[Çözüldü] openJDK mı oracle JDK mı

Başlatan dorukduruberk, 20 Mayıs 2014 - 18:59:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dorukduruberk

Merhaba, ben java programcılığına başlamak istiyorum (java 7) ama ubuntuda iki farklı jdk olduğunu gördüm. sizce hangisi daha iyidir?

sem

Bu tamamen ihtiyaca göre değişiklik gösterecek bir şey. Eğer OpenJDK yeterlidir derseniz buradan devam edebilirsiniz. Yeni başlayacaksanız özellikle bunların kafanızı karıştırmasına izin vermeyin hatta. Çok ufak bir araştırma süreci ile kendinize uygun olanı seçip başlayınız. İhtiyacınıza göre ileride değiştirme imkanınız olacak zaten. Kaldı ki Oracle Sun JDK'ya geçtiğinizde dahi bitmiyor, 1.6 mı 1.8 mi vs mi diye sürümler ayrılacak.

Başlangıç seviyesinde bunları düşünmenize gerek yok. Neredeyse istediğiniz ile başlayabilirsiniz, şu aşamada Java dilini anlamak sizin için daha önemli. Yazdığınız kodu çalıştırabildikten sonra dediğim gibi pek farkı olamyacak sizin açınızdan.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

heartsmagic

Anket açılması için istekte bulunmuştun, bence böyle bir başlık daha isabetli olmuş. Orada söylediğim gibi bu forum esasında bir programlama forumu değil, anket yavan kalabilirdi bu konuda. Fakat başlık açıp fikir istemek daha güzel olmuş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

dorukduruberk

o yüzden böyle bir konu açtım.internette aradığım bilgiyi bulamadım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Mayıs 2014 - 17:47:56

@sem yani şimdilik openJDK mı kullanmalıyım? sorun çıkmazmı?

sem

Java dilini öğrenmek açısından söylüyorum, sizin açınızdan bir fark yok. Sorun yaşarsanız forumdan iletiniz... Zaten artık IDE'lerde bir ComboBox denilen yani çoklu seçimden JDK değiştirebiliyorsunuz. Bu nedenle şu aşamada kafanızı karıştırmasına izin vermeyin, istediğiniz bir tanesi ile Java'ya başlayınız.

Gönlünüzden hangisi geçiyorsa onunla başlayın. Benim çalıştığım firmaların tümü Oracle JDK kullanıyorlar. Yani Sun JDK... Fakat dediğim gibi istediğiniz an değiştirebileceğiniz ve sizin için önem arz etmeyen bir konu "şu etapta".
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

dorukduruberk

yardım ettiğiniz için teşekkür ederim. şimdilik kurulumu daha kolay olduğu için open jdk ile başlamayı düşünüyorum ilerde oracle jdkya geçerim. sizce doğrumu yapıyorum?

sem

Evet ilk elden başlamanız en hızlı şekilde Java'ya giriş yapmanız bence en doğrusu... Gerek duyarsanız 5 dakika da Sun JDK'ya geçebilirsiniz nasılsa... Yaşadığınız sorunu forumdan iletiniz lütfen.
Burası dünya?

dorukduruberk

teşekkürler. şimdilik open jdk kullanacağım