[Çözüldü] Windows tarafındaki yedek bölümüne ulaşamıyorum

Başlatan BAYFARKLI, 13 Haziran 2014 - 15:30:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BAYFARKLI

Benim.bilgisayarimda win 8 kurulu idi tiksindigim icin ubuntu kurdum ama ayni hdd icinde bulunan yedek bolumune ne yaptiysam ulasamadim tekrar win 8  kurmam lazim yokmu caresi

if

BAYFARKLI

Pesinen ozur dilerim islerimden dolayi bilgisayarimla ilgilenipte istedigimiz ciktiyi yayinlayamadim bu aksam kismetse istediginiz ciktiyi yayinlayacagim ve pesinen soylemek isterimki
win 8.1 den ubuntuya gecerken bilgisarari win uzerinden kapatmadim hata benim.yaniboyle bir sonuc cikacaginida dusunmemistim yardimlarinizdan dolayi simdiden tesekkur ederim

if

@BAYFARKLI, yedek bölümü dediğiniz "recovery" bölümümü yoksa belgelerinizi koyduğunuz bir bölüm mü?

BAYFARKLI

Diger adi ile D surucusu yedek dosyalarimin bulundugu dizin recoveri bolumu degil yani

if

Tamam, oraya erişmek için Windows'u tekrar kurmaya gerek yok. Oraya nasıl erişmeye çalışıyorsunuz?

BAYFARKLI

Win uzerinden bicimlendirildigi icin ntfs dosya sitemi var ve icinde 169 gb verim var ve bu veriler ulastirmak istiyorum forumunuzda bulunan komutlari ve islemleri denedim ve her seferinde hata aldim

if

@BAYFARKLI, özel bir işlem yapmaya gerek yok. Dosya yöneticisini açtığınızda sol tarafta aygıtlar bölümü altında görünmesi gerek. Forumdan neleri denediniz?

BAYFARKLI

Bir hdd kullaniyorum ve bu hdd icinde daha onceden bolumlendirdigim bir bolum bu dediginiz gibi gorunuyor ve acmaya calistigimda windowsun tam kapanmadigi ve vindowsun tekrarduzgun bir bicimde kapatilmasi gerektigini belirten bir hata cikiyor ve acilmiyor sorun vindowsu silmis olmam:(

BAYFARKLI

Sudo fdisk -l yaparak bolumun adini aldim sda3 ti yannis hatirlamiyorsam media klasorunun icine sda3 diye klasor acip ntfs-3g yi yukleyip baglanti kurmaya calistim daha once belirttigim hatayi sabit olarak aldim

BAYFARKLI

@if cepvtelefonundan katildigim icin her komutu yazamiyorum sorun oluyor:)

if

Alıntı yapılan: if - 14 Haziran 2014 - 15:26:11
@BAYFARKLI, özel bir işlem yapmaya gerek yok. Dosya yöneticisini açtığınızda sol tarafta aygıtlar bölümü altında görünmesi gerek.

Yok mu böyle bir şey?

BAYFARKLI

BAYFARKLI

@if suan su konuyu inceliyorum aksama deneyecegim insallah faydasi olabilir https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23056.0

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Haziran 2014 - 18:06:22

suan bilgisayar basındayım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Haziran 2014 - 18:08:52

sudo fdisk -l cıktısı bu

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1   *        2046   409806847   204902401    5  Ek
Partition 1 does not start on physical sector boundary.
/dev/sda2       771969024   976771071   102401024   82  Linux takas / Solaris
/dev/sda3       409806848   771969023   181081088    7  HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda5            2048   409806847   204902400   83  Linux

Disk bölümleme tablosu girdileri diskteki sırasında değil

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Haziran 2014 - 19:00:57

@if aldıgım hata şu
Error mounting system-managed device /dev/sda3: Command-line `mount "/media/windows"' exited with non-zero exit status 14: The disk contains an unclean file system (0, 0).
Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sda3': Operation not permitted
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Haziran 2014 - 20:34:12

sudo mount -t ntfs-3g -o ro /dev/sda3 /media/windows
bu komutla cözdüm işi yardımlarıniçin sagol..

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.