[Çözüldü] Dış ip'den bilgisayara ulaşabilmek için port yönlendirme nasıl yapılmalı

Başlatan iskenderoguz, 02 Kasım 2014 - 11:48:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iskenderoguz

2 tane bilgisayarım var. birisinin ip'is 192.168.2.2(A) ve diğerinin ip'si 192.168.2.123(B). Modemin ip'si ise 192.168.2.1. Ben B bilgisayarına tomcat sunucu kurdum ve 8080 portundan yayın yapıyor. Aynı ağ üzerindeyken A bilgisayarında tarayıcıda 192.168.2.123:8080 yaptığım zaman B bilgisayarına kurmuş olduğum tomcat sunucusuna ulaşabiliyorum. Ben bu ağ içinde olmayan başka bir C bilgisyarından da B bilgisayarında bulunan tomcat sunucuya ulaşmak istiyorum. O yüzden modemde şu adreste anlatıldğı gibi port yönlendirme işlemi yaptım ve firewall'u kapattım. Ayrıca açık port testi bana 8080 portunun açık olduğunu söylüyor. Fakat ben C bilgisayarında tarayıcıda <dış ip>:8080 yaptığım zaman adrese bağlanamıyor. Şimdi benim sorum başka bir ağda bulunan C bilgisayarından ev ağında bulunan B bilgisyarına nasıl ulaşabilirim? Bunun için internette port yönlendirme yapmak gerektiği söyleniyor. Modem arayüzündeki port yönlendirme kuralları şu şekilde. Ben nerede yanlış yapıyorum ?

if

furkankalkan

C den
nmap <dış ip>
komutuyla 8080 portunu görebiliyor musunuz ? Görebiliyorsanız şayet C bilgisayarında bağlanmaya çalışırken ne hata veriyor. <dış ip>:80 yapıca modem sayfası mı geliyor ?
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

C makinesi tamamen farklı bir ağda mı? Yoksa işlem yapılan modem üzerinden araya bir anahtar (switch) sokarak mı ağ bölünüyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

iskenderoguz

Arkadaşlar sorun halledildi. Aynı ağda bulunan bilgisayarlarda deneme yaptığım için bağlanamıyormuşum.

heartsmagic

Benim sorum da buna yönelikti. İçeriden denenirse olmaz, bağlanılmaz yani. Dışarıdaki bir ağdan olması gerekiyor senin de çözdüğün üzere.
Geri bildirim ve etiket için teşekkürler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.