[Çözüldü] Python Programında Güncelleme Kontrolü

Başlatan berkayaslan, 16 Mart 2014 - 18:44:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berkayaslan

Öncelikle kolay gelsin;

Benim grafik ekranlı işte iş gören bir programım var.  Diyelim ki ben bu programı dağıttım.  Aradan bir ay geçti programın sorunları, hataları ortaya çıktı.  Ya da aklıma yeni bir şey geldi ekledim.  Güncelleme olarak internette bir bulut hizmetine yükledim.  Bundan kullanıcının haberi olmasını sağlamak istiyorum.  Yani mevcut versiyon 1.0 olsun 1.1 çıkınca programda

"Yeni güncelleme mevcut.  İndirmek için tıklayın! "

Gibi bir uyarı yazısı çıksın istiyorum.  Önce şöyle düşündüm:

Güncellemeyi yüklediğim bulut hizmetine dosyayı Version:1.1 olarak ekleyeyim.  Sonra indirme bağlantısını python 'a bağlayayım ve versiyon numarasının mevcut programşa aynı olup olmadığını if deyimi ile kontrol edeyim.  Bunu mechanize ya da urllib gibi modüllerle yapabişir miyim bilmiyorum.  Eğer doğru yol bu ise nasıl yaparım?

Ya da başka bir yolu var mıdır bu işin?   

Çok teşekkürler..
İf you wanna be the best, You must SMURF something. :)

sem

Böyle bir işin standardı var mıdır bilemiyorum fakat bahsettiğiniz bir çözüm olabilir.

if(çalıştığım sürüm < buluttaki sürüm)
    güncelleme teklifi yap
else
    normal olarak uygulamayı aç.

Bu güzel bir yönteme benziyor. Ben olsaydım böyle yapardım açıkcası. Doğru yolu buysa nasıl yaparım derken tam olarak sorduğunuz nedir, açar mısınız?

Sunucuya bir http sorgusu gönderik mevcut sürümü isteyip, if kontrolü sonucunda kullanıcı isterse ikinci bir sorgu ile istenilen dosyaları indirebilirsiniz?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

berkayaslan

Evet bahsettiğim şekilde yaptım. Eğer dosya ismi mevcut sürümden büyükse indirme yapması için başka klasöre yönlediriyorum. bu klasörde en güncel sürüm var böylece en güncel sürümü indiriyor. Yardım İçin teşekkürler...

Tabi burada klasör ve dosya diye bahsettiklerim bulut içindeki klasör ve dosyalar.
İf you wanna be the best, You must SMURF something. :)