[ÇÖZÜLDÜ!] Python'da listdir fonksiyonu. (Yardım)

Başlatan esadx2, 27 Mayıs 2014 - 18:26:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esadx2

Merhabalar, ben forumunuza bugün Python'da yaşadığım bir problem yüzünden üye olmuş bulunmaktayım. Şimdi ben Python'da modüller konusundayım ve bugünde os modülündeki listdir fonksiyonunu öğrendim. Fakat ben fonksiyonu kullanamıyorum şöyle bir hata alıyorum;

>>> import os
>>> a = os.listdir("/home/")

işte aynen kodları böyle yazdığım zaman şöyle bir hata alıyorum.

Traceback (most recent call last):
  File "<pyshell#1>", line 1, in <module>
    a = os.listdir("/home/")
WindowsError: [Error 3] Sistem belirtilen yolu bulamıyor: '/home/*.*'

İşte böyle bir hata alıyorum. Nedeni ne olabilir? Acilen yardımlarınızı bekliyorum! :)

travego0403

Yazdığın "/home/" dizini Linux için geçerli bir bir dizin yolu. Windows için "C:\" gibi bir adres yazarsan çalışması gerekir.
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

esadx2

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Peki ya C:\ gibi bir adres yazarken sonuna ne tür bir dizin ekleyebilirim? Benim bu dizinler filan hakkında hiçbir bilgim yoktur. Yardım ederseniz sevinirim. :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Mayıs 2014 - 18:51:53

SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR! KONU KİLİT.

heartsmagic

Konuyu kapatmamız için lütfen: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

Yavaş yavaş programlama sitelerine kafa tutabilecek aşamaya geliyoruz herhalde. Windows Python kodlayıcıları da sorunlu durumda buraya başvuruyorsa =).

Güzel bir şey tabi =)... 
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?