Linux Paket Derleme Hataları Hakkında

Başlatan cebecifaruk, 22 Mayıs 2014 - 22:07:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cebecifaruk

Arkadaşlar uzun zamandır linux kullanıcısıyım. Yaklaşık 4-5 senedir elimden geldiğince yazılım kurarken paket yöneticilerinden kurmaya çalıştım fakat bazen istediğim paketi depolarda bulamadığım oluyor. Bu durumda kaynak koddan derlemeye çalışıyorum. Fakat genellikle ./configure komutundan sonra make 'de

Leavin directory
Make[1]
Make[2]

Hatalarını alıyorum bu hataların sebepleri nelerdir?

heartsmagic

O hataların sebebi birçok şey olabilir, yani "şu nedendendir" diyemeyiz. ./configure aşamasını geçmesine rağmen bağımlılık sorunu olabilir, indirdiğin uygulamanın sürümü ile senin sisteminde kurulu olan, derleme için gerekli araçların sürümleri uyuşmuyor olabilir gibi. Kısacası bu genel soruya net bir cevap vermek güç. Her uygulama için ayrı ayrı konuşmak lazım bu meseleyi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cebecifaruk

Eğer bağımlılık gibi bir hata varsa önce configure hata vermez mi?

heartsmagic

Oraya eklenmediyse bağımlılık :) O sadece işi kolaylaştıran bir adım, sürprizler olabilir. Kaldı ki configure aşaması şart bile değil, değil mi? Doğrudan make deyip derlediğin uygulamalar olabilir.

cebecifaruk

Haklısınız ama insan nerede hata yaptım diye kafayı yiyor bazen? :-[

heartsmagic

Hata yapan sen olmayabilirsin. Daha doğrusu hata değildir, eksik bir şeyler vardır. O da derlediğin uygulamaya, aldığın hataya göre değişir. Bireysel olarak konuşulması gereken şeyler yani bunlar.