[Çözüldü] batarya kalan süresi birden azalıyor

Başlatan reprezalio, 12 Haziran 2014 - 08:54:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

reprezalio

merhaba..

batarya %100'e geldiğinde çıkartıyorum fişten ilk çıkarttığımda 5 saat ya da 4.30 gibi normal, bilgisayarın kapasitesi olan rakamlar gösteriyor.(ilk başta 6 saat felan diyor ama 2 dakika sonra düşüyor tabi:) ) 5 dakika sonra bu rakam 3 saate felan iniyor. anlamadım buradaki sorun ne? bilgisayarda hata var desem 2 ay önce aldım pek zannetmiyorum açıkcası, bundan önceki 12.04 sürümündede aynı şeyi yapıyordu, bu sürüme yükselttiğimde yoktu öyle bir şey şimdi yeniden başladı..

kodadiirem

Kullandığınız programlarla alakalı olması muhtemel. Örneğin film oynatırsanız, flash içeren uygulamaları çalıştırıyorsanız sürenin azalması normal.
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

ibrahimcelik

Bilgisayarınızda Windows da kurulu ise o taraftaki pil süresi ne kadar? Ubuntu'dayken eğer 3 saat dedikten sonra gerçekten 3 saat gidiyorsa bence durum normal. Ubuntu, özellikle ekran kartı ile ilgili durumlardaki sürücü vs. uyumsuzlukları ve yetersizlikleri dolayısıyla pilin daha hızlı tükenmesine neden olabiliyor.

Bir de

sudo add-apt-repository ppa:linrunner/tlp
sudo apt-get update
sudo apt-get install tlp tlp-rdw

sudo tlp start

Bu uygulamayı kullanmıyorsanız kurun faydasını görürsünüz.

reprezalio

şuan açtım bilgisayarı güç %100'deydi, önerdiğiniz programı kurup başlattım bakalım, şimde %95'te 5:56 olarak gösteriyor kalan süreyi, internette dolaşıp tekrardan düzeltme yaparım

düzeltme: saat 19:50 %70 kaldı 4:20 kaldı bataryanın bitmesine, sorun kalmadı gibi fakat bu kurduğum program felan performansı düşürüyor mu? yani tamam batarya gitmiyor fakat performans'ı düşürerek mi bunu yapıyor

ibrahimcelik

Uygulama bildiğim kadarıyla performansı düşürerek değil de gücün gereksiz, boş yere harcanmasına engel olarak pil süresini uzatıyor.

http://www.webupd8.org/2013/04/improve-power-usage-battery-life-in.html adresinde güzel bir açıklama yapılmış uygulama hakıkında.

reprezalio

gerçekten işe yaradı diyebilirim, şuan hiç şarja takmadım 4.30 saat oldu %10 şarj kaldı 15 dakika felan daha gider herhalde, çok yardımcı oldunuz teşekkürler. bu arada bir şey soracağım bu program her bilgisayarı açtığımda başlayacak mı?

ibrahimcelik

Evet bir kere kurduktan sonra sizin başka bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. O kendisi başlar her bilgisayarı başlattığınızda. Rica ederim.

heartsmagic

Eğe sorun çözüldüyse: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.