hdd den ubuntu

Başlatan asukaki, 07 Nisan 2008 - 21:14:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asukaki

Merhaba arkadaşlar ben linuxu pardusla duymuş biriyim.Şimdi başka bir linux versiyonu denemek istiyorum.Debian isminden çekici geliyor bana ama ubuntu türevi imiş.bende ubuntu kullanmaya karar verdim eğer becerebilirsem.:)
benim bilgisayarın cd romu yok biosta usb den başlatma seceneğide yok hdd ye iso dosyasını koyup kurulum yapıla bilir mi yardım edermisiniz?
Birde pardusta donanımla ilgili hiç bir sorun çıkmıyordu acaba ubuntuda çıkabilir mi? Ubuntu da pardus gibi 700 mb bi iso dosyasıylamı kuruluyor yoksa daha fazla bir cd ile mi?
Linux'la Her Şey Mümkün!

heartsmagic

Ubuntu bir Debian türevidir. Bunu söyledin değil mi? Cümle devrik olduğundan tersi gibi anlaşılıyor.

Sorularına gelince. Şurada: http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-28948.html 2005 yılında yazılmış bir yazı var. İşe yaradığı teyit ediliyor. Hatta 7 Şubat 2008 tarihinde bile olumlu geri dönüş var. Ancak makale hem İngilizce hem de çok acemiler için pek uygun değil, bilmem kıvırabilir misin. Tavsiyem bir CD-Rom veya DVD-Rom bulup (geçici de olabilir) kurulumu yapman.

Pardusta çıkmadıysa muhtemelen Ubuntu'da da çıkmaz, çıksa da destek varsa çözülür.

Evet tek ISO ile kurulum yapılmakta.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

asukaki

Daha linux için kat etmem gereken çok yol var :)
Dediğin yere baktım bu kurulum pardusta da var ama bilgisayarda windows yükü olması gerekiyor. Daha doğrusu grup oluşturmak için gerekiyor.
Pardusta şöyle bir şey vardı İso dosyalarını bilgisayara kopyalayıp grup oluşturuluyor sonra bootmnt gibi bir dosyada livecd  leri live disk yapıyoruz.Ubuntuda da yapsak olur mu ? Debianda da oluyordu ?
Linux'la Her Şey Mümkün!

heartsmagic

Debian'da oluyorsa Ubuntu'da da olması yüksek ihtimal. Denemekten zarar çıkmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bilgenc

@Sypro, açıklama için teşekkürler..

munirekinci

@bilgenc;
@Sypro'nun bu başlıkta mesajı yok ki.