[Çözüldü] Ubuntu 12.04 lts (64bit) Batarya kritik durum ses uyarısı koyulabilir mi ?

Başlatan wcwmcl, 08 Nisan 2014 - 16:40:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wcwmcl

Blgisayarı bu aralar medya kullanıcısı olarak kullanıyorum farkında olmadan :D internetten bir kaç tane dizi takip etmeye başladım, haliyle video tam ekranda oynatılıyor pilin ne kadar kaldığını göremiyorum yada takip etmeyi unutuyorum da diyebiliriz. Filmin ortasında başında sonunda farketmez lap diye kapanıyo bilgisayar pili bittiği için, normalde (tam ekran bi video falan oynatmadığım zamanlar )  sağ üstte kritik durum uyarısı yazı ile belirtiliyo video oynatılırken göremiyorum onu. Ubuntuda kritik pil uyarısını sesli yapabilir miyim acaba ?
En iyi silah bilgidir.

guopx

Aslında 13.10'dan itibaren kritik seviye pil uyarıları bilgi penceresi haline getirildi ama 12.04 için bir betik kullanılabilir.
sudo apt-get install acpi mplayer
Sonra bu betiği başlangıç uygulamalarına ekleyin:
#! /bin/bash
while true
do
if [ "$(acpi -a)" = "Adapter 0: off-line" ];then
   kalan=$(acpi -b | grep -o -P '.{0,3}%' | grep -oE "[[:digit:]]{1,}")
if  [ "$kalan" -le 10 ]; then
    while [ "$(acpi -a)" = "Adapter 0: off-line" ]
    do
    mplayer /nerede/bu/dosya.mp3
    done
fi
fi
sleep 5
done

5 saniyede bir kontrol edip pil seviyesi %10'un altına düşerse gösterdiğiniz mp3 dosyasını çalacaktır. Susturmak için adaptörü takmanız yeterli.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

wcwmcl

sudo apt-get install acpi mplayer

komutundan sonra

#! /bin/bash
while true
do
if [ "$(acpi -a)" = "Adapter 0: off-line" ];then
   kalan=$(acpi -b | grep -o -P '.{0,3}%' | grep -oE "[[:digit:]]{1,}")
if  [ "$kalan" -le 10 ]; then
    while [ "$(acpi -a)" = "Adapter 0: off-line" ]
    do
    mplayer /home/wcwmcl/Genel/2. California Gurls (feat. Snoop Dogg).mp3
    done
fi
fi
sleep 5
done

komut satırına tam olarak bunu kopyalayıp yapıştırdım ama doğru olmuş mudur ben öyle anladım :D

son olarakta;
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
Aşağıdaki paketler otomatik olarak kurulmuş ve artık bu paketlere gerek duyulmuyor:
  libunistring0:i386 libgomp1:i386 xsane-common libcroco3:i386
  libgettextpo0:i386
Kaldırmak için 'apt-get autoremove' komutunu kullanın.
Aşağıdaki ek paketler de kurulacak:
  esound-common libaudiofile1 libesd0
Önerilen paketler:
  pulseaudio-esound-compat mplayer-doc netselect fping
Aşağıdaki YENİ paketler kurulacak:
  acpi esound-common libaudiofile1 libesd0 mplayer
0 paket yükseltilecek, 5 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek.
2.876 kB arşiv dosyası indirilecek.
Bu işlem tamamlandıktan sonra 5.981 kB ek disk alanı kullanılacak.
Devam etmek istiyor musunuz [E/h]? e
Alınıyor:1 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise/main libaudiofile1 amd64 0.3.3-2 [91,6 kB]
Alınıyor:2 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise/main esound-common all 0.2.41-10build3 [9.972 B]
Alınıyor:3 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise/main libesd0 amd64 0.2.41-10build3 [20,1 kB]
Alınıyor:4 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise/universe acpi amd64 1.6-1 [13,6 kB]
Alınıyor:5 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise/universe mplayer amd64 2:1.0~rc4.dfsg1+svn34540-1 [2.741 kB]
7 sn.'de 2.876 kB alındı (385 kB/s)                                           
Önceden seçili olmayan libaudiofile1 paketi seçiliyor.
(Veritabanı okunuyor... mevcut 318795 dosya veya klasör yüklü.)
libaudiofile1 paketi açılıyor (.../libaudiofile1_0.3.3-2_amd64.deb dosyasından) ...
Önceden seçili olmayan esound-common paketi seçiliyor.
esound-common paketi açılıyor (.../esound-common_0.2.41-10build3_all.deb dosyasından) ...
Önceden seçili olmayan libesd0 paketi seçiliyor.
libesd0 paketi açılıyor (.../libesd0_0.2.41-10build3_amd64.deb dosyasından) ...
Önceden seçili olmayan acpi paketi seçiliyor.
acpi paketi açılıyor (.../archives/acpi_1.6-1_amd64.deb dosyasından) ...
Önceden seçili olmayan mplayer paketi seçiliyor.
mplayer paketi açılıyor (.../mplayer_2%3a1.0~rc4.dfsg1+svn34540-1_amd64.deb dosyasından) ...
man-db için tetiklemeler işleniyor ...
libaudiofile1 (0.3.3-2) ayarlanıyor...
esound-common (0.2.41-10build3) ayarlanıyor...
libesd0 (0.2.41-10build3) ayarlanıyor...
acpi (1.6-1) ayarlanıyor...
mplayer (2:1.0~rc4.dfsg1+svn34540-1) ayarlanıyor...
libc-bin için tetiklemeler işleniyor ...
ldconfig deferred processing now taking place
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'upubuntu-com-shell-precise.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'noobslab-themes-precise.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'bumblebee-stable-precise.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'noobslab-icons-precise.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'upubuntu-com-shell-precise.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'noobslab-themes-precise.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'bumblebee-stable-precise.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'noobslab-icons-precise.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.

