[Çözüldü] Ubuntu 14.04 LTS kurulum problemi

Başlatan rollback, 19 Mayıs 2014 - 22:42:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rollback

Arkadaşlar öncelikle merhaba linux uzun zamandır tanışıyoruz fakat daha yeni görüşebildik :)) Neyse uzatmadan konuya geleyim Ubuntu 14.04 LTS  resmi sitesinden indirdim iso sunu dvd ye çektim ve kurmaya başladım bios ayarlarından second first vb değişimleri yaptım yüklemeye geçiyorum * her şey güzel gidiyor fakat kurulum başlıyor dedikten sonra ekran kararıyor ve bir daha gelmiyor.Bazı arkadaşlar nomodeset i iptal ederek kurulum yap demiş o şekildede denedim yine "Kur" seçeneğine tıkladığımda ekrar kararıyor.Bir yerde hata mı yapıyorum 5 saattir uğraşıyorum çözüme varamadım.Şimdiden yardımlarnız için teşekkür ediyorum

benim ki 32 bit olduğundan siteden 32 Bit desktop (for machines with less than 2 GB RAM) yazanı indirdim.

heartsmagic

Merhaba. Tüm yazıları koyu harfle yazmazsan seviniriz.

nomodeset'i iptal etmek değil de, aksine nomodeset ekleyerek kurulumu denemen daha faydalı olabilir. Sen tam olarak ne yapıyorsun nomodeset ile ilgili olarak. Bir de bu makine dizüstü mü? Eğer öyleyse marka ve modeli nedir? Kuruluma doğrudan geçmeden, "Ubuntu'yu dene" dediğinde masaüstüne kadar gidiyor mu sistem?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rollback

Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Mayıs 2014 - 23:33:18
Merhaba. Tüm yazıları koyu harfle yazmazsan seviniriz.

nomodeset'i iptal etmek değil de, aksine nomodeset ekleyerek kurulumu denemen daha faydalı olabilir. Sen tam olarak ne yapıyorsun nomodeset ile ilgili olarak. Bir de bu makine dizüstü mü? Eğer öyleyse marka ve modeli nedir? Kuruluma doğrudan geçmeden, "Ubuntu'yu dene" dediğinde masaüstüne kadar gidiyor mu sistem?

F6 ayar kısmında hepsi boşta duruyor yani seçili olarak olmuyor.Ayarlar modunda Nomodeset'i seçiyorum  (x oluyor başında) sonra esc ile devam edip kurulumu başlatıyorum,masaüstü bilgisayar.Ubuntuyu dene dediğimde tamamen masaüstüne geçiyor fakat 30-40 saniye sonra tekrardan grafikler birbirine girip ekran kararıyor.

if

@rollback, ekran kartı nedir? Çekirdek önyükleme seçeneklerinin nasıl kullanılacağına dair bir belgemiz var[1]. Sadece acpi=off kullanınca durum nedir?

[1] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=%C3%87ekirdek_%C3%B6ny%C3%BCkleme_se%C3%A7enekleri

rollback

Alıntı yapılan: if - 20 Mayıs 2014 - 16:17:11
@rollback, ekran kartı nedir? Çekirdek önyükleme seçeneklerinin nasıl kullanılacağına dair bir belgemiz var[1]. Sadece acpi=off kullanınca durum nedir?

[1] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=%C3%87ekirdek_%C3%B6ny%C3%BCkleme_se%C3%A7enekleri

sizin dediklerinizi denedim fakat olmadı sorun çözüldü yinede teşekkür ederim.Problem donanımdan kaynaklanıyormuş.Ekran kartımın fanı bozulmuş oda ekran kartını soğutmadığından kurulumun belli noktasında grafik problemi çıkarıyordu.Ekran kartımı değiştirdim ubuntuyu kurdum hallettim

if