etraftaki tüm kablosuz ağları görmesine rağmen kendi kablosuz ağıma bağlanamadım. Bağlanmaya çalıştığım gizli bir ağ değil. Buna rağmen Gizli Wifi ağına bağlan seçeneği ile bağlandım. Sistem kurulumu bitti ve bilgisayarı yeniden başlattım. Fakat başlangıçta otomatik olarak bağlanmadı. Tekrar gizli ağa bağlan seçeneği ile bağlandım. Bağlantıları Düzenle'yi tıklayarak "Hazır olduğunda bu ağa otomatik olarak bağlan" seçeneğini seçtim. Fakat her sistem başlangıcında otomatik bağlanmıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim.

heartsmagic

@erhtun, farklı bir konuda konuşsak daha güzel olabilir. Burada önemli olan noktalar agkomut bağlantısındaki çıktılar, modem markan, mümkünse modem üzerindeki şifreleme ayarları vs.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erhtun

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Haziran 2014 - 02:20:24
@erhtun, farklı bir konuda konuşsak daha güzel olabilir. Burada önemli olan noktalar http://kb.ubuntu-tr.net/ag-komutlari bağlantısındaki çıktılar, modem markan, mümkünse modem üzerindeki şifreleme ayarları vs.

Yeni konu olarak açtım. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=43846.0 adresinden ulaşabilirsiniz.