genelde terminalden paket yüklediğimde yukarıdaki gibi "N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'noobslab-icons-precise.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı." gibi ibareler yer alıyor, bunlar normal midir yoksa bi sıkıntı var mıdır hocam ya konuyla alakası yok ama aklıma takıldı şimdi :D zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim
En iyi silah bilgidir.

heartsmagic

Doğru olmamış :)

@guopx'in verdiği o kodları bir dosya açıp içine yaz, kaydet, sağ tıkla, özellikler de, erişim haklarına gel ve alttaki "Dosyayı bir program gibi çalıştırmaya izin ver" kısmını işaretle. Sonra başlangıç uygulamalarını aç ve yeni bir uygulama ekle, uygulama yolu olarak da bu dosya neredeyse o dizine gidip göster.

Diğer aklına takılan konuyu ve hatta aklına takılan her şeyi önce forumda arayabilirsin :) Emin ol birçoğunun çözümüne ulaşacaksın. Sorduğun ufak sorun da bunlardan biri.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

guopx

@heartsmagic'e ek olarak;
Mp3 dosya yolu boşluklar içeriyorsa boşluklardan önce \ konularak gösterilmeli ya da boşluk içeren kısım tırnak içine alınmalı. Yani sizin örneğinizde
mplayer /home/wcwmcl/Genel/"2. California Gurls (feat. Snoop Dogg).mp3" şeklinde yazılırsa çalışacaktır.
Ayrıca kısa bir mp3 dosyası göstermenizi tavsiye ederim çünkü mp3 dosyası tamamen çalınana kadar bekleyecektir döngü.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

wcwmcl

@heartmagic @guopix
O sadece örnekti o yüzden bide yaptığımın doğru olup olmadığını teyit etmek amaçlı yapmıştım yanlışmış, ben çok yanlış gitmişim :D:D ama düzelttim şimdi mp3 ismini siren diye değiştirdim bi tane de polis sireni indirdim :D
haklısınız, forum gerçekten çok zengin, öyle görünce soruyum demiştim, bu sorun içinde bi betik yazılabildiğini yada ne yazıp aramam gerektiğini bilemedim 'pil az uyarısı' 'kritik sesli uyarı' vb. arama yaptım ama bi sonuç bulamadım belki de ben yanllış aramışımdır kusura bakmayın. yardımlarınız için çok teşekkür ederim eminim çalışacaktır çalışıp çalışmadığını bir deneyeyim ben konuyu kapatırım öğrendim artık :D iyi çalışmalar tekrar

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Nisan 2014 - 23:38:41

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim hiç bir problem yok tamda istediğim gibi oldu, konuyu kilitliyorum rica ederim kardeş dediğinizi duydum sorun yok :D
En iyi silah bilgidir.

heartsmagic

Arama önerisi bu başlıktaki sorun için değildi zaten, muhtemelen forumda yoktur bu konu. Fakat diğer konu çok bilindik, o nedenle öneri yaptım :)
Etiket için teşekkürler, konuyu kapatalım bizler de.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.