Çözünürlük 640x480 ve değişmiyor

Başlatan Iskra, 18 Mayıs 2014 - 10:51:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

if

@Iskra, nomodeset parametresini kullanmadan başlatın sistemi. Sonra ctrl+alt+f2 ile uçbirim açılıyor mu?

Iskra

Açılmıyor. Nomodeset kullanmadan masaüstü de gelmiyor konsolda açılmıyor adeta sistem kitleniyor. Yeniden bile başlatmıyor resete basıyorum.

if

Garip bir durum aslında. BIOS ayarlarında neler olduğunu buraya geçer misiniz? Ayrıca BIOS'unuz için güncelleme olup olmadığına bakar mısınız?

Iskra

Evet çok garip ve bu gariplikle uzun zamandır uğraşıyorum. Dün eski maillerime baktım. Pardus forumlarına bir girdi yapmışım. Büyük Pardus güncellemesi olmuştu bilenler bilir. Sanıyorum yıl 2006-2007. Pardus 1.1 mi ne çıkmış onu da aynı sorundan yükleyememişim.

Bios kısmına gelirsek hepsini tek tek yazamam ama bazen bios ilk haline dönüyor ve ben sadece boot sırasını değiştirip yeniden başlatıyorum. Yani demek istediğim standart ayarları kullanıyorum. Sadece overclocking sekmesini %10 olarak ayarlıyorum. Sanırım bu da benim sorunumla alakalı bir ayar değil.

Güncelleme konusuna hiç girmedim açıkçası. Nette biraz sakıncalı olduğundan bahsedilmişti. O yüzden girmedim. Nereden güncellenir, nasıl güncelleme olup olmadığına bakılır onları da bilmiyorum. Sadece açılırken gördüğüm 2004 tarihi var. Bilgisayarı 2005 tarihinde aldığımı düşünürsek sanırım en son bios güncellemesi 2004 yılında yapılmış.

if

@Iskra, ekran kartının bozulmuş olma ihtimali var mı? 2005 yılında aldığım bir makina - yine Ati ekran kartı - 8 yıl kullanımın ardından ekran kartının EDID bilgisinde meydana gelen bir hatadan dolayı enran çözünürlüğünü olması gerektiğinin dışında bir çözünürlükte gösteriyordu ve değiştirmek mümkün değildi.

Başka dağıtımlarda da aynı sorun vardı değil mi?

Iskra

Windows da normal çözünürlük geliyor. 1920 çözünürlükte kullanıyorum.