[Çözüldü] MacOsX Ubuntu dual boot sorunu

Başlatan bk-bk, 29 Mayıs 2014 - 20:11:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bk-bk

Merhaba,
MacbookPro üzerine Ubuntu kurdum sorunsuz kuruldu.Ubuntu ile çalışırken çeşitli hatalar yaptığımdan sistemi kaldırıp yeniden kurmak istedim.(Ubuntu bölümünü)
ubuntu bölümüne format atıp ubuntuyu tekrar yüklemek istedim resimdeki gibi bir hata mesajı ile karşılaştım. (http://hizliresim.com/QX8nOZ)
bu sorunu nasıl aşarım ?

bootloader' i yükletmiyor.

cevabınız için teşekkür ederim.
herkes layık olduğu yerdedir

heartsmagic

Hatada ayrıntı yok ama açıkça sda'ya kuramadım demiş. Disk ne olarak görünüyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bk-bk

bootloader i ''sda'' ya kuramadığı gibi hiçbir bölüme kurdurmuyor.

partisyon şeması
1-efi
2-mac hd
3-mac recover partition
4-linux swap
5-ubuntu (ex4)
6-fat32    şeklinde

şu anda bölüm 5 te ubuntu kurulu fakat boot loader' i yuklemediğinden o bölümü açamıyorum.
grubu daha önce yuklediğinden sanırım burda yuklu bir grub var zaten mantığı ile yükletmiyor.

grubu kaldırsam sanki sorun çözülecek gibi daha önce yüklü kalan  grubu nasıl kaldırabilirim bilmiyorum.
yada sda da zaten yüklü bir bootloader var.ikincisini yükletmiyor.tam olarak anlayamadım durumu.

heartsmagic

Hayır, mevcut bir Grub'un olması kesinlikle değiştirmez kurulumu. Ortada başka bir sorun ama ne yazık ki nedenini söyleyemiyorum haliyle.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bk-bk

Boot-Repair USB oluşturup birde öyle denedim ama sonuç aynı.

if

Grubu 5. bölüme kurun.
Alıntı YapWhen installing (X)(K)Ubuntu, make sure that the bootloader is installed to the partition where you've installed Linux.
https://help.ubuntu.com/community/DualBoot/MacOSX

bk-bk

hiçbir bölüme kurdurmuyor.şimdi bütün diski formatlayıp kurulumları yenibaştan yapıcam ve bu kez grub u ubuntu' nun olduğu bölüme kurucam.bakalım nasıl bir değişiklik olacak.ziraa ; grub sda ya kurulduğunda mac açılışta opsiyon tuşu ile ubuntuyu görüyordu.şimdi nasıl bir değişiklik olacak  bilmiyorum.kurulum aşamasındayım buraya not düşücem.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Mayıs 2014 - 22:05:37

diski formatlayıp MacOsX i yeniden kurdum.gerekli hazırlıkları yapıp (partisyon bölme,swap alan v.s) tamamladıktan sonra kuruluma
geçtim sonuç yine aynı hiçbir bölüme kurdurmuyor. bu arada ; kurulumu live usb  üzerinden yapmaya çalıştığımı belirteyim.
sonuç olarak live usb üstünden kurdurmadı..oysa daha önce kurmuştum burası muamma.

elimde Live CD olarak bodhi linux vardı onu denedim sorun çıkartmadan kuruldu.bir de Ubuntuyu denedim (Live CD)
O da  sorunsuzca kuruldu.
Live USB den düzgün kurulum yapamamasını hiçbir nedene bağlayabilmiş değilim.

ziraa Mac makine üzerine kurmaya çalışıyorum sonuçta tepkilerin farklı olmasını doğal karşılamak gerek.