[Çözüldü] başlangıç uygulaması ekleme

Başlatan eyyaf, 28 Nisan 2014 - 18:28:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eyyaf

Ubuntu'ya nasıl başlangıc uygulaması eklerim?
LİNUX Dünyası :D

siberoloji

Seçkeye (Dash) tıklayın.
Başlangıç uygulamaları (startup applicatons) yazarak başlangıç uygulamaları penceresine girin.
Ekleye tıklayın.
Açılan penceredeki kutuları doldurun.

eyyaf

işte o kutuları nasıl dolduracagımı bilmiyorum :( mesela baslangıcta torrent programının acılması icin ne yapmam gerekiyor?

Caine

Alıntı yapılan: eyyaf - 29 Nisan 2014 - 08:23:16
işte o kutuları nasıl dolduracagımı bilmiyorum :( mesela baslangıcta torrent programının acılması icin ne yapmam gerekiyor?

http://askubuntu.com/questions/243139/how-to-add-aplication-to-startup-application-menu

eyyaf

cagriemer

Komut kisminda gozat deyip transmission'in bulundugu yeri secin. Ya da daha kolayi terminalde su komutu calistirip ciktidaki dizin yolunu komut yazan kisima girebilirsiniz.

whereis transmission

siberoloji

Komut kutusuna
/usr/bin/transmission-gtk
yazarsanız sanırım olur.

eyyaf

siberoloji; sorun sayende çözüldü, peki ekleyecegim başka uygulamaları nasıl yapacam?
bin dizininde "arşiv yönetici, uçbirim" filan aradım ama yok

if

Arşiv yöneticisi ama hangi arşiv yöneticisi? Xarchiver mı? Fileroller mı? /bin ve /usr/bin altında ikilik dosyalar bulunur, uygulamaların tanımları değil. Hangi uygulamayı eklemek istiyorsanız onun ikilik dosya adını bilmelisiniz.

eyyaf

daha kolay bir yoldan başlangıc uygulaması eklemenin bir yolu varmı?

if

eyyaf

lazım olan sadece torrent programıydı zaten baskalarına simdilik gerek yok, yardımlarınız için teşekkür ederim sorun çözüldü

meda

Alıntı yapılan: cagriemer - 01 Mayıs 2014 - 14:43:32
Komut kisminda gozat deyip transmission'in bulundugu yeri secin. Ya da daha kolayi terminalde su komutu calistirip ciktidaki dizin yolunu komut yazan kisima girebilirsiniz.

whereis transmission

Komut için teşekkürler.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"