Ubuntu 13.10'dan 14.04 de geçerken oluşan sorun!

Başlatan turkasoft, 19 Nisan 2014 - 23:39:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

turkasoft

Merhaba arkadaşlar ubuntu 13.10'dan 14.04'e geçerken kurulum sırasında harddisk salt-okunur oldu. bu yüzden güncelleme yarıda kesildi bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda ise bilgisayar açılmadı siyah ekranda takılıp kaldı. grup ekranından root olarak konsola düşebiliyorum oradan güncelleme yapim dedim ama sanırım sources.list dosyası güncelleme sırasında devre dışı bırakıldığı için güncelleme yapmıyor. yani şuan her şey berbat olmuş durumda arkadaşlar dosyaları başka bir linux dağıtımıyla kurtarim desem olmaz bilmem kaç gb dosya var. format atim desem kişileştirme aşamasında çok uğraştığım için yine yapamıyorum elim gitmiyor :) neyse ki konsol ekranına düşebiliyorum oradan kesin bir çözüm yolu vardır yardımlarınızı bekliyorum..

heartsmagic

14.04 artık kararlı sürüm olduğu için normal bölümde konuşabiliriz sorunları, konuyu taşıyorum.

sources.list dosyanın son hali nasıl?

cat /etc/apt/sources.list

çıktısının, en azından bir kısmını görebilir miyiz? raring mi ayarlı yoksa trusty mi?

lsb_release -a

komutunun çıktısında 13.10 mu görünüyor 14.04 mü?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

turkasoft

cat /etc/apt/sources.list

trusty hocam.

lsb_release -a

Çıktısında ise Ubuntu 14.04 görünüyor

heartsmagic

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get dist-upgrade

ile sürümü güncellemeyi, kalmışsa bir şeyler yükseltmeyi deneyebilirsin.

turkasoft

İlk mesajımda da belirttiğim gibi güncellemeyi zaten yapamıyorum hocam. yani "sudo apt-get update"'yi eledik.

..."sudo apt-get upgrade" komutunda ise dosyalar ağdan alınamadı diyor ve yazma izni yok diyor.

anladığım kadarıyla sistem 14.04 görünüyor ama sadece görünüyor :) yani sources.list dosyası güncellenmemiş olabilir yükseltme yarıda kaldığı için.

ve yine aynı şekilde sudo apt-get dist-upgrade komutu da işe yaramıyor.

Günlerdir bilgisayar yok telefonda bozuldu açılmıyor başıma gelmeyen kalmadı :) daha önce bu sorunu yaşayan arkadaşlarda varsa şunu kısa bir sürede çözersek çok sevinecem :)

heartsmagic

Hataları görmemiz lazım yorum yapmak için, örneğin apt-get update için, fakat yazma izni yok diyorsa dosya sistemi salt okunur olarak bağlanıyordur ki bu çok güzel bir durum değil. Öncelikle, mümkünse kablo ile internet sağlamaya çalış. Ardından kurtarma kipi ile sistemi aç ve şu komutu yürüt:

mount -o remount,rw /

Daha sonra verdiğim komutları tekrar dene. sources.list kısmı için de bir şeyler istemiştim senden, o çıktıyı da geçmemişsin. Körlemesine yorum yapamayız şu durumda. Yaptığın bütün işlemleri kabaca çıktı olarak buraya geçmeye çalış. En azından ne söylediğini not al sistemin, böylece tahmin yürütebilelim.

siberoloji

1. Ubuntu 13.10 kurulum CD/USB varsa elinizde sistemi onunla başlatıp kurulumu seçin (Kurmayacağız, bir pencereye bakacağız)
2. Dil ve ağ seçeneğinden sonra Kurulum Tipi bölümü var. En alt seçeneğinde BAŞKA BİRŞEY yazar.
3. O pecerede Yukarıdan aşağıya hangi seçenekleri size sunuyor.
Tahmin edersem
Ubuntuyu Tekrar Kur. (dosyalarınız, belgeleriniz aynen kalır.... vs.)
Ubuntu Yeni Kur.
Başka bir şey
gibi seçenekler sunacaktır. Bu sçenekleri de göz önüne alabilirsiniz.
Kurulumu İPTAL edip, aynı CD/USB ile bilgisayarınızı bu sefer DENE seçeneği ile açabilir ve en azından internetinizi CANLI ubuntu ile kullanabilirsiniz.