Asus K55vj-sx031d ve linux

Başlatan wolwex, 10 Mart 2014 - 15:33:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolwex

Bu makina tam bir linux canavarı evet doğru duydunuz resmen linux yüklenmemesi için üretilmiş düşmanı desem doğru olur, şu sıralar nefret ettiğim microsofttan ve ürünlerinden kurtulmanın arefesindeyim linuxa heves ettim denemediğim distro kalmadı kimi grub ekranında hata verdi boot etmedi grub rescuelarla uğraştım durdum, sonrasında kimi ubuntu versiyonları özellikle yükleme sonunda "ölümcül hata mesajları aldım" bazılarında güncelleme yaptım pc bir daha açılmadı kurtarma modundan açıp uçbirmde cebelleştim durdum ve en sinir edeni ise lanet bilgisayarın uefi sorunu hiçbirşekilde kapatamıyorsunuz bu özelliği fast boot secure boot falan hiçbir ayar yok bazı linux dağıtımlarını beğenmezse hiç başlamıyabiliyor direk windowsa devam ediyor usb portundan yadakullandığım ussb belleğinden kaynaklandığını söylemeyin 6 farklı usb 3 farklı usb portu üzerinden denedim yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum son 1 aydır bill gatesden ve asusdan bu kadar nefret etmemiştim.( denediklerim> ubuntu kubuntu xubuntu lubuntu pardus mint suse elemantry pear backtrack)-yalama oldu resmen pc :S

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Elessar

Eğer Pc'niz UEFI destekli ise dağıtımı kuracağınız medyanın (USB Flash Disk veya Taşınabilir HDD) da UEFI destekli olması gerekiyor.

Ben bu sorunu Asus N550JV model diz üstü bilgisayarıma Linux Mint 16 Petra ve 14.04 Trusty kurmak istediğim zaman yaşadım.

Linux Mint 16 Petra canlı sürüm olarak açılıyordu ama diske kurulum esnasında hata veriyordu, 14.04 Trusty ise boot etmiyordu.

Daha sonra yaptığım araştırmalarda RUFUS'u keşfettim ve yükleme sorunum çözüldü. http://rufus.akeo.ie/?locale=tr_TR

RUFUS vasıtasıyla Trusty'yi diske sorunsuz yükledikten sonra ne kadar denediysem de grub ön yükleyicisinden Windows 8'i boot ettiremedim.

Ben de şimdilik böyle kalsın deyip işletim sistemlerini manuel olarak seçmeye başladım. Nasıl dersen. Bilgisayarı Power düğmesine basıp başlattıktan sonra ESC düğmesine basılı tutuyorum. Çıkan menüden istediğim işletim sistemini seçip boot ettiriyorum. 

USE="peace justice" emerge --newuse --update --deep world

turanc

aynı modelden ben de de var. 1 yıldır win 7 yanında ubuntu kullanıyorum herhangi bir problem yaşamadım. 12.04 ve şimdi de 14.04 kurdum gayet problemsiz. Tek şikayetim 14.04 de mouse imlecinin gereksiz kaybolması veya titremesi. o da zamanla güncellemelerle düzelir diye umuyorum. şansızlık olmuş sanırım

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.